-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 23

Maskoliūnas: „Žalgiris“ namuose gali įveikti bet ką (nuotraukos)

Eurolygos „Top-16“ etapo G grupės dugne besivelkantis Kauno „Žalgiris“ pergalių alkį bandys numalšinti ketvirtadienį, kai savo tvirtovėje susigrums su Malagos „Unicaja“ ekipa.
Žalgiriečių treniruotė
Žalgiriečių treniruotė / Aliaus Koroliovo nuotr.

Nė vienos pergalės antrajame Eurolygos etape dar neiškovoję kauniečiai prieš dvi savaites Ispanijoje vykusią akistatą su „Unicaja“ prisimena su kartėliu. Tuomet žinios apie Ramūno Butauto atleidimą sukrėsti žalgiriečiai nesugebėjo rimčiau pasipriešinti varžovams ir patyrė skaudžią nesėkmę (68:86). Prie komandos prisidėjus po traumos sveikstančiam Travisui Watsonui, „Žalgiris“ ketvirtadienio mūšio laukia nusiteikęs ryžtingai.

„Ruošiamės rungtynėms ir norime reabilituotis prieš savo žiūrovus po prasto savaitgalio. Turėjome tris dienas treniruotėms, nereikėjo žaisti jokių rungtynių, o tai dėl įtempto tvarkaraščio retai pasitaiko. Mes norime parodyti, kad namuose galime nugalėti bet ką“, – teigė šiuo metu „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio pareigas einantis Darius Maskoliūnas.

Tiek daug klaidų nebedarys

– Pirmosios rungtynėse su „Unicaja“ išvykoje „Žalgiris“ darė labai daug klaidų. Kaip pavyks išspręsti šią problemą? – prieš antradienio vakarinę treniruotę žurnalistai paklausė D.Maskoliūno.

– Per tas rungtynes mūsų klaidos buvo sporto mokyklos lygio. Mes jas išanalizavome ir esu tikras, kad jų Kaune nebebus.

– „Unicaja“ į Kauną atvyksta stipriausios sudėties. Kaip jūs galėtumėte apibūdinti ketvirtadienio priešininkus?

– Jų žaidimas paremtas individualiu meistriškumu. Jie geriausiai jaučiasi rengdami greitas atakas ir jų metu įmeta daugiausia taškų. Malagoje mes darėme per daug klaidų, tad mums nepavyko sustabdyti jų greito puolimo.

– Ar visi „Žalgirio“ krepšininkai yra sveiki?

– Praktiškai visi yra sveiki, tačiau kelis mūsų lyderius kamuoja mikrotraumos. Dainius Šalenga nesitreniruoja visa jėga, Marcusui Brownui truputėlį skauda koją, bet manau, kad rungtynėms visi bus pasiruošę.

Tikisi daugiau legionierių pagalbos

– Ar T.Watsonas yra pasiruošęs? Kol kas atrodo, kad jį kamuoja gal ne tiek fizinės, kiek psichologinės problemos.

– Aš tikiuosi, kad tai yra tik fizinės priežastys. Gal mes per greitai norėjome, kad jis taptų tuo Watsonu, kuris buvo iki traumos. Tos penkios gydymosi savaitės jam nebuvo į naudą ir mes gal per greitai norėjome jį matyti tokį, koks jis buvo prieš tai. Jis yra vienas iš mūsų patikimiausių žaidėjų. Gal fiziškai nesugebėjo grįžti į tokią formą, kokią buvo įgavęs prieš traumą, tačiau manau, kad mes dabar pamatysime tą Watsoną, kokį buvome įpratę matyti.

– Kokia situacija yra su įžaidėju Aleksandru Čapinu? Praėjusį savaitgalį su „Šiauliais“ jis žaidė puikiai, tačiau finale atrodė blankiai. Gal tokio lygio komandos jam yra per stiprios? Ar jam reikia daugiau laikom, kad priprastų prie komandos?

– Negalėčiau teigti, kad tos komandos yra ne jo lygio, nes per savo karjerą jis yra žaidęs įvairaus kalibro rungtynių. Gal Eurolyga jam yra naujas etapas, gal jam reikia kažkiek laiko prie to priprasti. Man irgi sunku paaiškinti, kaip žaidėjas gali vieną dieną žaisti labai gerai, o antrą dieną jo absoliučiai nesimato. Mes su juo apie tai kalbėjomės. Jam pačiam sunku paaiškinti tokį bangavimą. Jaunam žaidėjui tokie dalykai yra natūralūs, bet patyrusiam legionieriui, iš kurio komanda tikisi pagalbos, jos neduodi per lemiamą mačą... Sunku tai paaiškinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius