-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 06

Paulius Motiejūnas naujų žaidėjų neieškos – „Žalgirio“ gretos surikiuotos

Kauno „Žalgirio“ ekipa, pasirašiusi sutartį su NBA patirties turinčiu krepšininku Jamesu Andersonu, baigė komandos komplektavimą ir jau rugpjūčio antroje pusėje pradės pasiruošimą artėjančio sezono kovoms. Apie naujus žaidėjus, jaunimo indėlį bei būsimas kovas su lkl.lt interneto svetaine mintimis dalinosi Lietuvos čempionų direktorius Paulius Motiejūnas.
Konferencija „Žalgirio“ arenoje
Konferencija „Žalgirio“ arenoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Klubas jau ne kartą įrodė, kad žaidėjams sukuria puikias sąlygas tobulėti, gauti daug žaidybinio laiko ir pasikėlus savo vertę žaisti dar galingesniuose klubuose.

– Komandos komplektavimą baigėte dviem solidžiais pirkiniais. Kodėl pasirinkote būtent juos?lkl.lt pasiteiravo P.Motiejūno.

– Džiaugiamės šiais naujais „Žalgirio“ žaidėjais ir viliamės, jog artėjančiame sezone jie bus vieni iš komandos lyderių.

Maalikas yra nesavanaudis žaidėjas, puikiai mato aikštę ir skirsto kamuolius komandos draugams. Esame patenkinti savo priekine linija, todėl mums reikėjo tikro įžaidėjo, kuris būtų jungiamoji grandis tarp gynėjų ir aukštaūgių.

Taip pat ieškojome aštresnio antro arba trečio numerio, kuris nebijotų imtis iniciatyvos ir temptų komandą į priekį. Jameso Andersono stiprioji pusė – puolimas, o tokio žaidėjo mums labai trūko. Šie du krepšininkai turėtų sudaryti tikrai stiprų žaidėjų tandemą ir bus vieni svarbiausių ekipoje.

– „Žalgiris“ išgyvena ne pačius geriausius laikus finansiniu atžvilgiu. Kaip pavyko prisivilioti tokio kalibro krepšininkus į Kauną?

– Klubas jau ne kartą įrodė, kad žaidėjams sukuria puikias sąlygas tobulėti, gauti daug žaidybinio laiko ir pasikėlus savo vertę žaisti dar galingesniuose klubuose. Tai yra puikus tramplinas didesnių aukštumų link. Džiaugiamės, kad šie krepšininkai nepabūgo naujų iššūkių, o klubas savo ruožtu darys viską, kad čia atvykę amerikiečiai jaustusi komfortabiliai.

– Kartu su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine stovykloje darbuojasi ir Artūras Gudaitis. Kokį įspūdį palieka jo žaidimas ir ko tikitės iš jo bei kitų jaunųjų žalgiriečių?

– Nesvarbu, ar Artūras pateks, ar nepateks į galutinį rinktinės dvyliktuką. Vien treniruotės kartu su geriausias šalies krepšininkais ir treneriais, draugiškos rungtynės duoda daug patirties ir praktikos. Jo žaidimas ir tobulėjimas mus džiugina, todėl viliamės, kad Gudaitis bus dar rimtesnė jėga po krepšiu.

Daug tikimės ir iš Tomo Dimšos, kuris praėjusį sezoną turėjo kelias geras rungtynes ir davė nemažai naudos ekipai.

Prie pagrindinės komandos prisijungs naudingiausias Nacionalinės krepšinio lygos krepšininkas Donatas Tarolis, iš Klaipėdos „Neptūno“ sugrįš Edgaras Ulanovas. Ekipoje lieka Vytenis Lipkevičius, Siimas Sanderis Vene, Kasparas Vecvagaras. Tai ekipos ateities krepšininkai, kurie po metų ar dviejų turėtų vesti komandą į pergales.

Donatas Tarolis, Edgaras Ulanovas, Vytenis Lipkevičius, Siim-Sander Vene, Kasparas Vecvagaras, tai ekipos ateities krepšininkai, kurie po metų ar dvejų turėtų vesti komandą į pergales.

– Kada planuojate pradėti pasiruošimą naujajam sezonui?

– Pasiruošimą sezonui pradėsime rugpjūčio 18 dieną, o su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine dirbantį vyriausiąjį trenerį Gintarą Krapiką pavaduos fizinio rengimo treneriai, nes pirmojoje stovykloje didžiausią dėmesį skirsime fiziniam žaidėjų stoviui.

Pasiruošimo metu žaisime nemažai draugiškų rungtynių, daugiausiai Lietuvoje.

Dalyvausime Spo Butauto taurės turnyre Kaune, Vlado Garasto  turnyre Klaipėdoje. Rugsėjo pabaigoje patys organizuosime klubo 70-mečiui skirta turnyrą, kuriame dalyvaus aukšto lygio komandos, o žiūrovai išvys puikų šou.

– Aktyviai ieškote naujo generalinio rėmėjo. Ar paieškos duoda vaisių?

– Išsiuntėme daug pasiūlymų galimiems investuotojams, tačiau kol kas iš Lietuvos įmonių didelio susidomėjimo nėra. Tikimės, kad vietiniai verslininkai ryšis kooperuotis ir kartu padėti istorinei šalies ekipai. Užsienyje turime užmezgę kelis pokalbius, tačiau vyksta ilgas derybų procesas ir kol kas jo komentuoti plačiau nenorėčiau. Kai tik turėsime gerų žinių, būtinai informuosime krepšinio visuomenę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius