Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 03 01

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje pasiryžęs trinktelėti durimis

Kauno „Žalgiriui“ paskutinis Eurolygos „Top-16“ mačas nieko nelems, bet į Pirėjų išvykstanti komanda nestokoja ryžto garbingai baigti pasirodymą elitiniame turnyre, rašo dienraštis „Kauno diena“.
Kauniečiai prisijungs prie BBL kovų.
Tomas Delininkaitis pasiryžęs laimėti. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Po varginamo savaitgalio ir pergalės (62:57) šalies krepšinio lygoje prieš Vilniaus „Perlo“ krepšininkus Ilio Zouro auklėtiniai sieks revanšo prieš „Olympiakos“ už namuose patirtą nesėkmę 64:71. Graikijos klubui šis mačas taip pat nieko nelems – jie H grupėje jau yra užsitikrinę pirmą vietą.

„Savaitgalį turėjome labai fiziškai sunkias rungtynes, tačiau smagu, kad laimėjome ir pratęsėme pergalių seriją šalies čempionate. Svarbiausia neprarasti ritmo ir tęsti savo darbą. Dabar turime užmiršti rungtynes su „Perlu“, pailsėti ir ruoštis ketvirtadienio mačui“, – prieš pirmadienį vykusią treniruotę kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris I.Zouras.

– Paskutinių rungtynių rezultatas turnyro lentelėje jokios įtakos nepadarys. Ar nestigs krepšininkams motyvacijos?

– Kiekvienose rungtynėse mes stengiamės kovoti iš visų jėgų. Vyksime į Graikiją, kad parodytume, jog esame verti vietos šiame etape. Nors ir pralaimėjome kelias rungtynes ir neturime šansų žengti toliau, kovosime dėl garbės. „Olympiakos“ – labai gera komanda, kuri pastaruoju metu žaidė pergalingai. Žaisti Graikijoje tikrai nebus lengva, tačiau kausimės negailėdami savęs.– Ar tai, kad rungtynės vyks jūsų tėvynėje, pridės papildomos motyvacijos?

– Negalvoju apie tai. Mano motyvacija prieš kiekvienas rungtynes yra ta pati – reikia laimėti. Esame stipri komanda ir per šias rungtynes stengsimės tai įrodyti.

– Galbūt planuojate susitikti su artimaisiais ar draugais?

– Visuomet, kai grįžti į namus, nori susitikti su pažįstamais. Tikiuosi, po rungtynių pavyks susimatyti su keletu artimų draugų.

Tomas Delininkaitis: „Esame nusiteikę kovingai. Kaip ir prieš kiekvienas rungtynes, sunkiai dirbame, analizuojame savo klaidas ir stengiamės jų nekartoti. Pralaimėjimas Valensijos „Power Electronics“ ekipai atmosferos komandoje nesugadino, tačiau gaila, kad nepavyko laimėti. Kad ir kaip būtų, „Olympiakos“ įveikė Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ir net mūsų pergalė nebūtų padėjusi prasibrauti tarp aštuonių geriausiųjų. Skrisime į Pirėją, kad baigtume „Top-16“ etapą pergale. Iš Eurolygos pasitrauksime, tačiau tuo sezonas nesibaigia. Lieka LKL pirmenybės, VTB Vieningoji ir Baltijos lygos. Mūsų tikslai visose šiose varžybose išlieka patys aukščiausi – stengsimės laimėti. Nors rungtynių rezultatas ir nieko nelems, motyvacijos tikrai netrūks. Mums kiekvienas mačas yra labai svarbus. Kiekvienose rungtynėse norime tobulėti, gerinti žaidimą, mažinti klaidų skaičių. Yra nemažai dalykų, kuriuos galėtume pagerinti. Tikiuosi Eurolygos sezoną baigti pergale.“

Prieš išvyką žalgiriečių nuotaikas gerokai sujaukė savaitgalį vykusios peripetijos su arbitrais. Dienraščio žiniomis, „Žalgirio“ klubo atstovai ketina kreiptis į Lietuvos krepšinio federacijos teisėjų asociaciją dėl neobjektyvaus teisėjavimo per pastarąsias šalies čempionato rungtynes. Nors „Žalgiris“ žaidė su sostinės komanda, šiai dvikovai vadovavo trys vilniečiai Tomas Langvinis, Mindaugas Večerskis bei Rimantas Bielinis. Po rungtynių vertindami matytą vaizdą aikštėlėje pečiais gūžčiojo tiek „Žalgirio“ strategas I.Zouras, tiek komandos sporto direktorius Rimantas Grigas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius