-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 04 10

Paskutinio LKL turo intrigos: kas užims trečią, šeštą ir paskutinę vietą?

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliarusis sezonas pasiekė finišo tiesiąją. Šią savaitę bus sužaistos paskutinės 10 rungtynių, po kurių paaiškės galutinė pirmenybių rikiuotė.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / sportoakimirka.lt

Jau aišku, kad reguliaraus sezono nugalėtoju tapo Kauno „Žalgiris“ (20 ir 1), kuriam dar liko dvikova su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. 18 pergalių pasiekęs ir 4 pralaimėjimus patyręs Vilniaus „Lietuvos rytas“ liko antras.

Karšta kova laukia dėl trečiosios pozicijos, į kurią pretenduoja Prienų „Rūdupis“ (15 ir 6) bei Šiaulių „Šiauliai“ (14 ir 6). Prieniškiai net ir pergalės prieš Utenos „Juventus“ atveju dar negalės jaustis ramiai, nes geresnį tarpusavio taškų santykį turi šiauliečiai. Viskas yra Antano Sireikos auklėtinių rankose. Jeigu jie laimės prieš Kėdainių „Kėdainius Triobet“ ir Kauno „Baltus“, užims trečiąją vietą.

Teoriškai dar vyksta kova ir dėl penktosios pozicijos, kurioje dabar yra „Pieno žvaigždės“ (11 ir 8). Pasvaliečiai aukščiau pakilti nebegali, o juos išstumti žemiau gali nebent „Baltai“ (9 ir 11), tačiau kauniečiams reikia laimėti prieš „Šiaulius“ ir Panevėžio „Lietkabelį“ bei tikėtis trijų paeiliui Roberto Štelmaherio kariaunos nesėkmių.

„Baltams“ pergalių reikia ne tik vejantis „Pieno žvaigždes“, bet ir siekiant išsaugoti šeštąją poziciją, kuri garantuoja kelialapį į ketvirtfinalį. Kauniečiams į nugarą kvėpuoja „Kėdainiai Triobet“ (8 ir 12) ir Klaipėdos „Neptūnas“ (8 ir 12). Kėdainiškiai rungtyniaus su „Šiauliais“ ir „Lietkabeliu“, o klaipėdiečių laukia akistatos su Palangos „Palanga“ ir Vilniaus „Sakalais“.

Daugiausiai klaustukų kelia paskutinės vietos likimas. „Sakalai“ (5 ir 15) užima dešimtąją vietą, o po 4 pergales ir 16 nesėkmių turinčios „Lietkabelio“ ir „Palangos“ komandos žengia vilniečiams įkandin.

Geriausioje situacijoje yra „Sakalai“, kurie paskutinės pozicijos išvengs net ir pralaimėję „Pieno žvaigždėms“ bei „Neptūnui“, tačiau tam reikėtų tikėtis ir dviejų palangiškių nesėkmių. „Palangos“ laukia tokie pat oponentai kaip ir vilniečių. Alberto Vilimo auklėtinių pranašumas – tarpusavio dvikovos, kurias abi laimėjo pajūrio klubas.

„Lietkabelis“ turi geresnį tarpusavio santykį su „Palanga“, tačiau abu sykius nusileido „Sakalams“. Algirdo Milono treniruojama komanda namuose priims „Baltus“ bei sezoną keliaus užbaigti Kėdainiuose.

Įmanomas scenarijus, kad visos trys komandos surinks po vienodai pergalių. Tuomet skaičiuojant visų trijų ekipų tarpusavio įmestų ir praleistų taškų balansą paskutiniai liktų panevėžiečiai.

Beje, galima dar viena rokiruotė. Jeigu „Juventus“ pralaimės „Rūdupiui“, o „Sakalai“ iškovos bent vieną pergalę, sostinės klubas liks devintas, o uteniškiai užims dešimtąją poziciją.

Antradienį susitiks „Pieno žvaigždės“ – „Sakalai“, „Neptūnas“ – „Palanga“, „Šiauliai“ – „Kėdainiai Triobet“ ir „Lietkabelis“ – „Baltai“.

Penktadienį žais „Juventus“ – „Rūdupis“, „Kėdainiai Triobet“ – „Lietkabelis“, „Sakalai“ – „Neptūnas“, „Baltai“ – „Šiauliai“ ir „Palanga“ – „Pieno žvaigždės“.

Reguliarųjį sezoną šeštadienį užbaigs „Žalgirio“ ir „Pieno žvaigždžių“ mačas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius