Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2014 10 15

LKL vadovas Romualdas Brazauskas: „Su „Žalgirio“ pasiūlymu „Lietuvos rytas“ nesutiko“

Nors už lango jau šaltį nešantis ruduo, Kauno „Žalgirio“ krepšininkams šis savaitgalis bus itin karštas – kauniečiai penktadienį Madride dvikova su Real“ ekipa pradės Eurolygos turnyrą, o jau sekmadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate jėgas išbandys su pagrindiniu oponentu šiose pirmenybėse – Vilniaus „Lietuvos rytu“. Kodėl kauniečiai per tris dienas žais du svarbius mačus? Negi LKL negalėjo nukelti „Žalgirio“ rungtynių „Lietuvos rytu“ į kitą dieną?
Romualdas Brazauskas
Romualdas Brazauskas / Tomo Lukšio/Fotodiena.lt nuotr.

Prisijunkite prie daugiau nei 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.​

Kauno „Žalgiris“ spalio 17-osios vakarą Eurolygos turnyro starte išvykoje žais su šių varžybų nugalėtojo titulo siekiančiu Madrido „Real“ klubu. Šeštadienį kauniečiai skubės sugrįžti namo, nes jau sekmadienį ryte jie vyks į Vilnių, kur 16 val. 15 min. „Siemens“ arenoje santykius aiškinsis su jau gerą dešimtmetį pagrindiniu žalgiriečių varžovu laikomu „Lietuvos rytu“.

Tuo tarpu sostinės krepšininkai ramiai rengsis akistatai su kauniečiais namie – mat Europos taurės turnyro dvikovą jie žais trečiadienio vakarą ir po to galės visą dėmesį skirti būsimoms rungtynėms.

Ant popieriaus viskas gerai. Blogiau, kai pradedi dėlioti tuos tvarkaraščius su komandomis. Pasakysiu taip – didžiausia bėda, kad klubai neturi savo salių ir yra priklausomi nuo arenų užimtumo.

Panašios LKL tvarkaraščio keistenybės lauks ir Eurolygoje kovojančio Klaipėdos „Neptūno“, kuris gruodžio 7-ąją savo akistatą Eurolygoje žais Graikijoje, Pirėjuje, o jau gruodžio 9 dieną LKL čempionate turės įžengti į aikštę Pasvalyje.

„Tvarkaraštį galima sudaryti idealų, tačiau po to atsiranda „kabliukų“, kurie verčia viską keisti. Taip ir šiais metais – planavome, kad LKL varžybos vyks šeštadieniais ir sekmadieniais, BBL kovos – antradieniais ir trečiadieniais, Eurolyga – ketvirtadieniais ir penktadieniais, Europos taurė ir Iššūkio taurė – antradieniais ir trečiadieniais.

Popieriuje viskas gerai. Blogiau, kai pradedi dėlioti tuos tvarkaraščius su komandomis. Pasakysiu taip – didžiausia bėda, kad klubai neturi savo salių ir yra priklausomi nuo arenų užimtumo. Kai komanda negali žaisti vieno ar kito mačo, nes tuo metu neturi galimybių išsinuomoti salę, taip ir išeina“, – kalbėjo LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Jis tikino, kad rengiant lygos tvarkaraštį ne kartą teko susidurti su situacija, kad nė viena iš dviejų komandų negali žaisti namų rungtynių, nes tuo metu nuomojamoje arenoje vyksta kiti renginiai.

Šnekėdamas apie šios savaitės situaciją, kai „Žalgiris“ privalės iš Madrido skubėti į Vilnių, R.Brazauskas aiškino, kad bandė derėtis su ekipomis dėl dienos „perstumdymo“, nors LKL tokia situacija buvo visiškai nenaudinga.

 „Žalgiris“ prašė lygos ir „Lietuvos ryto“ perkelti tarpusavio akistatą į pirmadienį.  

„Mes turime sutartį su Lietuvos televizija, kad ši LKL mačus transliuotų sekmadieniais. „Žalgiris“ prašė lygos ir „Lietuvos ryto“ perkelti tarpusavio akistatą į pirmadienį. Mums toks variantas tikrai nebuvo naudingas, nes sirgaliai laukia šių komandų akistatos ir noriai žiūri transliacijas. Bet mes būtume kažką galvoję.

Sutikti ar ne – tai buvo Vilniaus ekipos reikalas. Tačiau „Lietuvos rytas“ turi užsisakęs areną sekmadieniui ir nesutiko perkelti dvikovos į kitą dieną“, – dėstė LKL vadovas.

R.Brazausko manymu, „stumdymasis“ LKL tvarkaraščiuose susidaro ir dėl to, kad turnyre kovoja labai daug komandų ir iki reguliaraus sezono pabaigos balandžio 30-osios ekipoms tenka suktis ir žaisti daugiau nei du kartus per savaitę.

„Jei LKL būtų bent viena ekipa mažiau, susitaupytų 8 dienos. Dabar klubai LKL čempionate žaidžia 44 dienas, o būtų 36-ios, tuomet tokių „susigrūdimų“ tikrai nevyktų. Bet turnyras vyksta su tiek ekipų, kiek yra, ir mes bandome prisiderinti“, – kalbėjo R.Brazauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius