Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 11

Moteriška snaiperės Elos Briedytės terapija

Taikliausia Lietuvos krepšininkė Ela Briedytė laukė sezono pabaigos, kad galėtų išlįsti iš sportinės aprangos.
Ela Briedytė
Ela Briedytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) „Žvaigždžių dieną“ Vilniaus „Siemens“ arenoje susirinkę žiūrovai ėjo iš proto, kai Ela Briedytė vieną po kito taikliai leido kamuolius į krepšį. Net Marijampolės „Sūduvos“ gynėjos varžovai snaiperių konkurse, rodės, troško, kad jiems nosį nušluostytų ši taikliarankė. Ir ji tai padarė – tapo konkurso nugalėtoja ne ten, kur įpratusi, o vyrų teritorijoje.
 

Po šios pergalės krepšininkę užgriuvo tokia dėmesio lavina, kokios ji nebuvo patyrusi per savo 16 metų karjerą.

„Dėmesio buvo labai daug – ir man, ir net mano tėveliams, – šypsojosi krepšininkė. – Tiek jo niekada nebuvau sulaukusi. Ir socialiniame tinkle „Facebook“ draugauti pakvietė gal 200 žmonių“, – pasakojo E. Briedytė, dėmesį pajutusi ne tik virtualioje erdvėje.

Po Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) finalo serijos rungtynių Utenoje, kurias „Sūduvos“ krepšininkės pralaimėjo vietos komandai, vaikai puolė fotografuotis ne su nugalėtojomis, o su Ela. Net parduotuvėje vyresni nepažįstami vyrai stabdė: „Sveikinu tave!“ Bet labiausiai įsiminė žodžio kišenėje neieškančio Kšyštofo Lavrinovičiaus komplimentas: „Jeigu gims dukra, pavadinsiu ją Ela...“ Jis pakeitė įprastus pagyrimus: „Šaunuolė!“ 

Nuolat laimi tarp moterų

Laimėti LKL „Žvaigždžių dienos“ tritaškių konkursą 36 m. krepšininkė neplanavo – jos tikslas buvo pakliūti į pusfinalį. Kita vertus, būti taikliausiai E. Briedytei ne naujiena – ji šešerius metus buvo nepralenkiama LMKL „Žvaigždžių dienos“ snaiperių konkursuose. 

Vis dėlto triumfavusi vyrų lygos šventėje krepšininkė patyrė dar neišgyventų emocijų: „Vien ką reiškia „Siemens“ arena, toks žiūrovų skaičius – moterys, bent jau Lietuvoje, tokioje arenoje nepratusios žaisti. Kai žaidžiau Šveicarijoje, ten visada pilnos salės susirinkdavo ir dar bilietai į rungtynes būdavo mokami. Tačiau Lietuvoje džiaugiesi, kad apskritai kas nors ateina“, – išgyvenimais dalijosi krepšininkė. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ela Briedytė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ela Briedytė

Pasiilgsta puošnesnių drabužių

Dukart per dieną į treniruotę skubanti „Sūduvos“ žaidėja, šiemet ėmusi treniruoti ir mergaičių grupę, kasdien rengiasi sportiškai: „Net atsibosta – lauki sezono pabaigos, kad galėtum išlįsti iš sportinės aprangos.“ Tada, pravėrusi spintos duris, E. Briedytė mielai apsivelka ir suknelę ar užsisega sijoną, o sportinę avalynę iškeičia į aukštakulnius. 

LMKL sezonas baigtas. Pirmoji proga sportinę aprangą iškeisti į nekasdienį drabužį E. Briedytei buvo balandžio 20 d. „Belmonto“ komplekse Vilniuje vykusi sezono uždarymo šventė. Joje „Sūduvos“ atstovė prie puošnaus drabužio gavo ir naują „papuošalą“ – sidabro medalį. 

Iš vakaro nutarusi, kad per renginį segės sijoną, ryte krepšininkė panoro kelnių, tad išskubėjo į parduotuvę, kur padedama pardavėjos išsirinko šventinę eilutę ir LMKL uždarymo šventėje atrodė išties žavingai. 
„Aš dažnai taip ekspromtu pasielgiu“, – šypsojosi Ela. Jai dažną moterį kamuojanti problema „pilna spinta, o apsirengti nėra kuo“ gerai pažįstama. Apsipirkti krepšininkė mėgsta – tai savotiškas laisvalaikis ir terapija. Dažniausiai perka džinsus. „Oi, neklauskite...“ – nutęsia šypsodamasi, paklausta, kiek jų porų turi. 


Papuošalus palieka namuose

Kasdien Ela nesiskiria su auskarais ir grandinėle. Tačiau žengdama į krepšinio aikštelę juos palieka rūbinėje arba namuose – krepšinio taisyklės neleidžia eiti į aikštę su papuošalais. 

Vienintelis neatskiriamas E. Briedytės palydovas sezono metu – blakstienų tušas. Juo krepšininkė pasigražina kaskart prieš išeidama į aikštę. 

„O daugiau nelabai pasigražinsi: pasitepsi pudra – viskas nubėgs. Plaukus susirišu kasdieniškai, taip, kad būtų patogu“, – moteriškų paslapčių krepšinio aikštėje nedaug. Užtat mėlynėmis krepšininkė „puošiasi“ dažnai: „Dabar ant kelio tokią turiu... Draugas siūlė: „Gal pudra užmaskuok?..“ Bet juk aš – krepšininkė, ką man daryti? Daug mėlynių, bet jų neslepiu.“ 

Sūnus žengia mamos pėdomis

Sezono metu laisvo laiko krepšininkė turi nedaug. Pabudusi prieš septynias, E. Briedytė į mokyklą išleidžia dvylikametį sūnų Kasparą, paskui namų ruoša, treniruotė, pietūs, mergaičių treniruotė ir dar viena vakarinė – pačios. Popietis prieš vakarinę treniruotę, kai gali prisėdusi pasimėgauti puodeliu kavos, – jai malonus atokvėpis. Vakarais moteris pailsi žiūrėdama lengvą filmą. 

„Laisvalaikiu mėgstame nuvykti į Vilnių ar Kauną pasiklausyti koncerto ar pasižiūrėti spektaklio. Su draugais važiuojame į sodybą. Mano draugai taip pat turi vaikų, tad laisvalaikiu neapsieiname ir be sporto – tai raketę paimi, tai futbolo kamuolį, tai dar ką nors sugalvojame“, – pasakojo E. Briedytė. Jos dvylikametis sūnus nuo antros klasės lanko krepšinio treniruotes. „Gal seks mamos pėdomis?.. – šypsojosi taikliarankė mama. – Turime namie krepšiuką pasikabinę, kartais pamėtome.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius