-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 11 23

Kauno „Žalgirio“ puolėjas Darjušas Lavrinovičius: „Pergalę lėmė gera gynyba“

Eurolygos C grupės lyderius ir autsaiderius skiria 37 taškai. Tokiu skirtumu penktadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sumindė Vitorijos „Caja Laboral“ ekipą – tai rekordiniu skirtumu pasiekta „Žalgirio“ pergalė Eurolygoje.
Rungtynių akimirka
Darjušas Lavrinovičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą namų arenoje įrodė, kad du iš eilės pralaimėjimai tėra atsitiktinumas. Kauniečiai Eurolygos C grupės rungtynėse net 37 taškų skirtumu (82:45) sumindė Vitorijos „Caja Raboral“. Vienu svarbiausių žalgiriečių pergalės kalvių buvo 17 naudingumo balų surinkęs Darjušas Lavrinovičius, kuris dėl nugarų skausmų buvo šią savaitę praleidęs penkias treniruotes.

Įspūdinga jau šeštoji pergalė atvėrė duris į Eurolygos „Top 16“ etapą, tačiau D.Lavrinovičius tikina, kad tai tik pradžia.

– Kas lėmė tokią solidžią pergalę?, – žurnalistai po rungtynių paklausė D.Lavrinovičiaus.

– Akivaizdžiai matosi – net 50 taškų neleidome jiems įmesti. Taigi lėmė gera gynyba. Visi stengėsi ir vieni kitiems padėdavo.

– Ar varžovų žaidimas pasikeitė, kuomet „Caja Laboral“ ekipoje pasiekitė treneris?

– Jie dar yra tokioje stadijoje, kad stengiasi agresyviau gintis, tačiau tą daro neužtikrintai. Gal todėl jiems šiandien nelabai sekėsi. Bet ateityje jie turėtų žaisti geriau.

– Šios rungtynės buvo pirmosios po penkių, žaistų išvykoje. Namų sienos padėjo?

– Be abejo, kai arenoje toks sirgalių palaikymas. Nėra net kalbos.

– Ar jautėsi nuovargis po tokios ilgos rungtynių išvykoje serijos?

– Tikrai jautėsi. Dabar jau geriau, nes treniravomės namie, todėl jaučiasi pakilimas.  Tos  penkios išvykos – varginančios. Po kelionės atvažiuoji į treniruotę, o viską skauda, nes  lėktuvuose pusę dienos prasėdi ir tai atsiliepia. Tačiau dabar viskas bus gerai.

– Jau turite kelialapį į „Top 16“. Ar užteks motyvacijos gerai sužaisti likusias rungtynes?

– Stengsimės rasti. Mes dar nepasiekėme to, ko norime. Turime daug treniruotis. Jei nebus motyvacijos, tai reikš, kad mes norėjome tik papulti tį „Top 16“. O mes norime dar toliau eiti.

– Už kelių dienų žaisite su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Po tokios įspūdingos pergalės pakaks jėgų ir noro kovoti iš visų jėgų?

– Ten nuvažiavę tikimės tik pergalės, tačiau laukia sunki kova. Be abejo, ir po tokios pergalės sunku susikaupti. Bet kiekvienas žaidėjas tikrai ras motyvacijos žaisti prieš „Lietuvos rytą“, nes tai yra mūsų priešininkas numeris vienas Lietuvoje. Nemanau, kad kažkuris žaidėjas atsipalaiduos ir nesuvoks rungtynių svarbos. Juk mums dar reikia grupėje laimėti pirmą vietą.

Nereikia nuvertinti vilniečių todėl, kad jiems nesiseka šį sezoną Eurolygoje. Jie gal blogiau žaidžia, o pas mus gerai sukomplektuota komanda. Bet gali nuvažiuoti į Estija, neįvertinti komandos ir pralaimėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius