Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 11

Lietuvos klubams ispanai nušvilpė talentą iš po nosies – Tadas Sedekerskis susiejo ateitį su „Laboral Kutxa“

Vienu perspektyviausių Europos krepšinio talentų laikomas penkiolikmetis Tadas Sedekerskis susiejo ateitį su Vitorijos „Laboral Kutxa“ komanda.
Tadas Sedekerskis (kaireje)
Tadas Sedekerskis (kaireje) / mkl.lt

Kaip praneša portalas basketnews.lt, pirmą kartą rengtoje perspektyviausių Europos talentų stovykloje „Adidas Next Generation“ dalyvavęs lietuvis Ispanijos ekipos skautų buvo įvardytas kaip vienas perspektyviausių Europos žaidėjų.

Dvimetrinis puolėjas gali žaisti ir įžaidėjo ar gynėjo pozicijoje, pasižymi greičiu, mobilumu ir geru žaidimo supratimu bei skaitymu.

T.Sedekerskis su Vitorijos krepšinio klubu sudarė šešerių metų sutartį pagal formulę 1+2+3. Portalas basketnews.lt teigia, kad jaunasis lietuvis į Ispaniją išvyks rugsėjį ir žais keliose „Laboral Kutxa“ dublerių komandose. Daugiausiai laiko įžaidėjas praleis atstovaudamas dvejais metais vyresnių vaikinų (gim. 1996 m.) ekipai, tačiau retkarčiais apsivilks ir 1997 m. gimusių krepšininkų komandos marškinėlius.

Portalui T.Sedekerskio tėvas Sigitas pasakojo, kad jaunuoju krepšininku domėjosi ir Madrido „Real“ bei „Barcelona“ klubai, tačiau geresnės sąlygos yra Vitorijoje. Iš Lietuvos klubų T.Sedkerskio, jo tėvo teigimu, kiek rimčiau domėjosi tik Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Praėjusį sezoną T.Sedekerskis rungtyniavo Regionų krepšinio lygoje (RKL), Neringos „Kuršių“ gretose, ir per mačą vidutiniškai žaisdavo po 28 minutes, rinkdavo po 10,6 taško (66,7 proc. dvit., 25 proc. trit., 79 proc. baudų), sugriebdavo po 3,8 atšokusio kamuolio, perimdavo po 0,8 ir atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo. Krepšininko naudingumo vidurkis – 13,2 balo.

Rungtyniaudamas su bendraamžiais Moksleivių krepšinio lygoje (MKL) T.Sedekerskis per 17 mačų Klaipėdos V.Knašiaus krepšinio mokyklos komandos gretose pelnydavo po 31,8 taško, atkovodavo po 12,4 kamuolio ir atlikdavo po 3,8 rez. perdavimo.

T.Sedekerskio žaidimą galite pamatyti šiame vaizdo įraše – nuo 50 sek. išvysite krepšininko ir dėjimą:

VIDEO: Tadas Sedekerskis Lietuvos U-14 rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius