Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 03

Legionierių limitas LKL komandose padidintas iki šešių

Ketvirtadienį Kaune vyko metinė LKF ataskaitos konferencija. Per ją pateiktos ir patvirtintos LKF veiklos 2009 metais ataskaitos, išspręsti keli aktualūs klausimai ir patvirtintas naujas LKF logotipas. Senąjį ženklą pakeis prie „Siemens“ arenos esančios skulptūros krepšiniui pagrindu sukurtas logotipas, skelbiama LKF sveitainėje internete.
Rungtynių akimirka
LKL komandos kitą sezoną savo gretose galės turėti daugiau legionierių / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Naująjį LKF ženklą pristatė skulptūros autorius Tadas Gutauskas. LKF konferencija naujajam logotipui vienbalsiai pritarė.

Daugiausia dėmesio konferencijoje sulaukė du svarstyti klausimai. Pirmasis – dėl kompensacijų už parengtus žaidėjus. Pagal iki šiol galiojusią tvarką LKL, NKL ir LMKL klubai turėjo mokėti kompensacijas už visus žaidėjus, su kuriais pasirašo profesionalius kontraktus. Dabar konferencijai buvo pateiktas siūlymas mokėti kompensacijas tik už žaidėjus, kurie patenka į Lietuvos rinktinių oficialius kandidantų sąrašus (24 žaidėjai). Užvirusi diskusija, kurioje dalyvavo mokyklų, klubų, lygų atstovai, baigėsi balsavimu, kuris lėmė, kad ir toliau galios senoji kompensacijų už parengtus žaidėjus tvarka.

Antrasis aktualus klausimas – legionierių limitas kito sezono LKL rungtynėse. Buvo pasiūlyta leisti mačams registruoti penkis ne Lietuvos piliečius, o šeštąjį – už 50 tūkst. litų mokestį, kuris atitektų krepšinio mokykloms. Šiam pasiūlymui konferencija pritarė, prieš balsavo tik vienas delegatas.

Be to, konferencija padidino stojamąjį mokestį potencialiems naujiems LKF nariams iki 1 100 litų, o 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato organizacinio komiteto darbo grupės vadovas Mindaugas Špokas pristatė pasirengimo šiam įvykiui eigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius