Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 18

LKL pusfinalyje „Žalgiris“ susikaus su „Neptūnu“

Lietuvos krepšinio lygos pusfinalyje čempionų titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ žais su Klaipėdos „Neptūno“ komanda. Uostamiesčio krepšininkai šeštadienį lemiamose trečiose ketvirtfinalio rungtynėse išvykoje kiek netikėtai 70:62 (21:17, 17:22, 16:12, 16:11) nugalėjo Kėdainių „Nevėžio“ ekipą.
Europos čempionato biudžetas siekia 1 mln. litų
Klaipėdiečiai ketvirtfinalyje kiek netikėtai įveikė Kėdainių komandą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ateinantį pirmadienį pusfinalių seriją iki dviejų pergalių pradės Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir „Šiauliai“ bei „Kauno „Žalgiris“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. Paskutiniai į pusfinalį prasibrovė uostamiesčio krepšininkai. Jie svečiuose šeštadienį įveikė „Nevėžio“ komandą ir ketvirtfinalio seriją iki dviejų pergalių laimėjo 2:1.

Rungtynių Kėdainiuose pradžioje iniciatyva priklausė aikštės šeimininkams – jie išsiveržė į priekį 13:5. Tačiau netrukus atsigavę svečiai ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai – 17:29. Įpusėjus rungtynėms kėdainiečiai išlygino žaidimą – 39:38.

Po didžiosios pertraukos lygi kova vyko iki trečio kėlinio pabaigos, tuomet iniciatyvą tvirtai į savo rankas paėmė „Neptūno“ krepšininkai. Pirmaudami 5-7 taškų skirtumu jie nė per pėdą neleido varžovams priartėti ir galiausiai šventė pelnytą pergalę.

Nugalėtojams Valdas Vasylius pelnė 19 taškų ir atkovojo 8 kamuolius, Arvydo Eitutavičiaus sąskaitoje 16 taškų ir 14 atkovotų kamuolių, Marius Kasiulevičius pridėjo 12 taškų. „Nevėžio“ komandoje išsiskyrė Aidas Viskontas – 14 taškų, Povilas Šakinis – 13 taškų, Valdo Dabkaus sąskaitoje 11 taškų.

„Norėjome įrodyti, kad per anksti buvome nurašyti. Prie pergalės daug prisidėjo ir mūsų atsarginiai žaidėjai, kurių indėlis įprastai būdavo kuklesnis. Jų pagalba buvo labai svarbi, – po rungtynių oficialiai LKL interneto svetainei sakė „Neptūno“ treneris Rytis Vaišvila. – Pusfinalyje didelių staigmenų laukti negalima. Būkime realistais, „Žalgiris“ yra „Žalgiris“. Tačiau, žinoma, kausimės pilna jėga ir Kauno komandai pergalės lengvai neatiduosime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius