Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 06

Mindaugas Kuzminskas apie Eurolygos burtus: „Mums tai bus didelis iššūkis“

Penktadienį Ispanijoje ištraukti prestižiškiausio Senajame žemyne 2012-2013 metų sezono ULEB Eurolygos vyrų krepšinio turnyro burtai, 24-as komandas suskirstę į keturias grupes.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Asmeninio arch. nuotr.

Rimo Kurtiniačio ranka ištraukė, kad Lietuvos krepšinio lygos čempionas Kauno „Žalgiris“ žais C grupėje su Eurolygos čempionu Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija), Vitorijos „Caja Laboral“ (Ispanija), Stambulo „Adanolu Efes“ (Turkija), Milano „EA7 Emporio Armani“ (Italija) ir Zagrebo „Cedevita“ (Kroatija) klubais. 

Komandų atstovai tradiciškai žarstė komplimentus varžovams, bet tikslų žaisti „Top-16“ etape neišsižadėjo.

Oktay Mahmuti, „Anadolu Efes“ treneris: „Tiesa ta, kad visos grupės stiprios. „Olympiacos“ – Eurolygos čempionė, „Caja Laboral“ ir „Žalgiris“ – turnyro senbuvės. O investicijos, kurių sulaukia Milano ir Zagrebo klubai, daro mūsų grupę tik stipresnę“.

Keremas Tunceri, „Anadolu Efes“ žaidėjas: „Mano požiūriu, burtai palankūs. Žinoma, viskas priklausys nuo mūsų pačių žaidimo. Svarbiausias tikslas – prasimušti į „Top-16“ varžybas, ir ten kovoti dėl aukštesnės vietos. Norime užbaigti grupės varžybas pirmoje arba antroje pozicijoje. O tada žengti į priekį“.

Mindaugas Kuzminskas, „Žalgirio“ žaidėjas: „Nėra lengvų varžovų Eurolygoje, ypač kai grupėje gauni čempionų titulą ginančią komandą. Mums tai bus didelis iššūkis. Kiti varžovai taip pat stiprūs. „Caja Laboral“, praėjusį sezoną nepatekusi į „Top-16“, bus labai alkana pergalių. „Anadolu Efes“ ir „Emporio Armani“ stiprėja su kiekvienu sezonu, ir paskutiniai šių komandų pirkiniai tai patvirtina. „Cedevita“ taip pat bus pavojinga, nes visi naujokai turi didelių ambicijų pasirodyti gerai.

Mūsų komandos komplektacija dar nėra baigta, todėl anksti prognozuoti, kurią vietą užimsime grupėje. Bet kokiu atveju mūsų tikslas patekti į „Top-16“. Padedami savų sirgalių kiekvienose rungtynėse stengsimės, kad šį tikslą pasiektume“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vitoldas Masalskis
Vitoldas Masalskis

Vitoldas Masalskis, „Žalgirio“ sporto direktorius: „Vidury vasaros burtus vertinti yra ankstoka, nes kol kas keičiasi komandų sudėtys, treneriai. Visapusiškai įvertinti komandų pajėgumą bus galima pasibaigus ekipų komplektavimui. „Žalgirio“ sudėtis taip pat pildysis, tačiau bet kokiu atveju patekimas į „Top 16“ etapą yra minimalus tikslas, kurį privalome pasiekti.

Mūsų grupėje yra Eurolygos čempionų klubas, kuriam bus malonu mesti iššūkį. Turkų ir italų komandos turi itin didelius biudžetus, todėl ketina surinkti itin pajėgias sudėtis. Vitorijos „Caja Laboral“ yra Eurolygos senbuvė, sieksianti atsigriebti už nesėkmingą praėjusį sezoną. Neabejoju, kad ambicijų netrūks ir debiutantams iš Zagrebo. Lyginant grupes, silpniau atrodo B pogrupis, o visas kitas grupes vertinčiau apylygiai".

Sergio Scariolo, „Emporio Armani“ treneris: „Neabejotinai, tai labai komplikuota grupė. Šiuo metu neįmanoma įvardinti keturias stipriausias grupės komandas. Mūsų tikslas žaisti „Top-16“ etape. Kad tai pasiektume, turime būti pasiruošę ir psichologiškai nusiteikę nuo pat pirmų rungtynių“.

Keithas Langfordas, „Emporio Armani“ žaidėjas: „Grupės varžovai man puikiai pažįstami. Su „Cedevita“ teko žaisti Adrijos lygoje, su „Efes“ ir „Žalgiriu“ – Eurolygoje. Be abejo, puikiai žinau ir „Olympiacos“ ir „Caja Laboral“ komandas. Nebus lengvų rungtynių, bet Eurolygoje tai visiškai normalu. Bet kokiu atveju aš tikiu „Armani“ projektu ir neabejoju, kad žaisime kitame etape“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius