-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 21

LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas: „Jei „TonyBet“ nežaistų mažojo finalo, jo lauktų 20 tūkst. litų bauda ir diskvalifikacija“

Antradienį pasklidusią žinią, kad dėl Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos apdovanojimų turintis kovoti Prienų „TonyBet“ klubas dėl nevykusiai sudaryto tvarkaraščio sutinka perleisti trečiąją vietą Vilniaus „Lietuvos rytui“ be kovos, LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas sutiko be jokios panikos. „Ką patvirtino sezono pradžioje, tą dabar ekipos ir turi. Visi balsavo, jog LKL čempionatas gali užsitęsti iki birželio 30 dienos. Tai kam dabar svaidytis žaibais?“, – stebėjosi R.Brazauskas.
Prienų „Tonybet“ triumfas LKF taurėje
Prienų „TonyBet“ triumfas LKF taurės finale prieš „Lietuvos rytą“ / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Apie galimą „trečiosios LKL vietos dovaną“ „Lietuvos rytui“ prieniškiai prakalbo tuomet, kai po nesėkmingai pasibaigusio pusfinalio su Klaipėdos „Neptūnu“ sužinojo, kad mažajame finale bus priversti santykius aiškintis su Vilniaus klubu.

„TonyBet“ komandai šie mačai turi būti paskutiniai šiame sezone, tuo tarpu „Lietuvos rytas“ dar varžosi ir VTB Jungtinėje lygoje. Vilniečiai šiomis dienomis žaidžia ketvirtfinalio serijos akistatą su rusų Liubercų „Triumf“, o sėkmės atveju ir toliau tęstų mūšius šioje lygoje. Ir tik joms pasibaigus, vėl atsigręžtų į LKL pusę.

Pagal lygos nuostatus, komandai, kuri neatvyksta į rungtynes be pateisinamos priežasties, yra skiriama 20 tūkst. litų bauda.

Jei VTB lygos ketvirtfinalyje iki trijų pergalių 2:0 prieš „Triumf“ pirmaujantis „Lietuvos rytas“ paslystų ir nežengtų į turnyro pusfinalį, LKL mažasis finalas startuotų gegužės 27-ąją dieną. Tuo metu dėl LKL aukso kovosiantys „Neptūnas“ ir Kauno „Žalgiris“ jau bus sužaidę ketverias finalo rungtynes.

Jei vilniečiai sukluptų VTB pusfinalyje, prieniškiams akistatos dėl LKL bronzos pradžios reikėtų laukti iki birželio 8-osios.

O jeigu „Lietuvos rytas“ patektų į VTB finalą ir siektų iškovoti šį trofėjų bei geidžiamą kelialapį į Eurolygos atranką, „TonyBet“ ir vilniečių mūšio pradžia dėl bronzos nusikeltų į birželio 19-ąją arba 20-ąją dieną. Blogiausiu atveju, LKL trečios vietos laimėtojai paaiškėtų tik birželio 29 dieną.

„TonyBet“ tikina, kad dėl galimos mėnesio pertraukos patirtų apie 100 tūkst. litų nuostolį – komandos žaidėjai nežaistų, tačiau ekipa būtų priversta mokėti algas visą birželį.

– Kas būtų, jei Prienų ekipa atsisakytų žaisti mažąjame finale?,15min.lt paklausė LKL direktoriaus R.Brazausko.

– Pagal lygos nuostatus, komandai, kuri neatvyksta į rungtynes be pateisinamos priežasties, yra skiriama 20 tūkst. litų bauda. Bet kol kas apie tai nekalbame – kol kas visi visur atvažiavo...

– Paskaičiuokime: Prienų klubas kalba, kad gali patirti apie 100 tūkst. litų nuostolį, o šnekama apie 20 tūkst. litų baudą. Gal vertėtų sumokėti baudą ir sutaupyti 80 tūkstančių?

– Tai dar ne viskas. LKL įstatuose taip pat parašyta, kad valdyboje galima būtų spręsti dėl tokios komandos diskvalifikavimo iš LKL varžybų. Taigi, jei „TonyBet“ sumanytų nežaisti serijos dėl bronzos, ekipai grėstų ne tik baudos, bet ir diskvalifikacija.

Jei „TonyBet“ galvotų nežaisti serijos dėl bronzos, ekipai grėstų ne tik baudos, bet ir diskvalifikacija.

– Kaip atsitiko, kad LKL šoka pagal VTB lygos dūdelę?

– Suprantate, per tiek metų visi jau buvo pripratę, kad geriausios šalies komandos sprendžia savo uždavinius, likusios – savo.

Todėl ir prieš sezoną dėl tvarkaraščio visi balsuodavo taip, lyg jų tai neliečia. Štai palietė. Dabar viskas vyksta pagal numatytą tvarkaraštį, tačiau finale nėra vienos iš komandų, prie kurių balsuojantys derinosi. Mes nenukrypstame nuo patvirtinto tvarkaraščio – čempionatas baigsis iki birželio 30 dienos.

– Ir taip bus kitais metais?

– Manau, klubai pasimokys iš šių metų situacijos. Be to, mes aiškiai pasakysime, kad kitą sezoną prioritetai yra šie – Eurolyga, Europos taurė ir LKL. Kitos lygos turės derintis prie Lietuvos čempionato, o ne atvirkščiai. Tai bus kertinis LKL akmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius