Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 12

Pasipriešinimo taip ir nesulaukę jaunieji „Žalgirio“ krepšininkai laimėjo Eurolygos atrankos turnyrą Kaune

Kauno „Žalgirio“ jaunimo komanda laimėjo „Žalgirio“ arenoje vykusį Eurolygos jaunimo (iki 18 metų) atrankos turnyrą. Jaunieji žalgiriečiai finale lengvai susitvarkė su Maskvos srities „Chimki“ pamaina – 107:60 (25:14, 24:18, 32:10, 26:18).
Jaunieji „Žalgirio“ krepšininkai.
Jaunieji „Žalgirio“ krepšininkai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Laimėdama atrankos turnyro finalo mačą jaunieji „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo ne tik taurę, bet ir vienintelį kelialapį į pagrindinį jaunimo turnyrą Stambule, kuris vyks Eurolygos finalo ketverto metu gegužės 11-13 dienomis.

Pagrindiniame Eurolygos jaunimo turnyre Stambule, kuriame varžysi keturios ekipos, žais ir jaunieji Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai, kurie praėjusį mėnesį laimėjo atrankos turnyrą Hospitaleto mieste Ispanijoje.

Nemuno saloje tris dienas vykusiame atrankos turnyre jaunieji "Žalgirio" krepšininkai rimtesnio pasipriešinimo taip ir nesulaukė. Tomo Masiulio treniruojama ekipa užtikrintai laimėjo visus keturis mačus, o jų persvara prieš varžovus vidutiniškai siekė ne 36,8 taško.

Sekmadienį vykusiame finale jau po trijų minučių žaidimo „Chimki“ trenerių štabas prašė minutės pertraukėlės, nes po Mariaus Grigonio dėjimo šeimininkai pirmavo 6:0, rašo Zalgiris.lt. Ji laikinai davė vaisių – rusai priartėjo (5:6, 7:8), tačiau po šeštųjų Tomo Dimšos ir M.Grigonio taškų „Žalgiris“ vėl atsiplėšė 16:7. Rokas Gustys ir Tomas Miškinis metimais iš po krepšio neleido varžovams mažinti skirtumo, o M.Grigonis tritaškiu su pirmojo kėlinio pabaigos sirena jį dar padidino – 25:14.

Antrąjį kėlinį 6 taškais iš eilės pradėjo Justas Tamulis (31:16). „Chimki“ neketino pasiduoti ir sumažino atsilikimą iki 25:33. Tada 2 taškus pelnė Lukas Lekavičius, o T.Dimša dėjimu ir tritaškiu grąžino iniciatyvą Kauno komandai – 40:27. Netrukus iš toli pataikė ir M.Grigonis, dar du reidus po krepšiu surengė L.Lekavičius ir sužaidus du kėlinius „Žalgiris“ buvo priekyje 49:32.

Po didžiosios pertraukos į aikštelę žalgiriečiai iškart sutvarkė reikalus. T.Dimša dar vienu dėjimu pradžiugino žiūrovus, J.Tamulis per trečiąjį kėlinį pataikė net 4 tritaškius ir lietuvaičių persvara nebekėlė abejonių – 81:42.

Ketvirtajame kėlinyje daugiau nei 3000 žiūrovų „Žalgirio“ arenoje reikalavo šimtojo taško. Lengvai įmetus 98-is, jubiliejinio metimo reikėjo šiek tiek palaukti. Galiausiai jį tolimu šūviu pelnė J.Tamulis, o M.Grigonis atliko idealų perdavimą įspūdingam T.Dimšos dėjimui. Galutinis finalo rezultatas – 107:60.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius