-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 07

Kauno „Žalgirio“ treneris Aleksandras Trifunovičius: Esame pajėgūs įveikti „Barcelona“

Net ir pralaimėję visu tris Eurolygos „Top-16“ mačus, Kauno „Žalgirio“ treneriai ir krepšininkai tiki, kad dar ne viskas prarasta. Komandos vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius ir gynėjas Tomas Delininkaitis vienu balsu tvirtina: įmanoma laimėti likusius tris mačus ir patekti į „Top-8“ etapą. Tačiau reikia pagerinti gynybą ir žaisti susikaupus visas 40 minučių, o ne tris kėlinius.
Treneris
Treneris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienį surengtoje vakarinėje treniruotėje žalgiriečiai atrodė atsipalaidavę ir neslegiami skaudžių pralaimėjimų. Mantas Kalnietis nuo vidurio aikštės pataikė neįtikėtiną metimą kabliu, o aukštaūgis Milovanas Rakovičius juokais koja atliko kamuolio perdavimą klubo darbuotojui.

15min.lt primena, kad prieš savaitę „Žalgiris“ išvykoje kaip lygus su lygiu tris kėlinius kovoja su viena stipriausių Europos komandų Barselonos „Barcelona“. Kauniečių žaidimas subyrėjo tik paskutiniame ketvirtyje ir ispanai laimėjo 94:80. Šį ketvirtadienį namuose žalgiriečiai bandys atsirevanšuoti.

A.Trifunovičius: didžiausia problema – gynyba

„Žiūrėjome paskutiniąsias rungtynes kelis kartus, analizavome jas. Kelis kartus mes buvome praradę koncentraciją. Tai ne tik šio mačo problema, tai mūsų viso šio sezono problema. Turime bėdų gindamiesi individualiai, o tai yra komandos gynybos pagrindas. Žaidžiant su tokiomis komandomis kaip „Barcelona“, negali tikėtis, kad lengvai tau atiduos pergalę.

Nesu toks naivus, kad tikėčiau, jog viską galima išpildyti 100 procentų, tačiau nusiteikimas būtinai turi būti šimtaprocentinis, net jei kai kas nesiseka. Šį dalyką stengiamės ištaisyti iki mačo su „Barcelona“. Žaisime namie, o tai šiek tiek skirtinga nei žaidžiant išvykoje, nes mus palaikys tūkstančiai krepšinio aistruolių, kurių energiją, tikiuosi, mes sugebėsime pasinaudoti.

Deja, mums negalės traumą besigydantis Marko Popovičius. Visi kiti yra daugiau ar mažiau sveiki. Paulius Jankūnas sportuoja, nors ir ne visu pajėgumu, tačiau viskas eina į gerąją pusę.

Ar netrūkta motyvacijos po trijų iš eilės pralaimėjimų? Po trijų laimėjimų galbūt sunkiau rasti motyvacijos. Jei gyveni krepšiniu, motyvacijos neturi niekada trūkti, nei žaidžiant Klaipėdoje ar Kėdainiuose, į kuriuos važiuosime žaisti sekančią dieną po rungtynių su „Barcelona“. Neįsivaizduoji kaip gali trūkti motyvacijos žaidžiant Kaune, kai tave palaiko 15 tūkst. žiūrovų“, – prieš treniruotę žurnalistams sakė A.Trifunovičius.

T.Delininkaitis: „Galime nugalėti bet ką“

Jam antrino ir T.Delininkaitis. Įspūdžiai po pirmųjų rungtynių Bareslonoje nekokie, nes pralaimėjome. Reikia padaryti išvadas, nes praleidome labai daug taškų. Įmetėme nemažai, bet praleidome dar daugiau, todėl reikia gerinti gynybą.

Įveikti galime bet kurią komandą, ypač kai žaidžiame savų žiūrovų akivaizdoje. Mums nebėra kur trauktis, jei norime patekti į „Top-8“ varžybas, reikia laimėti visas likusias tris varžybas. Iš prieš pirmąsias rungtynes treneris akcentavo, kad galime laimėti prieš „Barcelona“ jų aikštėje. Tuo patys įsitikinome per pirmuosius tris kėlinius. Tačiau varžybos vyksta 4 kėliniu, 40 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius