Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 18

Ko trūksta „Žalgiriui“ ir „Lietuvos rytui“ iki Eurolygos ketvirtfinalio?

Sužaidus keturis turus Eurolygos „Top-16“ etape abi stipriausios Lietuvos komandos – Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ – vis dar turi realių šansų prasibrauti tarp stipriausių 8 turnyro klubų. Ko reikia, kad šios galimybės virstų realybe?
„Žalgirio“ – „Lietuvos ryto“ rungtynių akimirka
Ir „Žalgiris“ (k.), ir „Lietuvos rytas“ tęsia kovą dėl Eurolygos ketvirtfinalio. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Lietuvos rytui“ užtektų ir vienos pergalės

Kas galėjo pamanyti, kad slogiai sezoną pradėjusi ir tik per stebuklą į benuvažiuojantį „Top-16“ etapo traukinį įšokusi sostinės ekipa taps viena iš grėsmingos E grupės favoričių? Po keturių turų dvi pergales iškovoję Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai realiai pretenduoja tapti didžiausia šio Eurolygos sezono staigmena.

„Lietuvos rytas“ (2 pergalės – 2 pralaimėjimai) E grupėje šiuo metu dalinasi 2 ir 3 vietas su Ispanijos čempione Vitorijos „Caja Laboral“ (tiek pat pergalių). Tiesa, vilniečiai turi didžiulį pranašumą – pergalę (89:86) Vitorijoje.

Norint patekti į ketvirtfinalį, E grupėje užimti vieną iš pirmų dviejų vietų, „Lietuvos rytui“ užtektų tik dar vienos pergalės – bent minimalia persvara namuose nugalėti „Caja Laboral“. Tiesa, tokiu atveju staigmenos neturėtų pateikti grupės autsaiderė Malagos „Unicaja“ (1-3) ir nelaimėti abiejų likusių susitikimų (svečiuose su „Caja Laboral“ ir namuose su Atėnų „Panathinaikos“ (3 pergalės ir 1 pralaimėjimas).

Būtent dvi iš eilės „Unicaja“ ekipos pergalės vilniečiams būtų pats blogiausias scenarijus, nes vilniečiai su šia Ispanijos ekipa turi neigiamą santykį tarpusavio rungtynėse (išvykoje pralaimėjo 91:98, o namuose laimėjo 70:65).

Nenaudinga „Lietuvos rytui“ būtų surinkti vienodą pergalių skaičių ir su „Panathinaikos“, nes Graikijos čempionai pirmąsias poros rungtynes Vilniuje laimėjo net 21 taško pranašumu (80:59).

Teoriškai vilniečiai dar turi galimybių užimti ir pirmą E grupės vietą. Tam reikia laimėti likusius abu susitikimus (svečiuose su „Panathinaikos“ ir namuose su „Caja Laboral“) ir tikėtis „Unicaja“ pergalės prieš „Panathinaikos“. Šios varžovų pagalbos gali ir neprireikti, jei „Lietuvos rytas“ sugebėtų svečiuose „Panathinaikos“ ekipą nugalėti didesniu skirtumu nei pralaimėjo namuose (59:80), bet tai neatrodo labai realu.

Dar vienas vilniečiams palankus scenarijus: „Lietuvos rytas“ išvykoje nugali „Panathinaikos“, kuris vėliau laimi prieš „Unicaja“, ši svečiuose įveikia „Caja Laboral“, o paskutinėse rungtynėse vilniečiai nepralaimi „Caja Laboral“ daugiau nei 3 taškais.

E grupė
V.KomandaR.P.Pr.Tašk. sant.
1.Panathinaikos431+42
2.Caja Laboral422+5
3.Lietuvos rytas422-20
4.Unicaja413-29

Beje, E grupės komandos jau žino, su kuo teks varžytis Eurolygos ketvirtfinalyje: F grupėje pirmąsias dvi vietas užsitikrino turnyro čempionė „Barcelona“ ir Tel Avivo „Maccabi“.

„Žalgiriui“ būtina laimėti abu kartus

Kauno „Žalgirio“ padėtis sudėtingesnė, bet aiškesnė. Tik kartą per keturis žaistus mačus H grupėje laimėję Ilio Zouro auklėtiniai jau nebeturi teisės klysti, jei nori praverti ketvirtfinalio duris – užimti antrą vietą grupėje.

Kauniečiai privalo laimėti abu likusius mačus – namuose su Valensijos „Power Electronics“ (1 pergalė ir 3 pralaimėjimai) ir svečiuose su Pirėjo „Olympiacos“ (3 pergalės ir 1 pralaimėjimas). Beje, žalgiriečiai „Olympiacos“ klubą jų pačių arenoje turi įveikti didesniu taškų skirtumu, nei buvo pralaimėta Kaune (64:71).

Tiesa, net ir įgyvendinę šias sąlygas „Žalgiris“ gali nepatekti tarp stipriausių 8 Eurolygos klubų. Mat būtina, kad Šarūno Jasikevičiaus ir Darjušo Lavrinovičiaus „Fenerbahce“ namuose nugalėtų „Olympiacos“.

H grupė
V.KomandaR.P.Pr.Tašk. sant.
1.Fenerbahce431+23
2.Olympiacos431+14
3.Power Electronics413-9
4.Žalgiris413-28

H grupės komandos Eurolygos ketvirtfinalyje varžysis su G grupės klubais. Vietą kitame etape čia jau užsitikrino Madrido „Real“ (4 pergalės), o dėl antro kelialapio kovoja Sienos „Montepaschi“ (2 pergalės ir 2 pralaimėjimai) ir Stambulo „Efes Pilsen“ (tiek pat pergalių ir pralaimėjimų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius