Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 25

„Pieno žvaigždžių“ narys Žygimantas Jonušas: „Grįžau laimėti LKL bronzą“

Žygimantas Jonušas – vienas Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ lyderis, apie kurį daugelis buvo spėję pamiršti. Beveik prieš dešimtmetį iš Alytaus „Alitos“ į Vokietiją persikėlęs krepšininkas turi kuo pasigirti iš to laikotarpio – jis net du kartus buvo išrinktas į Vokietijos krepšinio „Žvaigždžių dieną“. Grįžęs į tėvynę jis taip pat sulaukė tokio įvertinimo. Tačiau asmeniniai trofėjai krepšininko nedomina. Kaip jis pats sako, kol kas didžiausia blogybė yra ta, kad komanda laimi per mažai.
Žygimantas Jonušas
Žygimantas Jonušas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Aš į Pasvalį atvykau tam, kad komanda būtų geresnėje pozicijoje nei dabar yra“, – pokalbį pradėjo Ž.Jonušas.

Paskutinis pralaimėjimas Panevėžio „Lietkabeliui“ šią komandą pavertė panašią į „Šiaulius“ sezono pradžioje – kai laimima prieš stipresnius, tačiau pralaimima prieš silpnesnius.

„Pagrindinės tokio nestabilaus žaidimo priežastys yra kelios. Visų pirma, sakyčiau, atsiradusios žaidėjų traumelės bei didžiulis rungtynių skaičius. Praėjusią savaitę žaidėm kas antrą dieną, tai paprasčiausiai nespėjam kitoms rungtynėms pasirengti

Kai labai daug rungtynių nespėji ir savo minčių, svarbiausių akcentų sudėlioti ir išanalizuoti varžovų. Tai padarius, būna žaisti lengviau, o kai to nėra – rungtynių pabaigose kartais tų kelių taškelių pritrūksta.

Aišku, mes tokie ne vieni, todėl tai negali būti pasiteisinimas. Turim laimėti, bet kažkodėl nelaimime. Privalome ieškoti priežasčių“, – kalbėjo krepšininkas.

Šiuo metu „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai per 20 rungtynių yra laimėję 10 kartų bei turnyro lentelėje užima penktąją poziciją. Anot Ž.Jonušo, toks rezultatas netenkina nei jo, nei komandos draugų.

„Aš į Lietuvą grįžau tam, kad laimėčiau bronzą, todėl norėtųsi, kad žaidimas vis gerėtų ir gerėtų. Bet dabar iškrito Egidijus Dimša. Gaila“, – apie vieną iš pralaimėjimo priežasčių kalbėjo Pasvalio ekipos puolėjas.

2005 metais, tuo metu Alytaus „Alitai“ atstovavęs krepšininkas buvo pakviestas į LKL „Žvaigždžių dieną“. Tame renginyje jis ne tik žaidė rungtynėse, tačiau ir kovojo dėl snaiperio vardo. Po devynerių metų krepšininkas dar kartą išrinktas tarp geriausių lygos žaidėjų.

„Tiesą sakant, netikėjau, kad būsiu pakviestas. Buvo kalbų, kad gal dalyvausiu tritaškių konkurse, bet apie rungtynes net nemąsčiau. Galvojau, kad jau senas, nuvertino..“, – linksmai kalbėjo Ž.Jonušas.

Anot krepšininko per tuos aštuonerius užsienyje praleistus metus Lietuvos krepšinio lyga pasikeitė – tiek komandų pajėgumas, tiek salės, kuriose teko ir tenka žaisti, tiek patys žaidėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius