-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 01 17

Naujasis „Žalgirio“ treneris Elias Zouras – mesijas ar dar vienas laikinas vedlys?

„Pastarojoje mano komandoje taip pat dažnai keisdavosi treneriai. Tačiau aš ten išdirbau dvejus su puse metų“, – paklaustas, ar žino apie dažną milijonieriaus Vladimiro Romanovo valdomo Kauno „Žalgirio“ trenerių rotaciją, ramiai pareiškė naujasis komandos strategas Elias Zouras.
Rungtyniių akimirka
Rungtyniių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gintaras Krapikas, Ramūnas Butautas, Darius Maskoliūnas, Aco Petrovičius, Rimantas Grigas ir E.Zouras – „Žalgirio“ savininku prieš dvejus metus tapęs V.Romanovas komandos vairą patiki jau šeštam specialistui.  Ar vienu geriausių Graikijos trenerių laikomam E.Zourui pavyks išsilaikyti ilgiau už pirmtakus, parodys laikas. Aišku viena: praėjusį šeštadienį į Lietuvą atskridęs graikas, jau rytoj sėdėsiantis į Ispaniją „Žalgirį“ skraidinsiančiame lėktuve, pateko į tikrą mėsmalę.

„Graikijoje mes turime posakį: jei ko nors bijai, lik namuose, – filosofiškai į sudėtingą situaciją siūlė žvelgti naujasis „Žalgirio“ strategas. – Aš niekuomet nieko nebijau, aš esu kovotojas. Mano žaidėjai taip pat bus kovotojai.“

Jau pramoko lietuviškai

Graikijoje vaizdo įrašus su įvairiomis „Žalgirio“ rungtynėmis nagrinėjęs krepšinio specialistas praėjusį šeštadienį Kauno sporto halės VIP ložėje jau sėdėjo greta V.Romanovo ir gyvai stebėjo naujųjų auklėtinių rungtynes su Prienų „Rūdupiu“. Sekmadienį žalgiriečiai mėgavosi laisvadieniu, tad tik pirmadienį ryte E.Zouras turėjo progą iš arčiau susipažinti su keturiolika į rytinę treniruotę susirinkusių krepšininkų.

„Kaip lietuviškai „labas rytas“? – po treniruotės laukiančių žurnalistų paklausė graikas ir,  išgirdęs atsakymą, kiek pyktelėjo ant savęs. – Man šiandien tai jau sakė, bet pamiršau.“ Diplomatiškai į žurnalistų klausimus atsakinėdamas E.Zouras interviu pabaigoje prisiminė kitą naujai išmoktą svetimos kalbos žodį: „Ačiū.“

Graikiją paliko dėl krizės

Pastaruosius trejus metus Atėnų „Panellinios“ ekipai vadovavęs E.Zouras gali pasigirti su Graikijos mastu vidutinio pajėgumo klubu pasiekęs dėmesio vertą rezultatą. Praėjusiame sezone graikui pavyko savo ekipą atvesti iki Europos taurės turnyro pusfinalio, o sėkmingas trenerio darbas buvo įvertintas geriausio Europos taurės stratego titulu.

„Deja, mūsų šalį apėmė rimta krizė ir dėl to buvau priverstas palikti komandą“, – atvirai skyrybų su „Panellinios“ priežastį įvardijo treneris.

E.Zouras, kalbėdamas apie „Žalgirio“ laukiančias svarbiausias Eurolygos, VTB ir LKL kovas, nesišvaistė pažadais, bet neslėpė – apie tai, kaip jam seksis, geriau kalbėti sezono pabaigoje.

„Mums keliamas tikslas – per kiekvienas rungtynes kovoti dėl pergalės. Nieko daugiau. Sezono pabaigoje pažiūrėsime, ką padarėme“, – kalbėjo treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius