-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 09

Kazys Maksvytis: „Mačas su turkais „Neptūnui“ – paskutinis šansas išlikti Eurolygoje“

Trečiadienį Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio komandos namie laukia žūtbūtinė dvikova su Turkijos Stambulo „Galatasaray“ komanda – šios rungtynės nulems, pateks klaipėdiečiai į kitą Eurolygos etapą, ar teks apsiriboti tik pagirtinai geru pasirodymu pirmajame prestižiškiausio Europos krepšinio turnyro etape bei tenkintis akistatomis Europos taurės „Last 32“ kovose. Revanšo rungtynių išvakarėse „Neptūno“ krepšininkai neslėpė nerimo – pirmojo rato mače spalio 7-ąją Stambule klaipėdiečiai turkams nusileido net 68:94.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / A. Venskaus nuotr.

Nerimo uostamiesčio ekipos vadovams kelia ir tas faktas, kad atsakomosiose rungtynes teks žaisti su komanda, kurios likimas po rytojaus rungtynių tolimesniame Eurolygos etape taip pat gali pakibti ant plauko.

Kad „Neptūno“ priešininkai taip pat laukia akistatos neramiai, atviravo trečiadienį prieš klaipėdiečius „Galatasaray“ klubo gretose kovosiantis Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas Martynas Pocius.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Martynas Pocius
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Martynas Pocius

„Manau, kad rytoj bus labai sunkios varžybos. Mes namie labai gerai žaidžiame, o „Neptūnas“ yra nesulaikomas savo aikštėje. Jų palaikyti ateis pilna salė. Ir „Neptūnui“, ir mums tai bus svarbiausios sezono rungtynės. Žinome, kad jie bus motyvuoti ir tam ruošiamės. O mums irgi tai yra svarbios varžybos – nebeturime kur trauktis“, – apie turkų nuotaikas rungtynių išvakarėse pasakojo M. Pocius.

„Neptūno“ strategas Kazys  Maksvytis antradienio treniruotėje atviravo, kad klaipėdiečių komanda yra optimistiškai nusiteikusi kovai su turkais. Koją kiša tik nuovargis ir žaidėjų traumos.

„Bes nebijome, kadangi žaidžiame namie ir viskas yra mūsų rankose. Gaila tik tai, kad nesame gerai pailsėję, pilnai pasirengę akistatai. Turėjome sunkių kelionių, sunkų tvarkaraštį, bet, manau, atgausime jėgas ir prie savų žiūrovų bandysim iškovoti pergalę. „Laukia karšta dvikova dėl išlikimo. Pasiduoti nesiruošia nė vienas, tad, manau, bus visko. Mes degame noru atsirevanšuoti varžovams už pralaimėjimą Turkijoje“, – apie nuotaikas prieš dvikovą pasakojo K. Maksvytis.

Klaipėdos „Neptūnas“ Eurolygos D grupėje jau sužaidė 8 rungtynes. 5 dvikovos buvo pralaimėtos, 3 baigėsi uostamiesčio klubo pergale. Ir visos jos iškovotos namie. Tiek pat pergalių ir pralaimėjimų savo sąskaitoje turi ir „Galatasaray“.

Paskutiniame pirmojo etapo mače klaipėdiečiai išvykoje dar kausis su grupės autsaideriu Valensijos „Basket“ klubu, o Stambulo ekipa – su kelialapį į „Top 16“ turinčiu Pirėjo „Olympiakos“.

„Neptūnas“ ir 11 kartų Turkijos čempionai „Galatasaray“ krepšininkai „Švyturio“ arenoje susikaus gruodžio 10 dieną 18.45 val.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius