Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 08

„Lietuvos rytas“ be vargo įveikė „Dzūkijos“ krepšininkus

LKL čempionate sekmadienį susitiko Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir „Dzūkija“. Po ilgos pertraukos į šalies pirmenybes grįžę sostinės krepšininkai lengvai 89:71 (23:22, 22:8, 20:20, 24:21) laimėjo prieš alytiškius. Vilniaus ekipa pranašumą susikrovė jau antrame kėlinyje ir, nors Alytaus klubas bandė atsitiesti, iki mačo pabaigos neleido abejoti jų pergale.
Juanas Palaciosas
Juanas Palaciosas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Pirmieji mače taškus pelnė „Lietuvos ryto“ krepšininkai, po 2 minučių rezultatas buvo 5:0. Sostinės ekipai išsaugoti pranašumo nepavyko, prabėgus 4 min. alytiškiai išlygino rezultatą – 7:7. Toliau iki kėlinio pabaigos kova vyko taškas į tašką. Martynas Gecevičius paskutinę minutę įskraidino tritaškį, Martynas Paliukėnas pelnė du taškus ir rezultatas po pirmojo ketvirčio buvo 23:22, vilniečių naudai.

Antrajame kėlinyje Alytaus klubui sunkiau sekėsi rinkti taškus, o „Lietuvos rytas“ atakavo sėkmingai. Darius Songaila pelnė du taškus iš po krepšio ir įpusėjus kėliniui vilniečiai įgijo 8 taškų pranašumą – 33:25. „Dzūkijos“ paprašyta minutės pertraukėlė nepadėjo – komanda ir toliau nerado kelių „Lietuvos ryto“ krepšio link, o vilniečiai dar labiau tolo. Gediminas Orelikas pelnė du taškus ir pridėjo baudos metimą, prieš didžiąją pertrauką sostinės ekipa pirmavo jau 15 taškų – 45:30.

Trečiąjį kėlinį dėjimu į krepšį pradėjo Juanas Palaciosas ir komandas skyrė 17 taškų. Alytiškiams niekaip nepavykdavo sumažinti deficito – jei ir pelnydavo taškus, tuoj pat gaudavo atsaką. Tautvydas Lydeka įsismagino – du iš eilės dėjimai į krepšį ir vilniečiai priekyje 64:39. Paskutinę ketvirčio minutę „Dzūkija“ atsiliko 46:65, alytiškiams pavyko pelnyti keturis taškus be atsako ir prieš lemiamą ketvirtį kiek aptirpdyti deficitą – 50:65.

Paskutinio ketvirčio pirmosiomis minutėmis tritaškiu pasižymėjo Steponas Babrauskas – „Lietuvos rytas“ priekyje 68:54. Komandos keitėsi taikliais metimais ir „Dzūkijai“ grąžinti mačo intrigos vilniečiai neleisdavo, po dar vieno D.Songailos dvitaškio – 78:64. Sostinės klubas iki mačo pabaigos dar padidino savo persvarą ir šventė pergalę 89:71.

„Lietuvos rytas“: G.Orelikas ir J.Palaciosas po 16, S.Jelovacas 13, Z.Dowdellas 9, D.Songaila 8, T.Lydeka 7, S.Babrauskas, ir M.Gecevičius po 6, A.Glyniadakis ir R.Seibutis po 4.  

„Dzūkija“: P.Dambrauskas 19, D.Gvezdauskas 14, T.Lekūnas 11, E.Žukauskas 7, G.Staniulis ir A.Lapeta po 6, M.Paliukėnas ir T.Šležas po 3, G.Kurtinaitis 2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius