Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 30

Kleiza sužaidė prasčiausias rungtynes Eurolygoje

Trečiose Eurolygos ketvirtfinalio rungtynėse antradienį išvykoje Pirėjo „Olympiacos“ su Linu Kleiza 78:81 (18:22, 15:23, 24:19, 21:17) pralaimėjo Tomo Pačėso treniruojamai Gdynės „Prokom“ komandai. Lenkų klubas seriją iki trijų pergalių sušvelnino 1:2. Savo žaidimo neradęs lietuvis pirmą kartą Eurolygoje surinko neigiamą naudingumo balą.
L.Kleiza Pirėjo komandai pelnė vos 9 taškus
Gdynėje L.Kleiza Pirėjo komandai pelnė tik 9 taškus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Eurolyga

Atkakliai dviejuose pirmuose ketvirfinalio mačuose „Olympiacos“ klubui priešinęsi Eurolygos ketvirtfinalio debiutantai savo aikštėje nusprendė kaip reikiant įkrėsti milijoninius kontraktus turinčioms žvaigždėms.

Po rungtynių pradžios taškas į tašką lenkų ekipa pradėjo spurtą pirmo kėlinio pabaigoje ir antrajame jau pirmavo net 16 taškų persvara – 43:27. Po pertraukos svečiams pavyko sumažinti skirtumą iki 3 taškų (48:45), tačiau „Prokom“ netrukus vėl padidino pranašumą iki 10 taškų – 64:54.

Intrigą grąžinti „Olympiacos“ krepšininkams pavyko tik paskutinę minutę, kai po L.Kleizos tritaškio komandas skyrė vos 2 taškai – 78:76. Davidas Loganas pelnė dvitaškį, Joshas Childressas atsakė tuo pačiu, vėliau D.Loganą pražangomis sustabdė Milošas Teodosičius. Amerikietis pataikė tik vieną baudos metimą iš dviejų (81:78) ir Pirėjo komanda turėjo progą išplėšti bent pratęsimą. Deja, L.Kleizos tritaškis tikslo nepasiekė.

„Prokom“ ekipa laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 33:26 ir geriau metė tritaškius metimus – 11 iš 26 (42 proc.). Nugalėtojams po 18 taškų pelnė Danielis Ewingas ir Qyntelis Woodsas, 15 – D.Loganas, 10 – Janas Jagla.

„Olympiacos“ ekipoje išsiskyrė Joshas Childressas – 20 taškų. 13 pridėjo Nikola Vujčičius, 12 – M.Teodosičius. Pirėjo ekipos lyderis L.Kleiza pirmoje rungtynių dalyje pelnė 4 taškus, antroje – 5 ir iš viso per 29 minutes surinko tik 9 taškus. Lietuvis pataikė 3 iš 8 dvitaškių, 1 iš 4 tritaškių, atkovojo kamuolį, triskart suklydo ir pirmą kartą Eurolygos turnyre surinko neigiamą naudingumo balą (-1).

Prieš tai prasčiausios L.Kleizos rungtynės buvo „Top-16“ turnyre su Zagrebo „Cibona, kai jis pelnė 10 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 5 naudingumo balus. Vidutiniškai per rungtynes puolėjas Eurolygoje paprastai pelno 17,4 taško, atkovoja 6,6 kamuolio ir renka 18,6 naudingumo balo.

Ketvirtas tarpusavio rungtynes komandos žais ketvirtadienį Gdynėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius