Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 04

Motiejūnas: nereikia kaltinti vien trenerio

Atsakomybę dėl prasto Kauno „Žalgirio“ žaidimo Eurolygoje turi prisiimti visa komanda. Tokios nuomonės laikosi „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas. Kalbėdamas su tinklalapiu BasketNews.lt, jis prisipažino, kad situacija komandoje yra bloga, tačiau nebus imamasi greitų permainų.
Treniruotė Ąžuolyne
Anot P.Motiejūno, dėl prastų rezultatų jokių permainų kol kas nebus imamasi. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Nesinori visko mesti ir prisipirkti kažkokių žaidėjų, kurie padės laimėti tik vienas kitas rungtynes, – penktadienį grįžęs iš Vilerbano sakė P.Motiejūnas. – Norime, kad komanda būtų jauna ir duotume jauniems žaidėjams šansą. Galime ir turime šiomis pajėgomis patekti į „Top-16“ etapą.“

„Žalgirio“ vadovas leido suprasti, kad permainų komandoje bus, tačiau treneris Gintaras Krapikas dėl savo vietos kol kas gali būti ramus.

– Po penkto iš eilės pralaimėjimo Eurolygoje „Žalgirio“ treneriams tenka nemažai kritikos. Ar ta kritika pasverta? – BasketNews.lt paklausė P.Motiejūno.

– Yra už ką kritikuoti. Matome situaciją ir nuo jos nebėgame. Nėra gera situacija ir ne taip viskas turėtų būti. Turime ir norime laimėti. Bet turime prisiimti atsakomybę visi. Kai pradeda kaltinti vien trenerį, tai yra nesąmonė. Dėl dabartinės situacijos visi turi prisiimti atsakomybę: kiekvienas treneris, kiekvienas žaidėjas. Visi turime išspręsti bėdas ir judėti į priekį.

– Treneris Gintaras Krapikas turi klubo vadovų palaikymą?

– Nėra taip, kad kaltiname trenerį dėl dabartinės situacijos. Nesinori sakyti, kad visą laiką bus taip, bet šiuo metu mes neverčiame visos kaltės treneriui.

– Kokie žaidėjų santykiai? Stebint iš šalies matyti daug tarpusavio priekaištų, nesusipratimų.

– Situacija yra bloga. Aišku, kai pralaimi, visi yra pikti ir nepatenkinti. Čia matyti ne tik per televiziją, bet ir būdami šalia tai matome. Kai laimi, visi geros nuotaikos, o kai pralaimi, visi pradeda ieškoti kaltųjų. Taip neturi būti. Kiekvienas turi prisiimti dalelę atsakomybės ir pagalvoti, ką blogai padarė. Reikia laiko, kad tai suprastų žaidėjai, ypač jauni. O komandos klimato iš šono nesukursi, jis turi būti savaime. Bet visi turi pradėti nuo savęs.

– Šiemet komandoje yra 14 krepšininkų, iš jų daug jaunų žaidėjų. Bet tokie krepšininkai kaip Povilas Butkevičius, Šarūnas Vasiliauskas ar Siimas Sanderis Vene negauna daug progų pasireikšti. Ar buvo verta imti tiek daug jaunų žaidėjų?

– Pripažinsiu, ta sistema, kuri mes norėjome, kad veiktų, neveikia. Nesakau, kad tai buvo klaida, nes rungtynių kiekis yra labai didelis, tik manėme, kad bus lengviau tai suderinti. O ateityje dėliosime ir žiūrėsime. Sporto direktorius Algirdas Brazys tam ir atėjo, kad matytų, kur yra trūkumų, kaip vyksta treniruotės, kas vyksta po treniruočių, kaip laikosi mūsų žemesnė grandis. Jis nesiims veiksmų iš karto, nes reikia išsinagrinėti.

– Kurį laiką kalbama apie komandos stiprinimą. Kaip sekasi ieškoti krepšininkų?

– Mes norime, kad komanda būtų jauna ir duotume jauniems žaidėjams šansą. Neneigiame, kad to dabar nepavyksta, bet nesinori visko mesti ir prisipirkti žaidėjų, kurie padės laimėti tik vienas kitas rungtynes. Mums nereikia žaidėjų, kurie 7 metus prasėdėjo NBA ant suolo. Galime ir turime šiomis pajėgomis patekti į „Top-16“ etapą. Visi turi tai suprasti ir to siekti.

– Šiemet „Žalgiris“ Eurolygoje žaidžia su A licencija. Ar nebaisu, kad su tokiu žaidimu ir tokiais rezultatais tą licenciją labai greitai prarasite?

– Visko gali būti. Bet kaip tai išspręsti? Mes dėliojamės veiksmus ir eisime išeities link. Pasikartosiu: matome, kad yra blogai, ir neneigiame to.

– Ar galima laukti permainų iki Naujųjų metų?

– Žinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius