Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 07

LKL: Kauno „Žalgiris“ tik per plauką palaužė Utenos „Juventus“ – 76:75

Sekmadienį LKL rungtynėse Utenoje „Juventus“ krepšininkai bandė pakartoti pirmojo rato sensaciją. Vieninteliai šiame sezone Kauno „Žalgirį“ nugalėję Utenos krepšininkai iki paskutinių sekundžių bandė padovanoti savo sirgaliams pergalę, tačiau pralaimėjo 75:76 (30:14, 10:23, 16:19, 18:20). Pauliaus Jankūno metimas garantavo pergalę Kauno ekipai.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tragiškai rungtynes pradėję žalgiriečiai po pirmojo kėlinio atsiliko 14:30. Antrajame kėlinyje apšilę žalgiriečiai jau stojo į rimtą kovą ir mažino atsilikimą, tačiau įtempta kova išliko iki pat paskutinės minutės.

Likus žaisti 9 sekundes, rezultatą persvėrė R.Broaduso baudos metimai – 75:74. L.Lekavičius metė tritaškį ir nepataikė, tačiau jo metimą pataisė P.Jankūnas. Po ilgų ginčų teisėjai nusprendė, kad jam tai pavyko padaryti nesibaigus rungtynių laikui. Negana to, „Juventus“ dar turėjo tris sekundes savo atsakymui, tačiau jiems jau nieko sukurti nebepavyko.

Robertas Javtokas iš viso surinko 14 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. Jamesas Andersonas pelnė 12 taškų, A.Milaknis – 10.

Utenos ekipą į priekį vedė 25 taškus pelnęs R. Broadusas. S. Kulvietis pridėjo 12 taškų. E. Stanionis – 10.

Kauniečiai per keturiolika LKL rungtynių yra iškovoję 13 pergalių ir pirmauja čempionate.

Vienintelį pralaimėjimą žalgiriečiai patyrė būtent prieš „Juventus“ komandą, kai ši „Žalgirio“ arenoje nugalėjo Lietuvos čempionus tokiu pačiu rezultatu 76:75.

Su 11 pergalių ir 5 pralaimėjimais „Juventus“ krepšininkai LKL pirmenybėse žengia ketvirti.

„Žalgiris“: R.Javtokas 14 (5/6 dvit., 10 atk. kam., 4 blk.), J.Andersonas 12 (2 per. kam.), A.Milaknis 10, P.Jankūnas 8 (5 atk. kam.), L.Lekavičius 7, D.Songaila 7, V.Lipkevičius 7 (2/2 trit.), V.Kariniauskas 6, A.Gudaitis 5 (7 atk. kam.), T.Dimša 0, E.Ulanovas 0.

„Juventus“: R.Broadusas 25, S.Kulvietis 12, E.Stanionis 10.

Rungtynės:

Ketvirtasis kėlinys: Utenos „Juventus“ – Kauno „Žalgiris“ 75:76 (30:14, 10:23, 16:19, 18:20)

Sužaidus tris minutes paskutiniame kėlinyje rezultatas buvo lygus – 61:61. Po penktosios A.Milaknio pražangos A. Šikšnius išvedė Utenos ekipą į priekį. Pusiausvyrą atstatė R.Javtokas, bet R.Broadusas ir vėl vedė į priekį „Juventus“. Rezultatą baudos metimais lygino L.Lekavičius. E.Stanionio dvitaškis ir Utenos krepšininkai ir vėl turėjo minimalų pranašumą. P.Jankūnas sugrąžino lygybę. R.Broadusas baudos metimai išvedė į priekį uteniškius. V.Lipkevičius pataikė svarbų tritaškį. Po nesėkmingos šeimininkų atakos kauniečiai padidino persvarą iki trijų taškų 72:69. E.Stanionis pataikė dvitaškį. R.Javtokas atsakė dviem taškais su pražanga. R.Broadusas mažino atsilikimą iki vieno taško. Likus žaisti 9 sekundes, rezultatą persvėrė R.Broaduso baudos metimai – 75:74. L.Lekavičius metė ir nepataikė, tačiau jo metimą pataisė P.Jankūnas. Po ilgų ginčų teisėjai nusprendė, kad jam tai pavyko padaryti nesibaigus rungtynių laikui. Negana to, „Juventus“ dar turėjo tris sekundes savo atsakymui.

Trečiasis kėlinys: Utenos „Juventus“ – Kauno „Žalgiris“ 57:56 (30:14, 10:23, 16:19)

Vienas po kito metimus pataikęs Jamesas Andersonas persvėrė rezultatą Kauno ekipos naudai. R. Broadusas įmetė iš po krepšio su pražanga ir vėl atstatė mimimalią „Juventus“ persvarą 52:50. Rezultatą greitai išlygino Lukas Lekavičius. V. Dabkus nevaldė emocijų ir susirinkęs penkias pražangas sėdo ant suolo. Metęs ant žemės rankšluostį jis gavo dar ir techninę pražangą ir susilaukė trenerio D.Adomaičio kritikos. V.Čepukaitis po puikaus prasiveržimo pelnė du taškus su pražanga ir persvėrė rezultatą.

Antrasis kėlinys: Utenos „Juventus“ – Kauno „Žalgiris“ 41:37 (30:14, 10:23)

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai padidino apsukas ir mažino atsilikimą. Likus žaisti keturias minutes antrajame kėlinyje, komandas skyrė devyni taškai. A.Milaknis pataikė tritaškį, o R.Javtokas, P.Jankūnas ir V.Kariniauskas sėkmingai realizavo baudos metimus. Jau trečias A.Milaknio tritaškis mažino „Juventus“ persvarą iki šešių taškų. S. Kulvietis po pertraukos pelnė taškus uteniškiams, kurie per kėlinį surinko vos dešimt taškų.

Pirmasis kėlinys: Utenos „Juventus“ – Kauno „Žalgiris“ 30:14

Mačo pradžioje puikiai kamuolius žalgiriečiams skirstė Vaidas Kariniauskas: po jo perdavimų tritaškį realizavo Vytenis Lipkevičius, dėjimu krepšio tvirtumą tikrino Artūras Gudaitis – 5:5. Laisvas paliktas Darius Songaila šaltakraujiškai metė iš vidutinio nuotolio, tačiau priekyje buvo rezultatyviai žaidę „Juventus“ krepšininkai (7:18). Užsitęsusią „Žalgirio“ tylą nutraukė nuo suolo pakilęs ir komandos draugo metimą taisęs Robertas Javtokas, baudos metimą pridėjo D.Songaila – 10:18. Taškus rinko aukštaūgiai D.Songaila ir R.Javtokas, bet energingai susitikimą pradėję „Juventus“ krepšininkai įtikinamai laimėjo pirmąjį ketvirtį – 14:31.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius