Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 23

„Maccabi“ treneris Davidas Blattas baiminasi „Žalgirio“ ginklų puolime

Kauno „Žalgirio“ klubo ketvirtadienį laukia svarbiausias sezono mačas. Ant prarajos krašto balansuojantys Lietuvos čempionai nugarmės žemyn, jei išvykoje nenugalės Tel Avivo „Maccabi“.
Davidas Blattas
Davidas Blattas / AP/Scanpix nuotr.

Ne mažiau svarbus šis mačas ir „Maccabi“. Nors Izraelio čempionai nugalėjo „Žalgirį“ Kaune (84:76), o H grupėje užima antrą vietą, dėl savo ateities jie dar negali būti ramūs.

„Laukiame sunkaus mačo. Nors „Žalgiris“ dar nė karto nelaimėjo „Top 16“ etape, iki pergalės jiems nedaug trūko kiekviename mače. Jie turi daug ginklų puolime ir moka idealai pereiti iš gynybos į puolimą“, – pagarbiai apie „Žalgirį“ kalbėjo „Maccabi“ vyriausiasis treneris Davidas Blattas.

Jo nuomone, Lietuvos čempionai, kurie taip pat puoselėja viltis patekti į Eurolygos ketvirtfinalį, šiame mače jaus mažesnį spaudimą.

„Žalgiris“ žais be spaudimo, todėl bus dar pavojingesnis. Mūsų sezonas jau dabar yra ilgas ir varginantis, tačiau lyg gladiatoriai, mes turime žinoti, kaip kautis kiekvieną dieną ir kaip tapti didvyriais bei nugalėtojais“, – vaizdingai dėstė D.Blattas.

„Tai svarbiausios mūsų sezono rungtynės. Privalome išlikti labai drausmingi ir įgyvendinti tai, ką ruošėme treniruotėse per paskutines tris dienas. Mums reikia mūsų gerbėjų palaikymo. Mes neturi teisės klysti, negalime pralaimėti. Nenorime laukti pagalbos iš varžovų, turime patys nuspręsti savo likimą“, – pridūrė „Maccabi“ įžaidėjas Yogevas Ohayonas.

„Maccabi“ pusėje yra ir istorija. „Žalgiris“ pralaimėjo keturis paskutinius tarpusavio mačus, o Eurolygos „Top 16“ etape svečių arenose nelaimi jau 8 metus, per šį laiką išvykose patyręs net 19 pralaimėjimų iš eilės.

Visgi Kauno klubas žino, kaip sėkmingai sužaisti garsiojoje „Nokia“ arenoje, kuri tampa pragaru ne vienam varžovui. „Žalgiris“ praeityje kartą čia jau yra laimėjęs (104:102), o 2004-aisiais istorinėse rungtynėse suklupo tik po pratęsimo ir stebuklingo Derricko Sharpo tritaškio (99:107).

Eurolygos H grupė
V. Komanda R. P. Pr. Tašk. sant.
1. Barcelona (Ispanija) 4 4 0 +42
2. Maccabi (Izraelis) 4 2 2 +1
3. Bennet (Italija) 4 2 2 -11
4. Žalgiris (Lietuva) 4 0 4 -32

* – tolyn žengs dvi geriausios grupės komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius