Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 03

LSU trenerio asistentas Laimonas Eglinskas: „Kaip ir kiekvienais metais keliame sau tik aukščiausią tikslą – laimėti LSKL“

Lietuvos sporto universiteto (:SU) komandos trenerio Edo Nickaus asistentas Laimonas Eglinskas teigia, kad komandos tikslas naujajame Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) sezone – auksas. Treneris taip pat pasakojo apie ekipos pasirengimą LKL ir LSKL kovoms ir komandos krepšininkų pasirinkimą.
Edas Nickus (kairėje) ir Laimonas Eglinskas
Edas Nickus (kairėje) ir Laimonas Eglinskas / bcatletas.lt nuotr.

– Treneri, kas naujo komandoje lyginant su praėjusiu sezonu?

– Lietuvos sporto universiteto komandos pagrindą ir toliau sudarys „LSU-Atleto“ komanda, kuri rungtyniauja Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Šį sezoną išlaikysime tą patį principą – neimti žaidėjų iš kitų LKL komandų, toliau ugdysime savo žaidėjus – leisime jiems žaisti „LSU-Atleto“ komandoje LKL čempionate ir su LSU komanda LSKL. Tik turėsime vieną išimtį – tai NKL perai žaidęs Paulius Petriliavičius.

Šį sezoną pasipildėme keletu žaidėjų – mūsų universitete pradėjo mokytis Žygimantas Skučas, Karolis Babkauskas ir Tomas Miškinis – visi šie žaidėjai atstovaus LSU komandai. Treneriai taip pat liko tie patys, o vyriausiuoju treneriu toliau dirbs Editas Nickus.

– Kaip vyksta pasirengimas naujam sezonui?

– Rengtis naujam sezonui pradėjome dar rugpjūčio pradžioje, kadangi ruošiamės tiek LSKL, tiek ir LKL kovoms. Per šį laikotarpį sužaidėme nemažai draugiškų rungtynių. Žaidėme su keliais klubais iš Rusijos Superlygos, taip pat teko išmėginti jėgas su keliomis JAV universitetų krepšinio komandomis. Pasirengimo metu teko kovoti ir su Antano Sireikos treniruojamu Japonijos klubu „Link Tochigi Brex“.

Šeštadienį jau startuojame LKL pirmenybėse, laukia pirmos rungtynės su „Šiauliais“ – tai bus paskutinė repeticija prieš LSKL kovas.

– Galbūt galime teigti, kad šiais metais jūsų komanda pajėgesnė?

– Komandą papildžius Žygimantui Skučui ir Tomui Miškiniui akivaizdžiai bus sustiprėjusi mūsų priekinė linija, o Karolis Babkauskas svariai prisidės prie komandos žaidimo vadovavimo, tai bus puikus jo dueatas su Pauliumi Malašausku. Manau, kad šį sezoną tikrai būsime stipresnė ekipa.

– Kokie tikslai keliami komandai šiais metais?

– Kaip ir kiekvienais metais keliame sau tik aukščiausią tikslą – laimėti LSKL. Praeitais metais buvome antri, pralaimėjome finale. Šiais metais bandysime atsirevanšuoti ir įrodyti, kad esame geriausia komanda LSKL.

– Kaip manote, kas kiti pagrindiniai favoritai laimėti LSKL?

– Šiais metais tikrai stiprūs bus VDU ir MRU krepšininkai. Jau eile metų šios komandos varžosi dėl nugalėtojų titulo. Kitos komandos taip pat sustiprėjo, dabar sunku kažką prognozuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius