-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 19

Po susitikimo su Eurolygos vadovu Jordi Bertomeu – šypsenos Lietuvos atstovų veiduose

Penktadienio popietę Kaune įvyko į Lietuvą atvykusio Eurolygos vadovo Jordi Bertomeu ir LKL prezidento Remigijaus Milašiaus susitikimas. Jame taip pat dalyvavo Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas, Vilniaus „Lietuvos ryto“ viceprezidentas Darius Gudelis ir LKL komercijos direktorius Žygimantas Surintas. Dėl Eurolygos rungtynių ir kelionės iš Ispanijos susitikime negalėjo dalyvauti Klaipėdos „Neptūno“ atstovai.
Jordi Bertomeu
Jordi Bertomeu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daugiau nei dvi valandas trukusioje diskusijoje pagrindinis dėmesys buvo skiriamas Lietuvos perspektyvoms susigrąžinti dvi licencijas pajėgiausiame senojo žemyno turnyre. Po šio sezono Lietuva į Eurolygos turnyrą galės deleguoti vieną ekipą ir jau dabar aišku jog tai bus Kauno „Žalgirio“ komanda, turinti Eurolygos A licenciją.

Pasak Lietuvos krepšinio lygos prezidento R.Milašiaus, susitikimas davė daug teigiamų įspūdžių, tačiau detalesnė informacija apie Lietuvos klubo perspektyvas paaiškės po antrojo susitikimo su Eurolygos vadovu, kuris įvyks sausio mėnesį.

Pasak Lietuvos krepšinio lygos prezidento Remigijaus Milašiaus, susitikimas davė daug teigiamų įspūdžių, tačiau detalesnė informacija apie Lietuvos klubo perspektyvas paaiškės po antrojo susitikimo su Eurolygos vadovu, kuris įvyks sausio mėnesį.

„Eurolygos vadovui pristatėme tai, ką nuveikėme per pastaruosius metus. Džiaugiuosi, jog tie darbai, tie pakeitimai, kuriuos mes darome, nelieka nepastebėti. Tai taip pat yra mažas žingsnis antrosios licencijos link. Tą mato ir Eurolygos vadovas bei lygina mūsų čempionatą su kitų šalių lygomis. Kalbant apie antrosios Lietuvos komandos galimybes reguliariai rungtyniauti Eurolygos turnyre, tai galiu pasakyti tik tiek, kad viskas juda teigiama linkme, tačiau plačiau komentuoti nieko nenorėčiau. Daugiau informacijos turėsime po antrojo mūsų susitikimo sausio mėnesį“, – lkl.lt teigė lygos prezidentas R.Milašius.

Optimizmo neslėpė ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos viceprezidentas Darius Gudelis, kuris teigė, jog sprendžiant visos Lietuvos krepšinio ateitį, jokios priešpriešos tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ negali būti.

„Manau, mes ir toliau, visi Lietuvos krepšinio žmonės, klubai, organizacijos turime sėdėti prie vieno stalo, kai kalbamės su Eurolyga ar FIBA. Turime parodyti, kad galime susitarti tarpusavyje ir kad krepšinis mus vienija. Aikštelėje mes galime kautis tarpusavyje negailėdami jėgų, iki kraujo, tačiau kai mes reprezentuojame Lietuvą ir deramės dėl geresnių sąlygų šalies krepšiniui, tada mes turime būti kartu“, – savo poziciją išsakė „Lietuvos ryto“ klubo viceprezidentas D.Gudelis.

VIDEO: LKL atstovai susitiko su Eurolygos vadovų J.Bertomeu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius