Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 11

Kauno „Žalgiris“ ir toliau neklumpa LKL čempionate

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo tryliktąją iš eilės pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (BEKO-LKL). Šeštadienį išvykoje kauniečiai nugalėjo Kėdainių „Kėdainiai Triobet“ ekipą 74:60 (22:19, 21:7, 16:18, 15:16).
Rungtynių akimirka
„Žalgirio“ krepšininkai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Mačo pradžioje žalgiriečiams prireikė laiko išsijudinti. Pirmuosius 3 taškus surinko Robertas Javtokas, dvitaškį įmetė Mantas Kalnietis, o Dainius Šalenga pridėjo metimą su pražanga, rašo Zalgiris.lt. Visgi, kėdainiškiai pirmąsias penkias minutes buvo priekyje (11:8). Tuomet Milovanas Rakovičius pelnė 6 taškus, DeJuanas Collinsas pridėjo dvitaškį su pražanga, D.Šalenga pataikė iš toli ir „Žalgiris“ buvo beperimantis iniciatyvą – 20:13. Pirmojo kėlinio pabaigoje M.Rakovičius dar kartą pasižymėjo, tačiau ir varžovai nesnaudė – 22:19.

Nepaisant D.Collinso ir Mindaugo Kuzminsko taiklių metimų, „Kėdainiai Triobet“ prasidėjus antrajam kėliniui buvo priartėję per žingsnį – 24:26. Tada žalgiriečiai susiėmė gynyboje ir per likusias 7 minutes iki didžiosios pertraukos šeimininkams teleido pelnyti 2 taškus. „Žalgirio“ spurtas 17:2 prasidėjo Tado Klimavičiaus dėjimu, Paulius Jankūnas ir M.Kalnietis įmetė po tritaškį, o Tomas Delininkaitis pridėjo 4 taškus. Įpusėjus rungtynėms Lietuvos čempionai pirmavo 43:26.

Trečiąjį kėlinį pelnydamas 9 taškus pradėjo Vidas Ginevičius, bet P.Jankūnas varžovus pavaišino dėjimu, M.Kalnietis ir D.Šalenga įmetė po tritaškį ir neleido Kėdainių ekipai kvėpuoti į nugarą – 51:35. Po keturių R.Javtoko taškų ir P.Jankūno metimo skirtumas netgi perkopė 20 taškų ribą – 57:36. Kėliniui besibaigiant šeimininkai šiek tiek priartėjo, tačiau „Žalgiris“ išliko priekyje solidžia persvara 59:44.

Pirmąją ketvirtojo kėlinio ataką D.Šalenga užbaigė dvitaškiu, bet po to per 5 minutes žalgiriečiai tesukrapštė tašką ir „Kėdainiai Triobet“ krepšininkai nukirpo pranašumą iki 10 taškų (52:62). Sausrą nutraukė M.Kalniečio tritaškis, iš toli pataikė ir M.Rakovičius, o po minutės M.Kuzminskas atliko idealų perdavimą M.Rakovičiui (72:55) ir rungtynių baigtis nebekėlė abejonių. Galutinis rezultatas 74:60 „Žalgirio“ naudai.

„Žalgiris“: M.Kalnietis 13, M.Rakovičius 13, D.Šalenga 11, D.Collinsas 9, P.Jankūnas 7 (7 atk. kam.), R.Javtokas 7, T.Delininkaitis 6 (5 atk. kam.), T.Klimavičius 5 (6 atk. kam.), M.Kuzminskas 2, V.Lipkevičius 1.

„Kėdainiai Triobet“: V.Ginevičius 12, E.Dimša 11 (6 atk. kam.), L.Kisielius 8, A.Adomaitis 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius