-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 12

Kodėl Mindaugo Katelyno metimas Aleksandrą Džikičių privertė persižegnoti?

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Džikičius po vieno sėkmingo Mindaugo Katelyno metimo persižegnojo. Po rungtynių su KRKA vykusioje spaudos konferencijoje žurnalistai serbo paklausė, kodėl taip padarė.
Aleksandras Džikičius
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mane ir Mindaugą, kaip trenerį ir žaidėją, sieja ypatingas ryšys. Mūsų santykiai puikūs. Visuomet labai palaikau jį ir jaudinuosi dėl jo. Jis trykšta talentu ir energija, tačiau ne visuomet jam tai pavyksta realizuoti aikštelėje. Pažiūrėkite, kaip jis šiandien žaidė. Pirmoje rungtynių dalyje buvo tuščias, o antroje pusėje žaidė tarsi žvėris. Buvau laimingas, kad jis galiausiai persilaužė. Žinote, tokie žaidėjai, kaip Mindaugas ar Renaldas Seibutis, kurie į grįžta žaisti į Lietuvą po ilgos pertraukos, labai stengiasi parodyti, kad yra geri žaidėjai. Dėl to jaučia milžinišką spaudimą, kurio treneriai paprastai stengiasi išvengti. Aš norėčiau, kad to spaudimo nebūtų“, – kalbėjo A.Džikičius.

Analizuodamas pergalės prieš KRKA priežastis, A.Džikičius pirštu bedė į antrąją rungtynių pusę. „Žaidėme dvi skirtingas rungtynių puses. Pradėjome prarasdami 7 kamuolius per 10 minučių. Negaliu būti tuo patenkintas. Tačiau mums pavyko stabilizuoti žaidimą tiek gynyboje, tiek puolime. Antroje rungtynių pusėje priėmėme teisingus sprendimus, ir tai padėjo palaužti varžovą. Manau, po pertraukos mūsų puolimas tapo efektingesnis. Mes geriau perdavinėjime kamuolį, gynyboje sėkmingai susispausdavome“, – aiškino treneris.

A.Džikičius, kuris anksčiau treniravo KRKA komandą, neslėpė, kad mačas su šia slovėnų komanda jam asmeniškai emociškai nebuvo lengvas. „Sunku nuslėpti emocijas žaidžiant su šia komanda, nes tai mano vaikinai. Iškart po burtų pasakiau, kad tai vienintelė komanda, su kuria nenoriu žaisti“.

Baigdamas A.Džikičius pasveikino dabartinius savo auklėtinius, kurie po pralaimėjimo Gdynėje parodė charakterį. „Noriu pasveikinti žaidėjus, kurie per 48 valandas sugebėjo atsigauti po rungtynių Lenkijoje, nors tiek fiziškai, tiek psichologiškai tai nebuvo lengva padaryti“.

KRKA strategas Aleksandras Sekuličius po rungtynių džiaugėsi, kad pavyko žiūrovams pademonstruoti puikų reginį.

„Sveikinu komandą, kuri šiandien žaidė geriau. Atvykome be savo lyderio Jerome Jordano, kuris išvyko į JAV. Norėjome prisitaikyti prie „Lietuvos ryto“, kuris daugiausiai remiasi aukštaūgiais, žaidimo, todėl taikėme zoninę gynybą, bet „Lietuvos rytas“ galiausiai prie jos prisitaikė. Antroje rungtynių pusėje jie pasinaudojo savo dominavimu po krepšiu: atkovojo svarbius kamuolius, o gynėjai pataikė laisvus metimus. Nors abi komandos jau buvo užsitikrinusios vietą kitame etape, šios arenos sirgaliai ir atmosfera reikalavo, kad būtų įdomios rungtynės, ir manau mums tai pavyko. Linkiu „Lietuvos rytui“ sėkmės VTB Vieningoje lygoje ir Europos taurės varžybose“, – kalbėjo A.Sekuličius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius