Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 20

LKL savaitės apžvalga: „Žalgirio“ iššūkiai ir Simo Jasaičio sugrįžimas

Kauno „Žalgiris“ aukštu pažymiu išlaikė dviejų artimiausių BEKO-LKL turnyro lentelės persekiotojų egzaminą. Vilniaus „Lietuvos rytui“ Kaune neužteko net ir rezultatyviausių Gedimino Oreliko rungtynių prieš „Žalgirio“ krepšininkus. Simas Jasaitis po ketverių metų pertraukos vėl išbėgo ant BEKO-LKL parketo. Kėdainių „Nevėžiui“ prasto baudų metiko gudrybė padėjo išplėšti pratęsimą, bet ne pergalę.
Simas Jasaitis
Simas Jasaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Siūlome apžvelgti įdomiausius savaitės įvykius rubrikoje „BEKO-LKL savaitės apžvalga“.

LYDERIAI. „Žalgirio“ krepšininkai praėjusią savaitę išbandė jėgas su abiem artimiausiais persekiotojais turnyro lentelėje. Lietuvos čempionai įveikė tiek „Lietuvos rytą“, tiek „Neptūną“ ir įsitvirtino pirmojoje turnyro lentelės vietoje.

Iš pradžių „Žalgiris“ 91:77 namuose išdraskė „Lietuvos ryto“ gynybą. Universalus puolimas ir spurtas ketvirtojo kėlinio pradžioje nustelbė net 28 vilniečių puolėjo Gedimino Oreliko taškus. Rezultatyviausios jo karjeros rungtynės prieš „Žalgirį“ nuėjo per niek – jo taškus nusvėrė trys Artūro Milaknio tritaškiai ketvirtajame kėlinyje ir sėkmingas Kauno klubo „X faktorių“ – Edgaro Ulanovo, Vaido Kariniausko, Artūro Gudaičio ir Siim-Sander Vene žaidimas.

Su „Lietuvos rytu“ žalgiriečiai didžiąją rungtynių dalį buvo padėties šeimininkai, bet Klaipėdoje buvo šlapia. Pirmojo kėlinio viduryje „Neptūno“ persvara šoktelėjo iki 13 taškų – 22:9. Vis dėlto jau antrojo kėlinio pradžioje A.Milaknio tritaškis išvedė „Žalgirį“ į priekį – 29:28. Tiesa, trečiajame kėlinyje „Neptūnas“ supančiojo „Žalgirį“ savo gynyboje ir vėl įgijo apčiuopiamą pranašumą – 57:49. Ketvirtajame kėlinuke žalgiriečiai skirtumą panaikino per keturias minutes, nors įpusėjus lemiamam ketvirčiui „Neptūnas“ dar pirmavo 69:68.

Tačiau naudingiausias praėjusios savaitės BEKO-LKL žaidėjas Jamesas Andersonas pelnė keturis taškus iš eilės ir sugrąžino „Žalgiriui“ nedidelę persvarą (72:69). Lemiamomis akimirkomis „Neptūno“ pagrindinis ginklas – tritaškiai metimai, buvo neveiksmingas. „Žalgiris“ šeimininkams leido išmesti tik vieną tritaškį, kuris tikslo nepasiekė, o paskutinėmis sekundėmis J.Andersonas baudų metimais įtvirtino pergalę.

VIDEO: Apžvalga

MVP. J.Andersonas praėjusią savaitę savo statistiniais rodikliais nebuvo pirmas nei pagal pelnytus taškus, nei pagal naudingumo balus, bet naudingiausio savaitės krepšininko vardą jam užtikrino patikimas žaidimas prieš dvi stipriausias varžoves BEKO-LKL. Prieš „Lietuvos rytą“ NBA duonos ragavęs krepšininkas pelnė 13 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, o Klaipėdoje jo sąskaitoje buvo 16 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai. Amerikietis vidutiniškai rinkdavo po 17 naudingumo balų.

DEBIUTAS. Lietuvos rinktinės puolėjas Simas Jasaitis debiutavo „Lietuvos ryto“ gretose su naująja trečiuoju numeriu pažymėta apranga. Pirmajame susitikime Kaune per pusketvirtos minutės 32 metų 202 cm ūgio žaidėjas prametė visus tris dvitaškius ir aikštę paliko „tuščias“. Šiauliuose jis jau gavo pasireikšti 26 minutes, per kurias pasižymėjo 8 taškais (4/5 dvit., 0/1 trit.) ir trimis atkovotais kamuoliais.

GYNYBA. „Žalgiris“ nukenksmino pagrindinį „Neptūno“ ir „Lietuvos ryto“ ginklą – tritaškius metimus. Vilniečiai Kaune pataikė šešis tritaškius, bet prametė 12 (33 proc.), o klaipėdiečių veiksmai prie trijų taškų zonos buvo dar labiau apriboti – tikslą pasiekė vos 3 tritaškiai iš 21 (14 proc.).

19 TAŠKŲ. Tokiu skirtumu iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus žaisti 8 minutes pirmavo Pasvalio „Pieno žvaigždės“, tačiau Kėdainių „Nevėžis“ pakilo į lemiamą šturmą ir namuose išplėšė pratęsimą 79:79. Tiesa, jame „Nevėžis“ turėjo pripažinti svečių pranašumą 88:94. Per penkias pratęsimo minutes „Pieno žvaigždės“ pelnė daugiau taškų nei per visą ketvirtąjį kėlinį (15 – 13).

GUDRYBĖ. „Nevėžis“ pratęsimą išplėšė gudraudamas. Tiksint paskutiniosioms pagrindinio laiko sekundėms Kėdainių klubo puolėjas Rytis Biliartas atsidūrė puikioje situacijoje po krepšiu, bet paskutinę akimirką nuo dviejų lengvų taškų „Pieno žvaigždžių“ krepšį likus vos 0,1 sek. apsaugojo Laimono Kisieliaus pražanga. R.Biliartas baudas meta tragišku 27,6 proc. taiklumu. Sezono pradžioje jis buvo prametęs net penkiolika baudų metimų iš eilės. Bet po pražangos krepšininkas griebėsi už galvos ir teisėją įtikino negalėsiąs mesti baudų. Vietoj jo prie baudų metimo linijos stojo nuo suolo pakilęs Justas Tamulis. Gynėjas realizavo abi baudas ir išsiuntė komandas į pratęsimą (79:79). Jo pradžioje aikštėje vietoj J.Tamulio jau buvo R.Biliartas.

100 PROC. „Šiaulių“ ir „Prienų“ rungtynėse visi baudų metimai skrodė tinklelį. Šiauliečiai realizavo visas trylika, o prieniškiai – septynias baudas. Tiesa, „Šiaulių“ pranašumas buvo akivaizdus – pergalė 31 taško skirtumu (92:61).

LENTA. „Prienai“ ir rungtynėse su „Dzūkija“ sėkmingai atakavo krepšį, tačiau tai pergalės vėl neatnešė. Prieniškiai taikliau metė ir dvitaškius (50 proc. – 45 proc.), ir tritaškius (30 proc. – 29 proc.), bet alytiškiai Prienuose po šeimininkų krepšiu sugriebė net 21 atšokusį kamuolį ir netaiklius metimus taisė pakartotinais bandymais. „Dzūkija“ laimėjo 74:60. Be to, „Prienai“ 15 taškų paleido vėjais prie baudų metimo linijos (10/25 – 40 proc.).

VIDEO: Apžvalga

BEKO-LKL savaitės rezultatai

Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 91:77 (A.Milaknis 16, J.Andersonas 13, E.Ulanovas 12/ G.Orelikas 28, A.Kavaliauskas 14)

„Prienai“ – Alytaus „Dzūkija“ 60:74 (A.Labuckas 18, G.Staniulis 13/ R.Ūzas 14, O.Mačernis 12, F.Dmitrievas 11)

„Šiauliai“ – „Prienai“ 92:61 (J.Jucikas 16, V.Šulskis 14, R.Olanderis 12/ A.Labuckas 16, D.Milka 12)

Kėdainių „Nevėžis“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“ 88:94 (R.Camphoras 24, R.Biliartas 23/ L.Kisielius 20, A.Oriakhi 19, A.Viskontas 18)

Klaipėdos „Neptūnas“ – Kauno „Žalgiris“ 76:80 (M.Mažeika 16, M.Girdžiūnas ir D.Gailius po 14/ J.Andersonas 16, A.Milaknis ir A.Gudaitis po 14)

„Šiauliai“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 72:88 (V.Šulskis 22, J.Jucikas ir R.Giedraitis po 11/ A.Juškevičius 21, K.Lavrinovičius 16, A.Valeika 11)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius