Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 07

„Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ pasirodymas Eurolygoje – iki maksimalaus balo pritrūko abiem

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ klubai baigė pasirodymą Eurolygoje. Nors vilniečių likimas paaiškėjo paskutiniajame ture, o kauniečiams paskutinis „Top-16“ susitikimas jau nebeturėjo įtakos, Lietuvos grandų rezultatas toks pat – tarp aštuonių stipriausių Europos komandų mūsiškių nėra.
Finalo akimirka
„Lietuvos rytas“ sezoną Eurolygoje įvertino ketvertu, o „Žalgiris“ – trejetu. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tiesa, skirtingas pergalių skaičius varžantis pajėgiausių Senojo žemyno ekipų šešioliktuke prieš lemiamą sezono stadiją komandas nuteikė kiek skirtingai. Dabartinis Lietuvos čempionas „Lietuvos rytas“ sieks kuo geriau baigti sezoną po sėkmingo pasirodymo Eurolygoje, o „Žalgiris“ bandys susitelkti ir pasiekti užsibrėžtus planus vietos fronte.

Apie pasirodymą Eurolygoje su portalu Krepsinis.net mintimis dalijosi „Lietuvos ryto“ bei „Žalgirio“ klubų direktoriai Martynas Purlys ir Paulius Motiejūnas.

– Kokiu pažymiu įvertintumėte pasirodymą Eurolygoje pagal penkiabalę sistemą?

Martynas Purlys: Jei būtume patekę į ketvirtfinalį, būtų galima rašyti penketą. Bet dabar vertinčiau ketvertu.

Paulius Motiejūnas: Trejetu. Pasiekėme ne tiek, kiek galėjome.

– Ko trūko, kad būtumėte pasirodę dar geriau?

M.P.: Kai komandos likimas dėl ketvirtfinalio sprendžiamas lemiamose rungtynėse, tuomet kiekviena detalė yra labai svarbi. Buvo kelios smulkios detalės, kurių mes nepadarėme. Sėkmė šįkart nebuvo mūsų pusėje.

P.M.: Daug ko trūko. Kažkur pritrūko gero žaidimo, žaidėjų indėlio, gal paruoštų sprendimų. Viską analizuosime pasibaigus krepšinio sezonui, bet pritrūko stabilumo ir kažko dar, kad sezonas būtų geresnis.

– Ar taip įsivaizdavote sezoną rudens pradžioje?

M.P.: Manau, kad Eurolygos sezonas buvo sėkmingas. Pasikartosiu, bet kai paskutiniajame susitikime turėjome šansą patekti į ketvirtfinalį, be abejo, jaučiamas šioks toks nusivylimas. Vis dėlto prisimenant, koks permainingas mums buvo visas sezonas Eurolygoje, su visais pakilimais ir nuosmukiais, mano nuomone, mūsų pasirodymas buvo visai neblogas.

P.M.: Pradžioje, kai nepažinojome komandos, ir „Top-16“ atrodė geras tikslas. Nežinojome, kaip žaidėjai susižais ir atrodys. Bet kai išvydome žaidimą sezono pradžioje, jis teikė daugiau vilčių nei pasirodymas sezono pabaigoje.

– Su kuriais pirkiniais ar sprendimais žaidėjų rinkoje labiausiai išlošėte?

M.P.: Khalido el Amino įsigijimas. Žaidėjas įrodė, kad lemiamais momentais gali įmesti ir juo galima pasitikėti. Labai perspektyvus ir įdomus žaidėjas yra D.J.Strawberry. Visgi jis dar tik ieško savojo žaidimo Europoje ir mūsų komandoje. Geriausios amerikiečio rungtynės – dar ateityje. Kelios pastarosios rungtynės nuteikė labai optimistiškai dėl Brado Newley. Sezono pradžia šiek tiek nuvylė tiek mus, tiek patį Bradą, bet pastarieji pasirodymai parodė, kad jis grįžta į tą lygį, kuriuo gali žaisti gerai.

P.M.: Buvo sprendimų, kuriais išlošėme, bet buvo ir tokių, kai nepataikėme. Vėlgi viso to nenoriu komentuoti sezono viduryje, nes sezonas dar tęsiasi. Nesinori ko nors vieno apkaltinti, nes žaidė komanda, bet ji pralaimėjo ir pateko tik į „Top-16“. Po sezono žiūrėsime galutinai. Galbūt kas nesužaidė anksčiau, dar sužais ateityje. Dabar nėra ko komentuoti.

– Ar įžvelgiate kokių nors klaidų buriant komandą?

M.P.: Kas nedirba, tas neklysta.

– Ką keistumėte, jei atsuktumėme laiką į sezono pradžią?

M.P.: Nenoriu žiūrėti į sezono pradžią. Žiūrime tik į ateitį ir į tai, kaip kuo geriau baigti sezoną.

P.M.: Taip, bet nesinori apie tai kalbėti. Reikia tai pamiršti ir eiti pirmyn.

– Nors iš kovų Eurolygoje jau pasitraukėte, kas jus maloniai nudžiugino?

M.P.: Nudžiugino pergalės prieš tokias komandas kaip „Barcelona“, Atėnų „Panathinaikos“. Taip pat tai, kad akimirkomis, kai atrodė, jog jau neturime šansų ką nors pasiekti, iškovoti pergalių, komanda rasdavo jėgų iš naujo pakilti ir laimėti.

P.M.: Turbūt dabar ne ta nuotaika apie tai kalbėti. Būtų galima kalbėti, jei paklaustumėte po gerų rungtynių su teigiamomis emocijomis. Dabar dar nesinori ko nors išskirti.

– Kai kuriose sezoną Eurolygoje baigusiose komandose įvyko sudėties permainų. Kokių pokyčių galima tikėti jūsų komandoje?

M.P.: Niekam neteks palikti komandos. Sudėtis nekis, išskyrus papildymą įžaidėjų grandyje.

P.M.: Jeigu kalbame apie kažkurio žaidėjo atsisakymą, dar visko gali būti, bet dabar apie tai negalvojame. Prieš akis – svarbūs likę turnyrai: VTB Vieningoji lyga, Baltijos (BBL) ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL). Yra dar trys trofėjai, kuriuos norime laimėti. Visos mintys dabar būtent apie tai. Reikia tik susitelkti, pamiršti ne tiek sėkmingą, kiek norėtųsi, pasirodymą Eurolygoje ir siekti tikslų. Dar tikrai yra ko siekti ir yra laiko įrodyti, kad esame teisūs tuo, kad dar galime pasiekti tai, ko dar su šia komanda nepasiekėme. Tuo tarpu papildymo greičiausiai nebus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius