-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 13

LKL desertas: Vilniuje susitinka „Lietuvos rytas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“

Praėjusį sezoną iš BEKO-LKL čempionų sosto pašonės Vilniaus „Lietuvos rytą“ išstūmęs Klaipėdos „Neptūnas“ ketvirtąjį kartą šį sezoną susitinka su sostinės komanda. Vilniečiai pirmauja 2:1, tačiau nėra priežasčių, kodėl ketvirtojoje Vilniaus ir Klaipėdos komandų akistatoje pirmadienį negalėtume tikėtis intrigos.
„Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“
„Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“ / Algirdo Venskaus nuotr.

„Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ mūšis Vilniuje – 18 val. 30 min. per LRT.

Prieš Vilniaus ir Klaipėdos klubų dvikovą LKL.lt pateikia įdomiausius akistatos faktus.

INTRIGA. Trys „Neptūno“ ir „Lietuvos ryto“ tarpusavio rungtynės baigėsi vidutiniškai 4,3 taško skirtumu. Sykį ekipoms jau prireikė pratęsimo, kuriame „Neptūnas“ įrodė pranašumą prieš „Lietuvos rytą“ 94:90, o kitą kartą „Lietuvos ryto“ pergalę atnešė metimas su sirena 87:86. Kol kas įtikinamiausia pergalė pasiekta Klaipėdoje, kai „Lietuvos rytas“ triumfavo 73:65.

EPIZODAI. Bent du epizodai iš „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ rungtynių nepadarytų gėdos Eurolygos ar NBA gražiausių akimirkų dešimtukams. Pirmiausia – „Neptūno“ gynėjo Arno Butkevičiaus skrydis per Mindaugą Lukauskį. Šoklusis klaipėdietis nepabūgo kelią krepšio link užtvėrusio „Lietuvos ryto“ žaidėjo ir persisvėręs per priešininką sugrūdo kamuolį į krepšį.

Tuo tarpu „Lietuvos ryto“ legionieriui Mike‘ui Moseriui užteko tik kepštelėjimo lyg tinklinyje, kad kamuolys skrostų tinklelį ir atneštų vilniečiams pergalę Klaipėdoje 87:86.

Minimaliu skirtumu atsilikęs „Lietuvos rytas“ lemiamai atakai turėjo vos 0,8 sek., bet M.Lukauskis iš užribio preciziškai pakabino kamuolį virš lanko, o nuo Vytauto Šarakausko atsiplėšęs M.Moseris atsargiai įstūmė jį į krepšį – vilniečiai demonstravo pergalės šokį „Švyturio“ arenos viduryje.

VIDEO: Pergalinga ataka

SIENOS. Namų aikštės pranašumas „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ dvikovose nesuteikia jokio privalumo. Tuo šeimininkai įsitikino visus tris kartus. Klaipėdoje abu kartus laimėjo „Lietuvos rytas“, o sostinėje – vienintelį mačą laimėjo„Neptūnas“.

TRITAŠKIAI. Deividas Gailius yra daugiausiai tritaškių per rungtynes pataikantis „Neptūno“ žaidėjas (vid. 1,7), tačiau „Lietuvos ryto“ krepšys iš toli jam lyg užrištas. Per trejas rungtynes su vilniečiais D.Gailius pataikė vos 21,4 proc. tritaškių – tik 3 iš 14.

Nepaisant to, D.Gailius dvikovose su „Lietuvos rytu“ žaidžia rezultatyviausiai visoje „Neptūno“ komandoje. Jo taškų vidurkis siekia 15,7.

Netaiklius tritaškius D.Gailius kompensavo fantastišku dvitaškių pataikymu – įmetė 12 dvitaškių iš 16 (75 proc.)

MĮSLĖ. „Lietuvos ryto“ puolėjas Gediminas Orelikas yra neįmenama mįslė „Neptūno“ gynybai. 24 metų 197 cm ūgio krepšininkas per trejas rungtynes į „Neptūno“ krepšį metė vid. po 21 tašką.

Klaipėdiečių tinklelį skrodžia vidutiniškai 68 proc. G.Oreliko dvitaškių (13/19) ir 53 proc. tritaškių (9/17).

VIDEO: Arno Butkevičiaus dėjimas

TRIUMVIRATAS. Ilgai trečiosios komandos BEKO-LKL lyderių viršūnėje laukę intrigos pasiilgę krepšinio gerbėjai dabar turi galimybę stebėti būtent tokios ekipos žaidimą.

Šį sezoną rungtyniaudami su „Žalgiriu“ ir „Lietuvos rytu“ klaipėdiečiai per 7 rungtynes pasiekė 3 pergales (dvi – prieš „Žalgirį“).

Praėjusį sezoną rungtyniaudamas su „Žalgiriu“ ir „Lietuvos rytu“ uostamiesčio klubas per 10 rungtynių laimėjo 4-ias (visas – prieš „Žalgirį“). Tai reiškia, kad 41 proc. dvikovų su senaisiais Lietuvos grandais per pastaruosius dvejus metus LKL baigėsi „Neptūno“ pergalėmis.

Palyginimui, šešis kartus per du sezonus „Neptūnui“ pralaimėjęs „Žalgiris“ vilniečiams per beveik ketverius metus LKL čempionate nusileido 5 kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius