Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 18

Kurtinaitis: „Jei būčiau kryžiuotis, Kauno nepulčiau“

„Nepykite dėl aprangos. Mane apipylė šampanu, tad teko persirengti“, – po varžybų įėjęs į spaudos konferencijų salę žurnalistų linksmai atsiprašė beisbolo striukę vilkintis „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Noriu pasakyti, kad nėra lengva prieš „Žalgirį“ laimėti Kaune. Bet šioje serijoje mes tai padarėme du kartus ir iškovojome trofėjų“, – sakė R.Kurtinaitis.

Kaip vertinate „Žalgirio“ sirgalių elgesį po varžybų – į aikštę skriejančius bokalus bei kitus po ranka pasitaikiusius daiktus? – paklausėme R.Kurtinaičio.

Aš nepatenkintas savo komandos žaidėjais, kurie tuos dalykus kaip ir provokuoja. Mes drabužinėje turėjome griežtą susirinkimą. Ir tikrai ne čempionišką. Jeigu būčiau kryžiuočių vadas ir pulčiau Lietuvą, aš tikrai neičiau į Kauną, nes žinau, kaip kauniečiai myli savo miestą. Tačiau sirgaliai turėtų suprasti, kad tai yra darbas. Juk daug kauniečių dirba Vilniuje.

Kas lėmė „Lietuvos ryto“ pergalę finalo serijoje?

Tai nebuvo sportinis „Žalgirio“ pralošimas. Tai buvo viso sezono mėšlas, kuris vyko ne aikštelėje, bet užkulisiuose. Tai buvo prasta vadyba, prastas komandos vadovų darbas. Aš nežinau, kaip komandą nuteikti kovai, jeigu ji visą sezoną negauna atlyginimų. Žiūrėdamas į „Lietuvos rytą“, aš labai džiaugiuosi, kad šie klausimai buvo labai gerai sprendžiami. Dėl to mes visi galėjome susikoncentruoti į krepšinį. Aš linkiu „Žalgiriui“ išsišluoti kiemą ir nepaleisti savo žaidėjų.

Šis sezonas Jums, kaip treneriui, buvo sėkmingiausias per visą karjerą. Kuris titulas šįmet buvo brangiausias?

Esu maksimalistas ir man asmeniškai reikėjo visų titulų. To aš siekiau tyliai. Todėl negaliu sakyti, kad tas man yra brangus, o tas kitas – nelabai. Mes iškovojome visus penkis titulus. Nemanau, kad daug komandų tuo gali pasigirti.

Kaip švęsite pergalę?

Dabar bijau net išeiti į gatvę. Reikia pagalvoti, kaip grįžti namo.

Ar važiuosite į Vilnių, ar grįšite į Panemunėje esančius namus?

Nesakysiu (juokiasi). Sezonas baigėsi. Aš nebenoriu žaidėjų matyti iki rugsėjo mėnesio. Aš noriu žvejoti, medžioti, ilsėtis. Nebenoriu kalbėti apie krepšinį, kokį mėnesį man nebeskambinkite – nekelsiu ragelio (juokiasi).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius