Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 09

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius: „Dabar mums reikia šiek tiek stebuklo“

Ketvirtąsias rungtynes iš eilės Eurolygos „Top-16“ etape pralaimėjusiam Kauno „Žalgiriui“ reikia šiek tiek stebuklo, norint patekti į „Top-8“ etapą, pripažįsta komandos vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius. Kauniečiai namie 13 tūkst. žiūrovų akivaizdoje ketvirtadienį antrą kartą pralošė Barselonos „Barcelona“ ekipai 58:67.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors teorinių vilčių patekti į sekantį dar yra, žalgiriečiai jau nebėra savo likimo kalviai – jiems reikia laimėti abi likusias rungtynes ir tikėtis palankių varžovų rezultatų. Tačiau A.Trifunovičius vis dar tiki savo komanda: „Jei bus pergalių alkis, užsidegimas ir tikėjimas savimi, viskas įmanoma“. Kaune „Žalgiriui“ negalėjo padėti du Eurolygos puolimo lyderiai – Sonny Weemsas ir Marko Popovičius.

„Noriu susikoncentruoti tik į žaidimą, o ne apie tai, kiek taškų būtų pelnę Weemsas ar Popovičius. Daugiau ar mažiau, per pirmą žaidimo pusę, mes išlaikėme žaidimo giją ir koncentraciją, nors ir  leidome įsižaisti Lorbekui, kuris darė ką norėjo. Tiesa, sunku visiškai uždengti tokį aukštą žaidėją, tačiau jis įmetė ir laisvų taškų. Komandos nusiteikimu buvau patenkintas pradžioje", - po rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A.Trifunovičius.

Jis taip pat minėjo, kad situcija pablogėjo po didžiosios pertraukos: "Tada praradome galimybę laimėti prieš tokį varžovą, nes praradome koncentraciją, tai rodo tik 7 mūsų pražangos antroje žaidimo pusėje. Nesakau, kad reikia „Barcelona“ būtinai stabdyti metimo metu, pražangos padeda tiesiog atsikvėpti, susikoncentruoti labiau.

Išsiblaškymas buvo pagrindinė pralaimėjimo priežastis. Mes neapsigynėme, todėl subyrėjo visas mūsų žaidimas. Norėjome kompensuoti tai greitais taškais, o tai nepavyko. Pernelyg susikoncentravome į puolimą. Nenoriu labai kritikuoti komandos, nes iš kiekvieno pralaimėjimo galima kažko išmokti. Nors gynėmės ne visai blogai – praleidome tik 67 taškus.

Ketvirtame ketvirtyje ne visada gynėmės aikšte, ji buvo kombinuota su individualia gynyba. Toks sprendimas buvo pasirinktas norint išbalansuoti „Barcelona“ puolimą.

Nežinau kokia situacija grupėje dabar. Reikia būti alkaniems, užsidegusiems ir tikintiems savimi. Tiesa, dabar mums reikia šiek tiek stebuklo. Bus savaitės pertrauka, po jos išvykoje turime siekti tik pergalės rungtynėse su „Maccabi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius