-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 01 29

LKL: „Žalgiris“ neturėjo vargo su Panevėžio „Techasu“

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse šeštadienį 14–ojo turo rungtynes Panevėžyje žaidė Kauno „Žalgiris“ ir vietos „Techasas“. Aikštelės šeimininkams svečių primestą žaidimo tempą pavyko išlaikyti tik susitikimo pradžioje. Vėliau žalgiriečiai užtikrintai kontroliavo situaciją ir iškovojo eilinę, jau 14–ąją pergalę iš tiek pat galimų – 88:68.
Rungtynių akimirka
„Žalgirio“ komandai daugiausia taškų pelnė Mantas Kalnietis. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dvikova prasidėjo keturiais Bobano Marjanovičiaus taškais (4:0). Netrukus tritaškį pridėjo Mantas Kalnietis, tuo tarpu svečiai nutolo – 7:2. Tiesa, „Techaso“ krepšininkai nebuvo nusiteikę nusileisti varžovams ir po Dariaus Šilinskio tritaškio persvėrė rezultatą – 8:7. Įpusėjus ketvirčiui gero M.Kalniečio perdavimo sulaukęs Tadas Klimavičius pelnė pirmuosius savo taškus, o Martynas Pocius sumetė abi baudas, taip grąžindamas pranašumą „Žalgiriui“ – 11:8, rašo Žalgiris.lt.

Šeimininkų treneriai iš karto sušaukė minutės pasitarimą, tačiau vaizdas ant parketo nesikeitė: Paulius Jankūnas ore gražiai užbaigė savo komandos ataką, M.Kalnietis sėkmingai prasiveržė po krepšiu, o Travisas Watsonas užtikrintai sumetė abi baudas – 17:11. Nors šeimininkai ir atsakė keliomis tiksliomis atakomis, kitame aikštelės gale gražų derinuką sužaidė Aleksandras Čapinas ir P.Jankūnas (19:15). P.Jankūnas dėmesio centre atsidūrė ir sekančioje atakoje, puolėjas pataikė sudėtingą metimą su pražanga, ir nors nepataikė baudos, pats atkovojo kamuolį bei vienos atakos metu surinko keturis taškus – 23:17. Ketvirtį taip pat geriau užbaigė „Žalgiris“ – Tomas Delininkaitis perėmė kamuolį, per kelias sekundes įveikė visą aikštelę, išnaudodamas susikurtą progą (25:19).

Antrojo kėlinuko pirmoje pusėje komandos demonstravo panašų krepšinį, tačiau kiek geriau atrodė kauniečiai, tiksliau išnaudoję savo momentus ir agresyviau žaidę gynyboje. Po keturių DeJuano Collinso sumestų baudų ir kovingo T.Watsono žaidimo puolime švieslentėje degė skaičiai 35:27. Šeimininkai paprašė minutės pertraukėlės, kuri apčiuopiamos naudos „Techasui“ nedavė. Nedidelį spurtą surengę svečiai po A.Čapino ir T.Klimavičiaus metimų nutolo – 39:27. Situacija nepakito ir iš toli pasižymėjus P.Jankūnui (42:30). Tašką pirmajai susitikimo daliai padėjo A.Čapino ir Omaro Samhano duetas, sužaidęs derinuką du prieš du (44:35).

Po didžiosios pertraukos „Žalgiris“ greitai įgijo solidesnę persvarą: T.Watsonas neklydo iš arti, M.Pocius pridėjo tritaškį, M.Kalnietis užbaigė greitą komandos ataką, o T.Klimavičius pataikė iš vidutinio nuotolio. Tai lėmė, jog skirtumas per kelias minutes išaugo iki 16 taškų – 53:37. Tiesa, aktyviai žaidę šeimininkai baltos vėliavos kelti nesiruošė ir aptirpdė savo atsilikimą – 49:59. Antroje kėlinuko pusėje žaidimas jau nebuvo toks rezultatyvus, o situacija iš esmės nepasikeitė. Prieš lemiamas dešimt minučių „Žalgiris“ pirmavo – 59:51.

Ketvirtojo ketvirčio pirmosiomis minutėmis svečiai iš Kauno neleido suabejoti savo pranašumu. Į priekį šiuos vedė M.Pociaus ir T.Delininkaičio tandemas: M.Pocius šaltakraujiškai sumetė baudas ir rezultatyviai padėjo tašką greitai atakai, tuo tarpu T.Delininkaitis taip pat neklydo nuo baudų metimų linijos bei pasinaudojo erdve prie tritaškio linijos (68:55). Kad ir kaip stengėsi šeimininkai, pristabdyti „Žalgirio“ jiems nepavyko: M.Kalnietis per trumpą laiką į savo sąskaitą įsirašė penkis taškus ir rezultatyvų perdavimą, po kurio efektingai ore kamuolį į krepšį įkrovė M.Pocius, priversdamas varžovus prašyti pertraukėlės (75:58).

Po jos akimirkai „Techasas“ atsigavo, tačiau po gero T.Delininkaičio perdavimo laisvas krašte likęs A.Čapinas smeigė tritaškį, o ta patį, tik jau po pačio A.Čapino perdavimo, kitoje atakoje padarė ir P.Jankūnas – 86:64. Paskutinė akistatos minutė, žinoma, tebuvo formalumas, ir po jos niekas nepasikeitė – 14-ąją pergalę užtikrintai iškovojo „Žalgiris“ (88:68).

„Techasas“: Tomas Černeckis ir Darius Šilinskis po 14, Marius Valukonis 11, Ernestas Ežerskis 9, Šarūnas Kulevičius 8 (7 atk. kam. 6 rez. perd.).

„Žalgiris“: Mantas Kalnietis 17 (6 rez. perd.), Paulius Jankūnas 16 (7 atk. kam.), Travisas Watsonas 13 (10 atk. kam.), Martynas Pocius 11, Tomas Delininkaitis 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius