-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 03

„Lietuvos rytas“ – LKL reguliariojo sezono nugalėtojas (nuotraukos, komentarai, statistika)

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariojo sezono nugalėtojo vardą ir aikštės pranašumą atkrintamosiose kovose užsitikrino titulą ginantys Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai. Šeštadienį savo aikštėje jie po permainingos kovos 90:81 (24:18, 20:25, 20:24, 26:14) įveikė Kauno „Žalgirio“ klubą.
Rungtynių akimirka
Dvikovos pergalės kaina – aukšta. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Permainingose rungtynėse lūžis įvyko ketvirtame kėlinyje, kai „Žalgiris“ pirmavo 80:74. Tuomet daugiausiai Igorio Miloševičiaus dėka vilniečiai spurtavo ir persvėrė rezultatą savo naudai 84:80. Visos žalgiriečių pastangos susigrąžinti iniciatyvą nuėjo perniek.

Pajautę artėjančią pergalę Rimo Kurtinaičio auklėtiniai dar labiau padidino savo pranašumą ir triumfavo. Įdomu, kad „Lietuvos ryto“ ekipa žaidė stipriai nukraujavusi – be trijų savo pagrindinių puolėjų Artūro Jomanto, Aarono Bayneso ir Milko Bjelicos.

Vilniečiai mažiau klydo – 7:17, geriau pataikė dvitaškius (58,4 proc, o „Žalgirio“ - 47,2). Įdomu, kad kauniečiai itin taikliai metė tritaškius (12/20 – 60 proc., „Lietuvos ryto“ - 7/20 – 35 proc.), tačiau tai jų neišgelbėjo.

Balandžio 9 dieną prasidedančiose LKL atkrintamosiose varžybose „Šiauliai“ žais su Panevėžio „Techasu“, Utenos „Juventus“ su Klaipėdos „Neptūnu“. LKL reguliariojo sezono nugalėtojai „Lietuvos ryto“ krepšininkai kausis su Vilniaus „Perlo“ komanda, o Kauno „Žalgiris“ - su Prienų „Rūdupiu“.

Komentarai po rungtynių

Rimas Kurtinaitis, Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris:
„Džiaugiuosi, kad laimėjome pirmą vietą reguliarajame sezone. Per anksti buvome pradėję skirstytis salės pranašumą su „Žalgiriu“, nes yra dar tokia komanda „Šiauliai“. Neturėdami pilnos sudėties kovėmės visas 40 minučių, turiu už tai pagirti savo vyrus.
Nežinau, ką jautė žalgiriečiai, mums nebuvo kur trauktis. Gal ir padarė jiems tą meškos paslaugą tai, kad nebuvo trijų žaidėjų. Su M.Bjelica problemos – gali būti, kad vyks tyrimams į Vokietiją, bet tikiuosi, kad lemiamoms atkrintamosioms kovoms jis jau bus. A.Jomantas negalės žaisti dar dvi savaites, A.Baynesas vos nesusilaužė kojos, tačiau jis ištveria gerai skausmą, kitą savaitę jau turėtų žaisti."

Darius Maskoliūnas, Kauno „Žalgirio“ treneris
„Sunku kažką pasakyti, nes rungtynės mums tragiškos. Prisiimu kaltę, nes nesugebėjau nuteikti žaidėjus. Meškos paslaugą padarė net trijų varžovų starto penketo žaidėjų nebuvimas, atrodė, kad nesunkiai laimėsime, tačiau varžovai labiau norėjo, darė viską greičiau, užtikrinčiau. Mes taip „trečiu bėgiu“ žaidėme ir galvojome, kad vis tiek laimėsime. Pasipuošėme kaip velykiniai kiaušiniai...
Mūsų dideli žmonės kaip kosmonautai. Paprastose žaidybinėse situacijose nesugebame nieko padaryti. Visas žaidimas po krepšiu buvo tragiškas. Nežinau, kas T.Watsonui. Nematome jo tokio, koks buvo. Gal neteko motyvacijos? Kalbėta ne kartą ir ne du. Matome kol kas blankų T.Watsono šešėlį.“ 

Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjų statistika
Žaidėjas Minutės Taškai Atk. kam. Rez. perd. Klaidos Naud. balai
Steponas Babrauskas 33 11 2 2 0 15
Milko Bjelica - - - - - -
Kenanas Bajramovičius23 13 5 1 3 13
Martynas Gecevičius 36 17 1 1 0 17
Donatas Zavackas 30 13 4 1 0 15
Artūras Jomantas - - - - - -
Justas Sinica 5 0 1 0 0 0
Aronas Baynesas - - - - - -
Vidas Ginevičius 16 4 2 2 1 7
Igoris Miloševičius 27 20 1 9 1 24
Simas Buterlevičius 8 2 2 0 0 2
Jonas Valančiūnas 22 10 7 0 1 15

 

Kauno „Žalgirio" žaidėjų statistika
Žaidėjas Minutės Taškai Atk. kam. Rez. perd. Klaidos Naud. balai
Marcusas Brownas 27 11 2 1 4 3

Martynas Pocius

25 4 1 2 1 8
Mantas Kalnietis 20 9 2 2 3 3
Šarūnas Vasiliauskas - - - - - -
Tadas Klimavičius 26 9 6 2 2 10
Mirza Begičius 12 4 1 1 2 0
Dainius Šalenga 33 20 3 2 0 21
Travisas Watsonas 22 11 7 4 3 15
Artūras Milaknis 8 3 1 0 1 1
Siimas-Sanderis Vene - - - - - -
Adas Juškevičius - - - - - -
Povilas Butkevičius 4 0 1 0 0 1
Aleksandras Čapinas 22 10 0 1 0 5
Mario Delašas - - - - - -

Starto penketai
„Lietuvos rytas“: M.Gecevičius, V.Ginevičius, D.Zavackas, K.Bajramovičius, S.Babrauskas.
„Žalgiris“: M.Kalnietis, T.Klimavičius, M.Pocius, T.Watsonas, D.Šalenga, M.Brownas.

Situacija prieš rungtynes

Abi komandos surinko po 22 pergales ir patyrė po vieną pralaimėjimą, tad šios dvikovos nugalėtojas automatiškai tampa reguliariojo sezono nugalėtoju ir visose atkrintamosiose LKL kovose turės aikštės pranašumą. Pirmose šio LKL sezono tarpusavio rungtynėse Kaune „Žalgiris“ įveikė vilniečius 67:64.

Vilniečiams rungtynėse padėti negali traumuoti Artūras Jomantas ir Milko Bjelica, be aprangos ant atsarginių suolo sėdi ir Aaronas Baynesas. Kauniečių gretose – visi pagrindiniai komandos žaidėjai.

Pirmas kėlinys

Vilniečių taškų sąskaitą lengvu metimu iš po krepšio atidaro K.Bajramovičius. Komandos apsikeičia klaidomis. Po S.Babrausko tritaškio 5:2 pirmauja R.Kurtinaičio auklėtiniai. „Žalgiris“ stengiasi labiau išnaudoti savo aukštaūgius, tačiau pasipila klaidos. D.Zavackas smeigia tritaškį – 10:4 priekyje sostinės ekipa.

Ilgą kauniečių tylą taikliu tritaškiu nutrauka D.Šalenga – 10:7. Po 4 iš eilės I.Miloševičiaus taškų – 16:9. Kauniečiai sunkiai randa kelią krepšio link ir neranda būdų stabdyti rezultatyvias varžovų atakas. Iniciatyvos imasi M.Brownas. Jis pelno 5 taškus iš eilės – 18:14, tačiau pavyti aikštės šeimininkų svečiams nepavyksta. Po keturių iš eilės J.Valančiūno taškų skirtumas dar ir išauga. Pirmą ketvirtį „Lietuvos ryto“ komanda laimi 24:18.

Antras kėlinys

D.Maskoliūno auklėtiniai skirtumą pjauna perpus. I.Miloševičius greičiu pranoksta A.Čapiną ir pelno lengvus taškus. Tuo pačiu atsako ir M.Pocius. A.Milaknis tritaškiu mažina skirtumą iki minimumo, o jau kitoje atakoje D.Šalenga persveria rezultatą kauniečių naudai – 28:29. „Žalgirio“ veteranas dar vienu tritaškiu didina skirtumą iki 4 taškų – 28:32.

Vilniečiai išnaudoja varžovų klaidas ir mažina skirtumą iki minimumo – 33:34, tačiau kauniečiai iniciatyvos nelinkę paleisti iš rankų. Po M.Kalniečio ir D.Šalengos tritaškių svečiai pirmauja  jau 33:40. Po minutės pertraukėlės M.Gecevičius smeigia tritaškį, dar po du taškus pelno D.Zavackas ir  V.Ginevičius – 40:40. M.Brownas atvirai reiškia nepasitenkinimą teisėjų sprendimais. Įpusėjus dvikovai „Lietuvos rytas“ pirmauja 44:43.

Trečias kėlinys

Po pertraukos kiek sėkmingiau žaidimą pradeda aikštės šeimininkai. Po I.Miloševčiaus tritaškio  ir K.Bajramovičiaus dvitaškio 51:45. „Žalgirį“ vėl tempti imasi M.Brownas ir T.Watsonas – 51:49. M.Kalnietis taikliu tritaškiu lygina rezultatą, o T.Klimavičius persveria kauniečių naudai – 55:57.

Nė vienai komandai nepavyksta įgyti didesnio pranašumo, kova vyksta taškas į tašką. M.Gecevičius pataiko tritaškį, tuo pačiu atsako ir D.Šalenga – 60:62. Po trijų kėlinių kauniečiai turi nežymią persvarą – 64:67.

Ketvirtas kėlinys

Per pertrauką moksleivis Rokas iš Vilniaus nuo vidurio aikštės pataiko į krepšį ir laimi 10 tūkst. litų. Tuo tarpu prasideda paskutinis lemiamas rungtynių ketvirtis. Kauniečiams pavyksta šauti į priekį. Po A.Čapino tritaškio – 67:72. Komandos apsikeičia taikliais tritaškiais – 72:75. T.Klimavičius vėl smeigia tritaškį, vilniečius gelbėja I.Miloševičius. Po įspūdingo T.Klimavičius dėjimo į krepšį iš viršaus svečiai pirmauja 74:80.

M.Gecevičius ir I.Miloševičius individualiomis pastangomis lygina ir persveria rezultatą „Lietuvos ryto“ naudai 82:80. R.Kurtinaičio auklėtiniai perima kamuolį, J.Valančiūnas krauna kamuolį iš viršaus. M.Brownas du kart nuo trijų taškų linijos šauna pro šalį.  Nesportinę pražangą užsidirba J.Valančiūnas. D.Šalenga pataiko vieną baudos metimą iš dviejų, o vėliau prameta tritaškį. Vilniečiai tuo naudojasi – M.Gecevičius šveičia dar vieną tritaškį. „Lietuvos rytas“ pirmauja 87:81 likus žaisti kiek mažiau nei minutę.

D.Šalenga vėl prameta tritaškį, kauniečiai mėgina gelbėtis siųsdami varžovus prie baudos metimų linijos, tačiau R.Kurtinaičio auklėtiniai neprameta. Kauniečių metimai ir toliau nepasiekia tikslo ir galiausiai „Lietuvos ryto“ ekipa triumfuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius