-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 25

„Pieno žvaigždes“ paliko pas sunkiai sergančią motiną grįžęs amerikietis Marshawnas Powellas

Šeštadienį ketveriomis rungtynėmis baigsis reguliarusis LKL sezonas. „Žalgiris“ prieš „Lietuvos rytą“, „Neptūnas“ prieš Prienus, „Šiauliai“ prieš Utenos „Juventus“ ir Kėdainių „Nevėžis“ prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Pastarajame mače paaiškės ar „Nevėžiui“ sezonas bus baigtas, ar tokia nemaloni dalia teks Panevėžio „Lietkabeliui“.
Rimantas Grigas
Rimantas Grigas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Labai gerai, kai susidaro tokia situacija. Kai intriga yra visą sezoną, o ne tik per atkrintamąsias rungtynes, kai stipriausių ketveriukė aiškinasi, kokias vietas užims. Intrigą kelia ir tos silpnesnės ekipos, kurios kovoja dėl patekimo tarp aštuonių geriausių. Žiūrovai mėgsta intrigas. Kuo daugiau intrigų, tuo didesnis lankomumas ir susidomėjimas. Dėl to laimi ir žiūrovai, ir krepšinis“, – „Žinių radijo“ laidoje „LKL dienoraštis“ kalbėjo „Pieno žvaigždžių“ vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

– Paskutinėse rungtynėse su „LSU-Atletu“ tris kėlinius „pramiegojote“ ir tik vieną kėlinį sužaidėt gerai..

– „LSU-Atletas“ neblogai žaidė, o mes nebuvome nusiteikę. Galvojome, kad ir taip įveiksime varžovus. Nenusiteikimas rungtynėms irgi yra didelis dalykas. Po rimtesnio pokalbio trečiame kėlinyje vaikinai susiėmė ir žymiai geriau sužaidė. Tą kėlinį laimėjome dvidešimčia taškų. Tai ir lėmė galutinį rezultatą.

– Ar nebus, kad ir rytoj neįvertinsite varžovo? Juk „Nevėžis“ žymiai silpnesnis?

– Nepasakyčiau, kad „Nevėžis“ yra žymiai silpnesnė komanda. Jie prarado daug žaidėjų, bet ekipoje yra nemažai patyrusių krepšininkų. Kad ekipa pajėgi parodė ir rungtynėse Klaipėdoje, kai uostamiesčio krepšininkai tik paskutinę sekundę išplėšė pergalę. „Nevėžio“ negalima nurašyti, ypač kėdainiškiams rungtyniaujant namuose. Jų žaidimas banguotas dar ir dėl to, kad neturi ilgesnio suoliuko. Tačiau jie gali parodyti gerą krepšinį, su jais reikia skaitytis. Mūsų komandoje irgi yra mažų problemų, traumų. Džiaugiamės, kad turėjom savaitę pailsėti. Problemų turi ir A. Jomantas, ir D. Redikas, taip pat E. Dimša, E. Kairys. Daug visokiausių problemų, kurias reikėtų išspręsti iki atkrintamųjų varžybų, kad galėtume žaisti visa jėga.

Problemų turi Artūras Jomantas, Dovydas Redikas, taip pat Egidijus Dimša, Evaldas Kairys. 

– Ar nesulaukėte Algirdo Brazio (Panevėžio „Lietkabelio“ vyriausiojo trenerio) skambučio rungtynėse labiau pasistengti?

– A.Brazys per daug garbingas žmogus, kad imtųsi tokių dalykų. Mes, aišku, stengsimės laimėti. Viskas priklausys nuo žaidėjų. Vieną krepšininką amerikietį jau praradome – jis (Marshawn Powell) išvyko namo. Turėjo problemų dėl traumuoto kelio, be to, jo mama guli mirties patale. Krepšininkas išgyveno, negalėjo žaisti pilna jėga, gyveno skambučiais iš namų.

– Ar tos traumos ir kiti dalykai netrukdo ruoštis atkrintamosioms varžyboms?

– Žinoma, kad trukdo. Štai ketvirtadienį treniruotėje buvo tik septyni krepšininkai. Toks mums buvo visas sezonas, tai vienose, tai kitose rungtynėse negalėdavom surinkti visų žaidėjų. Tos traumos išmuša iš vėžių ir pasiruošimą, ir žaidimą. Atrodo, jau pagauni žaidimo ritmą, bet viena kita trauma, keli žaidėjai pagrindiniai iškrito ir vėl viskas iš pradžių. Bet yra kaip yra. Stengiamės „išsilaižyt“ tas žaizdas ir ruoštis atkrintamosioms. Jos ne už kalnų – trečiadienį pradedam.

Marshawnas Powellas išvyko namo. Turėjo problemų dėl traumuoto kelio, be to, jo mama guli mirties patale. Krepšininkas išgyveno, negalėjo žaisti pilna jėga, gyveno skambučiais iš namų.

– Kaip manote, pavyks toms rungtynėms parengti visus žaidėjus?

– Stengsimės. Turim gerą fizinio pasirengimo trenerį – reabilitologą. Yra medikė reabilitologė. Mūsų specialistai aukšto lygio. Ir kaip parodė šis sezonas, nereikėjo mėnesio ar dviejų laukti, krepšininkus pastatydavo ant kojų per savaitę, dešimt dienų, nors žaidėjai turėdavo gana rimtų traumų.

– Ar seksite rungtynes kitose arenose, kad greičiau sužinotumėte, su kuo teks žaisti ketvirtfinalyje?

– Tai nieko nepakeis. Kokį turėsime varžovą, su tuo ir kausimės. Kiekvieną varžovą gerbiame ir ruošiamės rimtai kovoti, nežiūrint, ar tai bus „Žalgiris“, ar Prienai, ar Klaipėda. Stengsimės nugalėti ir patekti į kitą etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius