Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 26

LKL jau startuoja, bet lygos interneto svetainė vis dar gyvena praėjusiu sezonu, pusė komandų – taip pat

Rugsėjo 26 dieną (ketvirtadienį) rungtynėmis Klaipėdoje tarp vietos „Neptūno“ ir Alytaus „Dzūkijos“ startuoja jau 21-asis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas. Kaip visada, sezonas prasideda su pasikeitimais – lygoje nerungtyniaus „Palangos“ ir Vilniaus „Sakalų“ komandos, atsirado Alytaus „Dzūkija“, kitos pakeitė pavadinimus. Tačiau paprastam krepšinio sirgaliui, norinčiam apsilankyti LKL rungtynėse, reikia gerokai pasistengti, nes surasti naujojo lygos sezono tvarkaraščius ne taip jau lengva.
Joanas Plaza ketvirtose LKL finalo rungtynėse.
Anot LKL interneto svetainės, lygos čempionų sudėtis nuo pernai nepasikeitė / Alfrredo Pliadžio nuotr.

Atsidarius oficialią LKL lygos interneto svetainę atrodo, kad lyga vis dar gyvena praėjusiu sezonu – sena turnyro lentelė, seni rezultatai, o tinklapio viršuje puikuojasi lygoje jau neberungtyniausiančių ekipų logotipai.

Anot LKL interneto svetainės, Gediminas Orelikas vis dar yra „Prienų“ žaidėjas, Mindaugas Katelynas žaidžia „Lietuvos ryte“, o Mindaugas Kuzminskas su Oliveriu Lafayette'u – „Žalgiryje“. Be to, LKL čempionų“ kapitonas Paulius Jankūnas, pasirodo, dar neišsigydė traumos, nors trečiadienį jau žaidė Turkijoje. Lygoje vis dar yra ir „Sakalai“ su „Palanga“, tačiau apie Alytaus „Dzūkiją“ – nė žodžio. Ten, kur turėtų būti tvarkaraštis, – tuštuma.

Ką turi apie LKL galvoti paprastas krepšinio sirgalius, jei pati lyga savo įvaizdžiu nesirūpina? Tai net ne nesirūpinimas, tai nepagarba Lietuvos krepšinio mėgėjams, kurie iki paskutinės dienos negali sužinoti, kurią dieną vyks rungtynės.

Na taip, gerai paieškojus gali rasti keleto pirmųjų rungtynių datas ir laikus, tačiau tai nėra normalus tvarkaraštis.

LKL interneto svetainė
LKL interneto svetainė

Atsiverskime Ispanijos krepšinio lygos (ACB) interneto svetainę. Sezonas startuos tik spalio 13-ąją, tačiau tvarkaraštis jau aiškus. Negana to, paprastai ir aiškiai pateikiami visi ACB komandose įvykę pasikeitimai ir net gandai, visų kontrolinių rungtynių rezultatai.

Pabandykime LKL čempionato tvarkaraščių paieškoti pačių komandų interneto svetainėse – galbūt situacija geresnė? Nė velnio.

Anot LKL interneto svetainės, aį sezoną dėl žiedų vėl kovos Sakalai ir Palanga
Anot LKL interneto svetainės, šį sezoną dėl žiedų vėl kovos „Sakalai“ ir „Palanga“

Pirmūnai

Puikiu dizainu ir patogumu pasižyminti Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos interneto svetainė ateinančio sezono LKL ir VTB Jungtinės lygos tvarkaraštį išdėsčiusi aiškiai ir suprantamai. Ne ką prasčiau atrodo ir Utenos „Juventus“ ekipos tvarkaraštis.

Panevėžio „Lietkabelio“ interneto svetainė kiek paprastesnė, tačiau tvarkaraštis – savo vietoje. Lygos naujokė Alytaus „Dzūkija“ taip pat jį turi, nors jų internetiniai namai atrodo neypatingai. Paskutinė sirgalius gerbianti LKL komanda – Kauno „LSU-Atletas“. Nors tvarkaraštis ir nepilnas, tačiau informacija apie artimiausias rungtynes yra.

Atsilikėliai

Lygoje rungtyniaus 11 komandų, tačiau tik penkių interneto svetainėse galime rasti informaciją apie artimiausias LKL rungtynes. Vienai komandai, Pasvalio „Pieno žvaigždėms“, atrodo, kad XXI amžiuje interneto svetainė nėra būtinas krepšinio klubo atributas.

Nors „Žalgiris“ jau žino ne tik LKL lygos, bet ir Eurolygos tvarkaraščius, kol kas šios informacijos klubo gerbėjams nėra pateikęs.

Klaipėdos „Neptūno“ svetainėje tvarkaraštis senas, tačiau bent jau su rezultatais, tad negresia supainioti jo su šiuometiniu. Ko nepasakysi apie „Prienų“ klubą, kurio interneto svetainėje paspaudus mygtuką schedule (svetainė lietuviška, tačiau navigacija kažkodėl angliška), atsiverčiamas tvarkaraštis, kuriuo galėtum patikėti, tačiau jis – praėjusio sezono.

Visada gana operatyviai naujienas apie komandą pranešinėjanti „Šiaulių“ svetainė neturi nieko, kas būtų panašu į tvarkaraštį. Tas pats ir su Kėdainių „Nevėžio“ klubu, kuris šį sezoną pasistiprino nauju ir pavydėtinai operatyviai apie komandą informuojančiu atstovu spaudai, tačiau tvarkaraščio skiltis – tuščia.

Pirmųjų LKL rungtynių tvarkaraštis:

Per dešimt pirmų čempionato dienų (rugsėjo 26 – spalio 6 dienomis) LKL pirmenybėse bus sužaistos aštuonerios rungtynės, iš kurių net keturiose žais Klaipėdos „Neptūno“ komanda.

Rugsėjo 26 d. Klaipėdos „Neptūnas“ – Alytaus „Dzūkija“

Rugsėjo 28 d. „Prienai“ – Klaipėdos „Neptūnas“

Spalio 1 d. Klaipėdos „Neptūnas“ –  „Šiauliai“

Spalio 5 d. Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – Alytaus „Dzūkija“; Kauno „LSU Atletas“ – „Šiauliai“

Spalio 6 d. Kėdainių „Nevėžis – Panevėžio „Lietkabelis“; „Prienai“ – Klaipėdos „Neptūnas“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius