-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 25 /17:44

„Lietuvos rytas“ ir „Neptūnas“ VTB Jungtinėje lygoje nežais

LKL vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ bei bronzos medalininkas Vilniaus „Lietuvos rytas“ apsisprendė kitą sezoną nežaisti VTB Jungtinės lygos turnyre. Tokį sprendimą komandos priėmė po LKL valdybos posėdžio penktadienį, kai buvo nubalsuota už keturių ratų sistemą Lietuvos čempionate.
„Lietuvos rytas“ – „Nižnij Novgorod“
„Lietuvos rytas“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie „Lietuvos ryto“ pasitraukimą iš VTB lygos spaudos konferencijos metu patvirtino LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Jo teigimu, beveik aišku, kad VTB nežais ir „Neptūnas“, apie tai sakė Klaipėdos klubo valdybos narys Eugenijus Gentvilas.

15min.lt susisiekus su Klaipėdos klubo generaliniu direktoriumi Osvaldu Kurausku, šis komentuoti situacijos nepanoro.

Galiu pasakyti, kad viskas aišku: nėra jokių šansų dalyvauti, nei jei ir kas nors ten veržtųsi.

„Kai žiniasklaida pradėjo rašyti apie savivaldybių palaikymą krepšiniui, kad tai finansuojama valstybės – tai turbūt kažkiek pakeitė jų nuomonę. VTB nežaidžia ir Ukrainos komandos, tai lyg ir susivienijimas su jais“, – kalbėjo R.Milašius.

ATNAUJINTA 17:40 VAL. Klaipėdos „Neptūnas“ teigia, kad jis nebūtų pajėgus žaisti vieną sezoną trijose lygose.

„Galiu pasakyti, kad viskas aišku: nėra jokių šansų dalyvauti, nei jei ir kas nors ten veržtųsi. Mums su LKF (Lietuvos krepšinio federacijos taurės – BNS), LKL ir Eurolygos rungtynėmis tektų 70 mačų, su VTB – dar 20. Tad mes nepajėgūs“, – BNS sakė „Neptūno“ valdybos pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

LKL valdyba nusprendė, kad čempionatas bus vykdomas keturių ratų sistema, jame žais 11 komandų, tarp jų – Mažeikių „Mažeikių“ klubas. Jis įsipareigojo užtikrinti minimalų 800 tūkst. litų biudžetą bei 800 vietų žiūrovams salę.

E.Gentvilas tvirtino, jog jis LKL valdyboje balsavo už mažesnį rungtynių skaičių – taip pat pasielgė ir „Žalgiris“, kuris jau seniai nežaidžia VTB lygoje.

Kvietimus į VTB lygą be „Neptūno“ ir „Lietuvos ryto“ taip pat gavo Kėdainių „Nevėžis“, Alytaus „Dzūkija“ ir Panevėžio „Lietkabelis“. Pasak E.Gentvilo, klubų atstovai penktadienį balsavo už keturių ratų sistemą, tad tai esą parodo, jog „jiems lieka laiko“ dalyvauti Rusijos krepšinio čempionate.

Dėl kitų trijų klubų – Alytaus „Dzūkijos“, Panevėžio „Lietkabelio“ ir Kėdainių „Nevėžio“ – dalyvavimo VTB lygoje dar nėra aišku.

Vis dėlto, LKL prezidentas sakė, kad šie klubai paprašė pratęsti laiką, kuomet galima registruotis į BBL turnyrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius