Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 18

„Maccabi“ strategas Davidas Blattas prisibijo „Žalgirio“: „Manau, jie atrado savo žaidimą“

Tel Avivo „Maccabi“ vyriausiasis treneris Davidas Blattas Vilniaus oro uoste buvo neįprastai ramus ir atrodė pavargęs po kelionės – „Žalgirio“ varžovų lėktuvas sostinėje nusileido jau gerokai po vidurnakčio. Strategas gyrė kauniečius, tačiau tikino, jog yra visiškai patenkintas savo komandos žaidimu bei laukia intriguojančios dvikovos ketvirtadienį.
Davidas Blattas
Davidas Blattas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai bus mūsų pirmosios rungtynės „Top 16“ etape. Manau, kad tai yra laikas, kai visos komandos nori rungtyniauti ir mes esame viena iš tokių komandų. Esu tikras, kad ir „Žalgiris“ nori to paties. Šiuo metu kauniečiai žaidžia labai gerai, jie laimėjo aštuonis mačus iš eilės. Manau, jie atrado savo žaidimą ir bus labai pavojingi“, – teigė D.Blattas.

– Ar esate patenkintas savo komanda šio sezono metu?

– Negaliu skųstis, mes irgi atrodome neblogai. Visose trijose lygose, kuriose žaidžiame, esame konkurencingi. Mūsų rezultatai – geri, o žaidėjai tikrai daro viską, ką gali, aikštelėje. Esu patenkintas dabartine situacija.

– Kas, jūsų nuomone, nulems rungtynių baigtį Kaune?

– Rezultato niekada nenulemia vienas dalykas. Pagrindinis dalykas krepšinyje yra komandos patirtis ir jos sugebėjimas pasiruošti svarbioms rungtynėms. Turiu omenyje tiek dvasinį, tiek psichologinį nusiteikimą. Kiekvienos rungtynės turi savo liniją, todėl nuolat reikia sekti jų eigą. Kad ir kas nutiktų, žinau, kad tai bus puikios rungtynės.

– Nemažai žinote apie Lietuvos krepšinį. Ar šios žinios padės rungtynėse su „Žalgiriu“?

– Žinių apie Lietuvos krepšinį tikrai turiu. Likimas man kažkada padovanojo darbą su Kęstučiu Kemzūra, esu treniravęs Robertą Javtoką, Šarūną Jasikevičių, Ramūną Šiškauską. Džiaugiuosi, kad teko su jais dirbti, bet nesu tikras, ar tai padės ketvirtadienį.

– Daugelis komandų turi problemų stabdydamos „Žalgirio“ lyderį Sonny Weemsą. Kaip žadate su juo tvarkytis?

– Jis puikiai rungtyniauja Europoje. Žinote, ne visada taip nutinka – dažniausiai prireikia kur kas daugiau laiko, kad žaidėjas gerai pasijaustų Europoje, bet jis puikiai padirbėjo. Manau, „Žalgiris“ džiaugiasi tuo, o mes turėsime gerai pasistengti norėdami jį sustabdyti.

– Ką manote apie „Žalgirio“ priekinę liniją?

– Manau, kad tiek daug žinančių apie R.Javtoką šiame pasaulyje nėra daug (juokiasi). Sunku nuspėti jo žaidimą prieš rungtynes, kadangi tai labai aktyvus, talentingas žaidėjas. Taip pat „Žalgiriui“ labai svarbus yra Paulius Jankūnas. Nemažai jėgos po krepšiais prideda Milovanas Rakovičius, pavojingas gali būti ir Tadas Klimavičius – „Žalgiris“ turi nemažai žaidėjų, kurie gali nuskriausti bet kurią komandą.

VIDEO: D.Blattas: Žalgiris pastaruoju metu atrodo puikiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius