Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 02

„Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Džikičius: „Nėra daug priežasčių nusiminti“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai neįvykdė pirmojo šio sezono tikslo. Lietuvos vicečempionai Eurolygos atrankos turnyro finale pralaimėjo Stambulo „Galatasaray“ komandai ir turės tenkintis kovomis Europos taurės turnyre.
Aleksandras Džikičius
Aleksandras Džikičius. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po nesėkmės sostinės klubo vyriausiasis treneris Aleksandras Džikičius apgailestavo, jog laiko ir susižaidimo trūkumas pakišo koją „Lietuvos ryto“ klubui.

„Sveikinu varžovus su pergale. Nėra daug priežasčių nusiminti. Turime daug dalykų, kuriuos reikia pagerinti ir tikiuosi, kad tai padarysime“, – po mačo nusivylęs kalbėjo A.Džikičius.

– Kokios plano dalys nepavyko?

– Nėra pasaulyje komandos ir trenerio, kurio planai veikia visu 100 proc. Didžiausia mūsų problema ta, kad mažai laiko praleidome kartu. Puikiai žinote, kad laikas labai svarbus komandinėje sporto šakoje. Dabar pailsėsime ir tęsime darbą, dar tik sezono pradžia.

– Kas pasikeitė po puikaus pirmojo kėlinio?

– Turėjome problemų prieš geresnę varžovų gynybą. Tiesiog buvo priimta keletas neteisingų sprendimų atakuojant krepšį ir viskas įvyko, kaip įvyko.

VIDEO: J.Valančiūnas po pralaimėjimo Galatasaray

„Galatasaray“ strategas Oktay Mahmutis: „Buvome pasirengę pergalei“

Stambulo „Galatasaray“ ekipa iš Vilniaus išvyks aukštai iškelta galva. Turkijos klubas laimėjo Eurolygos atrankos turnyrą ir pateko į pagrindinį turnyrą.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Rungtyniu akimirka
Oktay Mahmutis

Po pergalės finale prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ vyriausiasis treneris Oktay Mahmutis gyrė vilniečių krepšininkus bei sirgalius ir džiaugėsi, kad būtent jo auklėtiniai iškovojo kelialapį į Eurolygą.

„Visas rungtynes žaidėme protingai, išskyrus dvi paskutines ketvirtojo ketvirčio minutes. Nors persvara buvo didelė, bet vilniečiai pataikė kelis beprotiškus tritaškius. Buvome pasirengę pergalei. Tai labai svarbi pergalė prieš gerą komandą, turinti geras tradicijas. Šioje arenoje labai sunku kontroliuoti žaidimą, nes aistruoliai gerai supranta krepšinį, bet mums

pavyko tai padaryti. Svarbiausia buvo gera gynyba. Vienintelė problema buvo pirmajame kėlinyje, kai leidome varžovams kontroliuoti žaidimą. Buvo aštuonių komandų turnyras ir tik viena ekipa patenka. Gerai, kad ja esame mes“, – džiaugėsi turkas.

– Kokie jūsų tikslai Eurolygoje?

– Dar apie tai negalvojau. Mačas ką tik baigėsi. Dabar tik žinau, kad išgersiu taurę gero vyno. Nenoriu galvoti per daug į priekį, susėsime su vadovais ir žiūrėsime.

– Kaip vertinate tris D.Songailos rungtynes atrankoje?

– Darius atvyko iš NBA, kur praleido daug laiko ir ten žaidžiamas kitoks krepšinis. Songaila žaidė su rinktine, o su komanda yra tik savaitę. Dariaus žaidimas pagerės ir jis turės didelę įtaką žaidimui.

– Ar stiprinsitės Eurolygai?

– Turbūt, kad ne. Tikiuosi, kad Lucaso trauma nėra rimta ir nereikės jam ieškoti pamainos. Su šia jauna komanda galima pasiekti savo tikslus, bet niekada negali žinoti, kaip bus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius