Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 18

LKL ir NKL klubai tarpusavyje vis dėlto turės žaisti

Dabar Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse žaidžia 13 ekipų, tačiau nuo kito sezono ketinama dalyvaujančių komandų kompaniją sumažinti iki 12-os, o silpniausios lygos ekipos privalės kovoti su Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) favoritais.
LKL sezono uždarymas
LKL sezono uždarymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kad kelią į stipriausių ekipų lygą būtų galima iškovoti sportiniu principu, buvo siekiama jau anksčiau. Tačiau dėl skirtingos čempionatų trukmės surengti NKL čempionų dvikovą su LKL autsaideriais nebuvo įmanoma. Šių metų rudenį turėjo vykti NKL čempionatą laimėjusios Palangos „Naglio–Adakrio“ komandos ir Kauno „Aisčių“ dvikova. Tačiau kauniečiai atsisakė žaisti...

Pirmadienį Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomasis komitetas priėmė sprendimą ir interpretacijoms padėjo tašką. Kitų metų pavasarį paskutinę vietą LKL pirmenybėse užėmusi ekipa iškris į NKL, o priešpaskutinėje pozicijoje likęs klubas balandžio mėnesį varžysis su NKL nugalėtoju. Šios serijos nugalėtojas iškovos teisę žaisti LKL pirmenybėse. 

Tačiau jei į LKL prasimuš NKL čempionai, jiems reikės atitikti ir aukštesnius LKL reikalavimus: turėti bent 1 000 vietų žiūrovams salę, surinkti bent 600 tūkstančių litų biudžetą, be to, turės veikti klubo struktūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius