-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 13

Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza: „Nusipelnėme būti pirmi“

Visą Europą šį sezoną nustebinusio Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza, atrodytų, nekreipia jokio dėmesio nei į įspūdingas pergales, nei į pagyras. Ispanas žiūri tik į priekį, jam svarbiausios – būsimos rungtynės. Toks bus ir penktadienio susitikimas namie su Stambulo „Anadolu Efes“ klubu, kurį pirmose tarpusavio rungtynėse išvykoje kauniečiai įveikė 77:64.
Rungtynių akimirka
Joanas Plaza / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nugalėję turkus, žalgiriečiai užsitikrintų pirmą vietą C grupėje. „Mes to nusipelnėme“, – tvirtai sako J.Plaza. „Žalgiriui“ padėti vis dar negalės traumuotas Darjušas Lavrinovičius.

Primename, kad „Žalgiris“ šį sezoną Eurolygoje yra iškovojęs septynias pergales ir patyręs tik du pralaimėjimus. Tai geriausias kauniečių rezultatas per visą Eurolygos istoriją. „Anadolu Efes“ yra laimėję penkias ir pralaimėję keturias rungtynes. Turkijos ekipai mačas Kaune – tik formalumas, nes „Anadolu Efes“ C grupėje bet kuriuo atveju užims trečiąją vietą.

– „Žalgiris“ jau yra užsitikrinęs vietą „Top 16“ etape, tačiau dar turi tikslų – nori užimti pirmąją vietą grupėje. Kodėl ji tokia svarbi komandai? – prieš treniruotę žurnalistai paklausė J.Plazos.

– Kaip jau esu sakęs nusipelnėme to siekti. Komanda, kuri pirmauja grupėje nuo pat pirmų sezono  rungtynių, nusipelno šią poziciją išlaikyti ir pasibaigus reguliariajam sezonui. Todėl mums tai bus labai svarbios rungtynės. Stengsimės žaisti iš visų jėgų, lyg tai būtų lemiamas mūšis. „Anadolu Efes“ ekipai šis mačas nebus labai svarbus, nes jie vis tiek liks trečioje vietoje.

Niekas negali pasakyti, ar geriau grupėje užimti pirmąją vietą, ar likti antriems. Svarbiausia tinkamai nusiteikti ir būti visada kovingai nusiteikusiems. Tokie turime išlikti ir „Top 16“ etape. Reguliariajame sezone pralaimėjome tik du susitikimus, vieną jų – Eurolygos čempionams.

– Kaip atrodo turkų ekipa, palyginti su sezono pradžia?

– Iš esmės jie nepasikeitė. Turi daug talentingų žaidėjų ir yra vieną didžiausių biudžetų Eruopoje turinčių klubų. Visi tikisi, kad jie žais dar geriau. Grupės varžybose jie kelis kartus apmaudžiai pralaimėjo. Pralaimėjo ir Ankaroje. Todėl jie bus labai pavojingas varžovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius