-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 20

Nusivylimu tapusio Omaro Samhano sutarties su „Žalgiriu“ vertė 2010-aisiais buvo 1,4 mln. dolerių

„Omaro Samhano įsigijimą vertiname kaip laimėjimą“, – 2010 metas portalui basketnews.lt sakė Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas. Vis dėlto, 211 cm ūgio centras tapo tikru nusivylimu, kuris dar ir brangiai kainavo.
Omaras Samhanas
Omaras Samhanas / BFL nuotr.

Duodamas interviu portalui lostlettermen.com šiuo metu Egipte gyvenantis ir šios šalies pilietybę turintis O.Samhanas teigė, kad „Žalgiris“ jam 2010 metais pasiūlė dvejų metų 1,4 mln. JAV dolerių sutartį.

2010 m. NBA naujokų biržoje savo pavardės neišgirdęs O.Samhanas „Vasaros lygoje“ žaidė „Dallas Mavericks“ komandoje, tačiau nebuvo užtikrintas, kad pateks į komandą. Tad profesionalo karjerą amerikietis nusprendė pradėti Lietuvoje.

„Matome, kaip jis dirbo pastaruosius metus. Per ketverius metus numetė 30 kg svorio ir jau yra išaugęs universiteto komandos marškinėlius. NBA lygio jis dar nepasiekęs, bet tikimės, kad padirbėjęs per dvejus metus taps vienu geriausiu vidurio puolėjų Europoje“, – 2010 m. basketnews.lt sakė P.Motiejūnas.

Vis dėlto, O.Samhanas toli gražu tokiu netapo. 2010–2011 metų sezone LKL pirmenybėse jis rinko po 5,2 taško ir atkovodavo po 3,9 kamuolio, aikštėje praleisdamas po 12 minučių.

Pasibaigus sezonui O.Samhanas žadėjo visą vasarą intensyviai sportuoti, tačiau pažadus greitai pamiršo. Į Lietuvą aukštaūgis grįžo tik rugpjūtį ir buvo greitai atleistas.

Vėliau 2012-aisiais jis žaidė Filipinuose, po to – Vokietijoje, o šiuo metu intensyviai treniruojasi Egipto mieste Aleksandrijoje. Kaip lostlettermen.com žurnalistui sakė pats O.Samhanas, finansiškai jis yra apsirūpinęs, tad dabar gali sau leisti nežaisti profesionaliai.

Puolėjas treniruojasi su Egipto rinktine, o krepšinio gerbėjai jį galės pamatyti vasarą vyksiančiame pasaulio čempionate, kur egiptiečiai žais pirma kartą po 20 metų pertraukos. A grupėje Egipto varžovės bus Ispanija, Serbija, Prancūzija, Brazilija ir Iranas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius