Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 09 /2015 01 10

Po pergalės Eurolygoje Gintaras Krapikas: „Laukia visiškai kitoks mačas su „Lietuvos rytu“

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda penktadienį Eurolygos „Top 16“ etape iškovojo pirmąją pergalę, savo sirgalių akivaizdoje 75:62 nurungusi Berlyno „Alba“ ekipą. Kauniečiai visą mačą pirmavo ir varžovams neleido nė karto pirmauti. „Noriu padėkoti sirgaliams, kurie šiandien tikrai stipriai palaikė. Po pirmų nesėkmingų rungtynių buvo savotiškas spaudimas, o priešininkas į Kauną atvažiavo pasitikintis savo jėgomis, nes laimėjo prieš „Barcelona“. Džiugu, kad mūsų žaidėjai atlaikė tą rimtą, agresyvų nusiteikimą ir laimėjo rungtynes“, – po pergalės tikino „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors „Žalgiris“ ir džiaugėsi pergale „Top 16“ etape, spaudos konferencijoje pakalbėta ir apie būsimą mačą – pirmadienio LKL akistatą tarp kauniečių ir Vilniaus „Lietuvos ryto“.

– Po mačo jūsų krepšininkai sakė, kad varžovai siekė primesti savo žaidimą. Atsilaikėte?

– Aš galvoju, kad ir mums pavyko primesti savo žaidimą. Mes labai nenorėjome, kad jie bėgtų greitai ir pelnytų lengvus taškus. Mes norėjome, kad jie žaistų penki prieš penkis – poziciniame krepšinyje esame tikrai stiprūs. Pirmavome visas rungtynes ir tikrai pelnytai laimėjome.

– Šiame mače L.Lekavičius ir W.Cherry dalyvavo savotiškoje mikrodvikovoje?

– Mane tos mikrodvikovos mažiausiai domina – man įdomu, kad žaidėjas būtų naudingas komandai. Taip, gal ir buvo tokia dvikova, bet aš nekreipiu į tai jokio dėmesio.

– Pirmadienį laukia rungtynės su „Lietuvos rytu“. Kokį įspūdį palieka šios komandos žaidimas?

– Jūs žinote... Nesvarbu, kaip mes atrodome ar kaip žaidžia jie, tai yra visiškai kitos rungtynės ir jos bus pilnos emocijų, pilnos kovos, derbio dvasios perpildytos rungtynės. Manau, kad kas, kur ir kada žaidė, tuomet jau neturės reikšmės. Po savo pergalės Europos taurėje Vilniaus treneris Virginijus Šeškus mūsų nebaugino, tai ir mes sakome, kad tai bus visiškai kitos rungtynės. Kai kas tų mačų dvasios nėra patyręs, kalbu apie naujokus. Laukia įdomus ir kovingas susitikimas.

„Alba“ strategas Saša Obradovičius po rungtynių sakė, kad jo vedamo klubo žaidėjai vis dėlto turėjo galimybių laimėti mačą: „Žalgiris“ nusipelno šios pergalės. Tai nebuvo aukščiausio lygio akistata, kalbant apie abiejų komandų pastangas. Net ir tokioje situacijoje mes turėjome galimybę laimėti. Priešingai nei rungtynėse su „Barcelona“, nežaidėme gerai, todėl šiandien mūsų varžovai nusipelnė pergalės.“

VIDEO: Gintaro Krapiko interviu po rungtynių su „Alba“
VIDEO: „Žalgirio“ ir „Alba“ dvikova

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius