Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 22

LKL finalo sensacija: „Neptūnas“ namuose paskandino pakrikusį „Žalgirį“ – 71:59

Ketvirtadienio vakarą pavasariška kaitra persikėlė į Klaipėdos „Švyturio“ areną. Čia prasidėjo LKL finalo serija tarp vietos „Neptūno“ ir Kauno „Žalgirio“. Serijoje iki keturių pergalių ryškiu favoritu laikytas Kauno klubas pralaimėjo pirmąsias finalo serijos rungtynes ir atsilieka 0:1. Rungtynių kulminacija tapo paskutinis kėlinys, kuriame „Neptūnas“ sugebėjo atsitiesti ir finišuoti taip, kad žalgiriečiai pasidavė dar nesibaigus rungtynėms.
„Neptūno“ triumfo akimirka
„Neptūno“ triumfo akimirka / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Startinio finalo jaudulio apimti Klaipėdos krepšininkai rungtynes pradėjo vangiai ir greitai atsiliko 2:10. Po pirmojo kėlinio komandas skyrė dešimt taškų. Antrąjį kėlinį klaipėdiečiai laimėjo, tačiau vis dar atsiliko aštuoniais taškais. Trečiajame kėlinyje „Neptūnas“ ir toliau nesugebėjo pasinaudoti savo svarbiausiu ginklu – tolimais metimais. Nors „Žalgiris“ gynėsi vangiai ir leido varžovams mesti iš toli, klaipėdiečiai niekaip nesugebėjo pataikyti į krepšį. Pirmuosius komandos tritaškius trečiojo kėlinio pabaigoje pataikė Justas Sinica.

Prieš paskutinį kėlinį komandas skyrė vos du taškai. Ketvirtojo kėlinio viduryje Martynas Mažeika išlygino rezultatą. Likus žaisti penkias minutes paskutiniame kėlinyje, „Neptūnas“ jau pirmavo keturiais taškais. Tuomet „Neptūnas“ neteko penktąją pražangą užsidirbusio vidurio puolėjo Simo Galdiko. Nepaisant to, užsivedę šeimininkai užtikrintai sužaidė rungtynių pabaigą ir iškovojo pergalę. Ketvirtąjį kėlinį žalgiriečiai pralaimėjo 6:20.

Prieš šias rungtynes į arenos palubes kilo garsiausių „Neptūno“ krepšininkų Eurelijaus Žukausko ir Arvydo Macijausko marškinėliai. 50 metų jubiliejų švenčiantis klubas nusprendė taip pagerbti savo iškiliausius krepšininkus.

Nugalėtojus į priekį vedė 16 taškų pelnęs, 5 kamuolius atkovojęs ir 5 rezultatyvius perdavimus atlikęs Tyrone'as Brazeltonas. 12 taškų ir 7 atkovotus kamuolius pridėjo Martynas Mažeika. Simas Galdikas surinko 11 taškų ir atkovojo šešis kamuolius.

Kauno „Žalgirio“ ekipoje po 13 taškų surinko Justinas Dentmonas ir Šarūnas Jasikevičius. 10 taškų ir keturis atkovotus kamuolius pridėjo Martynas Pocius.

Antrosios finalo serijos rungtynės vyks pirmadienį Kaune.

Komandų statistika:  „Neptūnas“ – „Žalgiris“

Dvitaškiai: 28/50 56% – 12/42 29%
Tritaškiai: 2/19 11% – 5/16 31%
Baudų metimai: 9/16 56% – 20/25 80%
Atkovoti kamuoliai: 44 – 39
Klaidos: 6 – 11

„Neptūnas“: T.Brazeltonas 16 (5 atk.kam ir 5 rez.perd.), M.Mažeika 12 (7 atk.kam), S.Galdikas 11 (6 atk.kam.), J.Sinica 10, M.Runkauskas ir E.Ulanovas (9 atk.kam.) po 7, V. Vasylius 4 (6 atk.kam), A. Butkevičius ir M. Girdžiūnas po 2 taškus, V. Šarakauskas taškų nepelnė, bet atkovojo 5 kamuolius.

„Žalgiris“: J.Dentmonas ir Š.Jasikevičius po 13, M.Pocius 10 (4 atk.kam.), A. Gudaitis 8 (4 atk.kam.), P.Jankūnas 7 (11 atk.kam ir 5 rez.perd.), V.Lipkevičius 5 (5 atk.kam.), R.Javtokas 2 (5 atk.kam), A.Milaknis 1.

Ketvirtasis kėlinys: Klaipėdos „Neptūnas“ – Kauno „Žalgiris“ 71:59 (11:21, 17:15, 23:17, 20:6)

40 min. Rungtynių pabaiga buvo tiesiog neįtikėtina. Justas Sinica po ilgo perdavimo pataikė dvitaškį ir privertė prasižengti Robertą Javtoką. Klaipėdiečiai turėjo jau dešimties taškų pranašumą.

38 min. „Neptūnas“ neteko penktąją pražangą užsidirbusio Simo Galdiko. Edgaras Ulanovas pataikė sunkų dvitaškį, o „Žalgirio“ ataka buvo nevaisinga. Tyrone'as Brazeltonas pataikė sudėtingą dvitaškį ir šeimininkai jau turėjo aštuonių taškų pranašumą. Šarūnas Jasikevičius pataikė du baudos metimus. Edgaras Ulanovas atsakė dvitaškiu. – 67:59.

35 min. Vytenis Lipkevičius sumetė du baudos metimus. Edgaras Ulanovas atsakė dvitaškiu. Martynas Mažeika išlygino rezultatą. Simo Galdiko dvitaškis pirmą kartą šiose rungtynėse išvedė „Neptūną“ į priekį. Negana to, Martynas Mažeika pataikė dvitaškį ir „Žalgiris“ jau atsiliko keturiais taškais – 61:57.

32 min. Kėlinį pradėjo Artūro Gudaičio dvitaškis. Tuo pačiu atsakė ir Tyrone'as Brazeltonas – 53:55.

Trečiasis kėlinys: Klaipėdos „Neptūnas“ – Kauno „Žalgiris“ 51:53 (11:21, 17:15, 23:17)

30 min. Dar du baudos metimus pataikė Artūras Gudaitis. Justas Sinica pataikė pirmąjį „Neptūno“ tritaškį šiose rungtynėse. Pirmas taiklus metimas iš penkiolikos bandymų. Martynas Mažeika pataikė vieną iš dviejų baudos metimų. Tritaškiais apsikeitė Justinas Dentmonas ir Justas Sinica. Kėlinį užbaigė Martyno Mažeikos vienas baudos metimas, Justo Sinicos atkovotas kamuolys ir du taškai. „Neptūnas“ prieš paskutinį kėlinį sumažino atsilikimą iki dviejų taškų.

28 min. Dvitaškį pridėjo ir Marius Runkauskas. Artūras Milaknis pirmąjį savo tašką pelnė baudos metimu. Simo Galdiko dvitaškis sumažino skirtumą iki penkių taškų. Po šio krepšininko pražangos du baudos metimus pataikė Artūras Gudaitis. Marius Runkauskas pataikė vieną iš dviejų baudos metimų. Justinas Dentmonas pataikė tritaškį, o Tyrone'as Brazeltonas atsakė dvitaškiu – 41:48.

25 min. Pirmuosius taškus šiose rungtynėse Robertas Javtokas pelnė baudos metimais. Du baudos metimus pataikė ir Justinas Dentmonas, o Klaipėdos komandos žaidėjai ir toliau nepataikė iš toli. Šarūnas Jasikevičius padidino skirtumą iki dešimties taškų. Mindaugas Girdžiūnas pelnė pirmuosius du taškus – 34:42.

22 min. Martynas Mažeika pelnė pirmuosius taškus trečiajame kėlinyje. Marius Runkauskas pridėjo dar du taškus ir sumažino atsilikimą iki keturių taškų – 32:36.

Antrasis kėlinys: Klaipėdos „Neptūnas“ – Kauno „Žalgiris“ 28:36 (11:21, 17:15)

20 min. Valdas Vasylius po Šarūno Jasikevičiaus pražangos pataikė du baudos metimus. Simas Galdikas pelnė du taškus su pražanga. Baudos metimas taip pat buvo taiklus. Šarūnas Jasikevičius pataikė dvitaškį. Simas Galdikas pataikė vieną baudos metimą iš dviejų. Dar vieną dvitaškį pataikė jau devynis taškus surinkęs Šarūnas Jasikevičius.

18 min. Edgaras Ulanovas iš trijų baudos metimų pataikė vos vieną. Prie baudų metimo linijos stojęs Paulius Jankūnas neklydo ir sumetė dvi baudas. „Neptūno“ krepšininkams kauniečiai leido atakuoti iš toli, bet klaipėdiečiams pasižymėti tolimais metimais vis tiek nepavyko. Vytenis Lipkevičius pataikė jau trečiąjį kauniečių tritaškį – 22:32.

15 min. Martynas Pocius individualiu prasiveržimu pelnė dvitaškį. Tyrone'o Brazeltono ir Martyn Mažeikos taiklūs metimai privertė „Žalgirį“ prašyti pasitarimo. Justinas Dentmonas pelnė dar du taškus – 21:27.

12 min. Simas Galdikas pataikė dvitaškį. Tyrone'as Brazeltonas neįtikėtinai laisvai prasiveržė link žalgiriečių krepšio ir toliau mažino savo komandos atsilikimą. Dvitaškiais apsikeitė Šarūnas Jasikevičius ir Arnas Butkevičius – 17:23.

Pirmasis kėlinys: Klaipėdos „Neptūnas“ – Kauno „Žalgiris“ 11:21

10 min. Simas Galdikas pataikė vieną baudos metimą iš dviejų. Šarūnas Jasikevičius pataikė antrąjį kauniečių tritaškį. Tyrone'as Brazeltonas pataikė du iš eilės dvitaškius ir sumažino „Neptūno“ atsilikimą iki aštuonių taškų. Pirmuosius taškus rinko ir Artūras Gudaitis. Kėlinį užbaigė Simo Galdiko pražanga. Artūras Gudaitis baudos metimų nepataikė ir po pirmojo kėlinio kauniečiai pirmavo dešimčia taškų.

8 min. Antrą kartą prasižengė ir Martyną Pocių baudų mesti pasiuntė Martynas Mažeika. Martynas Pocius pataikė vieną iš dviejų metimų. Po ilgos pertraukos „Neptūno“ klubui du taškus pelnė Marius Runkauskas. Dvitaškį pataikė ir jau aštuonis taškus surinko Martynas Pocius. Valdas Vasylius atsakė tuo pačiu, tačiau tritaškį Iššovė Paulius Jankūnas ir komandas skyrė dešimt taškų – 6:16.

5 min. Pirmuosius „Neptūno“ komandos taškus pelnė Martynas Mažeika. „Žalgiris“ atsakė penkiais taškais iš eilės – dvitaškius pataikė Martynas Pocius ir Justinas Dentmonas, dar pridėjęs ir baudos metimą. Du baudos metimus sumetė ir Paulius Jankūnas ir „Neptūnas“ jau atsiliko aštuoniais taškais – 2:10.

2 min. Rungtynes prasižengdamas pradėjo Klaipėdos komandos lyderis Martynas Mažeika. Martynas Pocius pataikė pirmą baudos metimą, prametė antrąjį, tačiau savo klaidą ištaisė dvitaškiu – 0:3.

Startiniai komandų penketai:

„Neptūnas“: Martynas Mažeika, Mindaugas Girdžiūnas, Edgaras Ulanovas, Valdas Vasylius, Vytautas Šarakauskas

„Žalgiris“: Martynas Pocius, Vytenis Lipkevičius, Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, Justinas Dentmonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius