Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 14

Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza: „Po šių rungtynių galiu atsipūsti“

Aštuonios pergalės, du pralaimėjimai ir pirma vieta grupėje. Tokiais savo komandos rezultatais pasibaigus reguliariajam Eurolygos sezonui gali džiaugtis Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza. Jo ekipa penktadienį namų arenoje padovanojo puikią kalėdinę dovaną sirgaliams, rezultatu 71:53 įveikdama Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą.
Rungtynių akimirka
Joanas Plaza / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šis rezultatas ir „Žalgirio“ žaidimas akivaizdžiai patiko ispanui. Jis spaudos konferencijoje pirmą kartą pasirodė spinduliuodamas šypsena ir atvirai prisipažino nerandantis angliškų žodžių išreikšti savo jausmams.

„Po šių rungtynių galiu atsipūsti. Šį Eurolygos sezoną buvome pirmi nuo pirmųjų iki dešimtųjų rungtynių. Žaidėjai tiki manimi, girdi ką jiems sakau. Vienas iš mūsų tikslų buvo pakliūti į „Top 16“ ir mes jį įvykdėme.

Dar prieš porą mėnesių niekas nebūtų galėjęs patikėti, kad mes būsime pirmi grupėje. Aš labai didžiuojuosi savo žaidėjais. Ir ne tik tais kurie yra aikštelėje, bet ir Robertu Javtoku, Tadu Klimavičiumi ir net Mantu Kalniečiu, kurie sezono pradžioje man labai padėjo sukurti tokią komandą, kokia yra dabar.

Stengiamės savo darbą atlikti kaip galime geriausiai. Nors ir darome klaidų, stengiamės išlaikyti savo žaidimo stilių. Šiandien atidavėme daug jėgų, nes mums šios rungtynės daug reiškė, ne taip kaip „Anadolu Efes“, – emocingai kalbėjo J.Plaza.

Treneris įsitikinęs, kad paskutinės reguliaraus sezono rungtynės parodė, kad komanda vis dar auga, nepaisant traumų, ligų, nepilnaverčių treniruočių, nes dažnai komandai negali padėti skausmų kamuojami aukštaūgiai.

„Dabar galėsime pažiūrėti, ar jau esame pakankamai užaugę, kad žaistume su pačiomis stipriausiomis Europos komandomis, tokiomis kaip, pavyzdžiui, Madrido „Real“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius