Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 22

LKL finalo serijoje intrigos niekas nesitiki: „Neptūnas“ gali laimėti mūšį, bet tikrai ne karą dėl aukso

Ketvirtadienį prasidės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serija iki keturių pergalių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandų. Šis finalas sulaužė istorijos tėkmę, nes jame po daugelio metų pertraukos susikaus ne „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“, tačiau ekspertai teigia, kad daugiau netikėtumų nebus. Krepšinio ekspertai Klaipėdos ekipai daug vilčių nesuteikia ir vieningai tvirtina, kad Kauno „Žalgiris“ be penkių minučių yra LKL čempionas.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Šių komandų kelias iki finalo buvo vienodai įspūdingas. Kauno „Žalgiris“ eliminavo reguliariojo sezono nugalėtoją Vilniaus „Lietuvos rytą“, o Klaipėdos „Neptūnas“, ištampęs nervus tiek saviems sirgaliams, tiek Prienų „TonyBet“ lemiamais metimais, pirmą kartą pateko į LKL finalą.

Panevėžio „Lietkabelio“ treneris Algirdas Brazys, krepšinio specialistas Sergejus Jovaiša ir „Pieno žvaigždžių“ treneris Rimantas Grigas sutinka, kad ant nugalėtojų pakylos lips Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Daugiausia, ką gali padaryti klaipėdiečiai, – viena ar dvi pergalės.

Algirdas Brazys: „Maniau, kad finale žais „Lietuvos rytas“, bet labai džiaugiuosi, kad pateko Kauno „Žalgiris“. Visgi pagal sudėtį buvo stipresnis „Lietuvos rytas“, tačiau „Žalgiris“ juos pranoko savo žaidimu ir charakteriu.

Dėl finalo serijos mano nuomonė sutampa su tų, kurie teigia, kad finalas jau įvyko – pusfinalyje tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“. Kova pusfinalyje iš tiesų prilygo finalui. Kita vertus, man labai gaila Prienų ekipos. Jeigu jų žaidėjai būtų buvę sveiki, neabejoju, kad  jie žaistų finale. Jie patys tas dvejų pusfinalio rungtynių pergales paleido iš rankų. Bet kokiu atveju, jeigu „Neptūnas“ pateko į finalą, tai jis to yra vertas.

Niekas nesuprastų „Žalgirio“, jeigu jis finale pralaimėtų „Neptūnui“.

„Neptūnas“ yra komanda, kuri jau nemažai metų išlaiko pagrindinį branduolį – treneriai tie patys ir svarbiausi žaidėjai. Todėl jiems yra lengviau.

Dalyvavimas VTB lygoje taip pat jiems davė nemažai poslinkių judėti į priekį. Visgi serijos favoritas yra „Žalgiris“. „Neptūnas“ be kovos nepasiduos. Tai rodo ir reguliariojo sezono rungtynės, kuriose klaipėdiečiai buvo pajėgesni. „Neptūnas“ gali laimėti mūšį, bet tikrai ne karą. Norėčiau, kad šįkart aš nesuklysčiau. Niekas nesuprastų „Žalgirio“, jeigu jis finale pralaimėtų „Neptūnui“. Galime žalgiriečių jaunimą girti ar kritikuoti, bet jų atsarginių žaidėjų suolas yra tikrai ilgesnis.

Serijos rezultatas: „Žalgiris“ – „Neptūnas“ 4:2 arba 4:1.

kk
kk "Lietkabelis"/Treneris Algirdas Brazys

Sergejus Jovaiša: „Dažniausiai taip būna, kad tie, kurie galvoja, kad viskas bus lengva, skaudžiai nusivilia. Svarbus klausimas yra, ar Kauno „Žalgiris“ išlaikė tą ritmą ir nusiteikimą. Galbūt po pergalės prieš „Lietuvos rytą“ jie pradėjo per anksti švęsti ir pagalvojo, kad bus labai lengva su „Neptūnu“. Tačiau, jeigu pertrauka buvo kokybiškai praleista, tai viską lems pirmas mačas išvykoje. Jeigu kauniečiai nugalės Klaipėdoje, tai serija bus labai paprasta.

Daug ką sako ir pareiškimai iš Klaipėdos „Neptūno“ stovyklos, kad jie neplanuoja laimėti daugiau nei vienerių rungtynių. Arba tai pėdų mėtymas, arba susitaikymas su pralaimėjimu. Jie pripažįsta, kad patekimas į finalą yra šių metų viršūnė.

„Žalgiryje“ yra ir rinktinės narių, kurie tikrai norės kuo greičiau užbaigti seriją ir ilsėtis. Kad būtų galima spėti iki pasirengimo pasaulio čempionatui dar pažvejoti.

Tikiuosi, kad Kauno „Žalgiris“ susikaups ir negadins sau ir taip trumpų vasaros atostogų. Visgi sunku būtų surasti krepšinio sirgalių, kurie šios serijos favoritu laikytų „Neptūną“. Klaipėdos ekipa turėtų didelių šansų trumpesnėje serijoje. Šiuo atveju, kaip Kauno krepšininkams buvo palanki trumpa serija pusfinalyje, taip „Neptūnui“ yra nepalanki ilga finalo serija. Žalgiriečiai netgi ir kluptelėję vieneriose rungtynėse, nepražus.

„Žalgiris“ turėtų ilgai netrukti ir viską greičiausiu būdu sutvarkyti bei atšvęsti sau įprastoje vietoje. Juolab kad „Žalgiryje“ yra ir rinktinės narių, kurie tikrai norės kuo greičiau užbaigti seriją ir ilsėtis. Kad būtų galima spėti iki pasirengimo pasaulio čempionatui dar pažvejoti.“

Serijos rezultatas: „Žalgiris“ – „Neptūnas“ 4:0.

Aliaus Koroliovo nuotr./Legendinės „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA komandos Kaune
Aliaus Koroliovo nuotr./Sergejus Jovaiša per legendinių „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA komandų susitikimą Kaune

Rimantas Grigas: „Nėra daug ką kalbėti – „Žalgiris“ vis tik turėtų tapti čempionu. Įkąsti „Neptūnas“ Kauno „Žalgiriui“ gali. Tai parodė jau reguliariajame sezone, tačiau ši serija jau nėra reguliarusis sezonas. Tuomet „Žalgiriui“ dar buvo sunkios kovos ir Eurolygoje. Dabar jie turėjo laiko pasirengti ir jeigu demonstruos tokią gynybą kaip žaidžiant su mumis ir „Lietuvos rytu“, tai vargo jie tada neturės.

Jeigu „Neptūnas“ ir iškovos vieną pergalę, tai tik netyčia.

„Neptūno“ atsarginių suolas nėra toks trumpas, o stipriausioji jų pusė yra tolimi metimai. Visa komanda – pradedant mažais žaidėjai ir baigiant dideliais – gali atakuoti iš toli. Nuo tritaškių priklauso žaidimo kokybė ir rezultatas. Klaipėdos ekipa žymiai geriau žaidžia namuose nei išvykoje.

Aikštės pranašumas pirmose rungtynėse gali kažkiek padėti. Tačiau jei „Žalgiris“ pademonstruos gerą gynybą ir neleis įsižaisti tolimais metimais, tai vargo neturės. Tačiau jeigu pradės rungtynes pasyviai ir leis įsižaisti tokiems krepšininkams kaip Marius Runkauskas ir Martynas Mažeika, gali būti ne taip lengva.

Jeigu „Neptūnas“ ir iškovos vieną pergalę, tai tik netyčia. Aš netikiu, kad įveikęs „Lietuvos rytą“, „Žalgiris“ nenueitų iki galo. Pusfinalio serija pagal įtemptumą, kokybę, aistras ir net pralietą kraują buvo verta finalo.“

Serijos rezultatas: „Žalgiris“ – „Neptūnas“ 4:1.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rimantas Grigas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rimantas Grigas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius