-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 26

Prie bedugnės krašto atsidūrusi Vilniaus ekipa TEO siūlosi Kaunui

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovai kreipėsi į Kauno miesto politikus ir šiems pasiūlė stipriausią šalies moterų krepšinio komandą kurti laikinojoje sostinėje. Miesto vadovai šiam siūlymui iš esmės pritaria, tačiau dar nežino, iš kur gauti reikiamus pusę milijono litų.
Čempionėmis tapusių TEO krepšininkių ateitis skendi miglose
Čempionėmis tapusių TEO krepšininkių ateitis miglota. / A.Pliadžio nuotr.

Telekomunikacijų bendrovei TEO LT šiais metais nutraukus stipriausios šalies moterų krepšinio komandos TEO rėmimą Lietuvai iškilo grėsmė prarasti vietą stipriausiame žemyno turnyre – moterų Eurolygoje.

Taptų tikra krepšinio sostine

Siekdama to išvengti, LKF ėmė ieškoti miesto, kurio savivaldybė sutiktų priimti ir finansiškai paremti stipriausią šalies moterų krepšinio komandą. Nors pastaruoju metu kalbėta, kad LKF pagalbos kreipsis į Druskininkų miestą, trečiadienį federacijos vadovai šį pasiūlymą pateikė Kauno miesto politikams.

„Norime pateikti vieną pasiūlymą, kuris užtvirtintų, kad Kaunas yra krepšinio sostinė. Šiuo metu aš to nepasakyčiau, – šyptelėjo LKF prezidentas Vladas Garastas. – Mes turime galimybę, kad ta komanda įsikurtų Kaune, nes Vilniuje yra problemų dėl rėmimo. Tai tik prisidėtų prie Kauno miesto populiarinimo. Be to, kai bus pastatyta arena, Kauno halė negali tapti muziejumi. Halė turi atlikti savo funkcijas ir joje puikiai galėtų žaistų mūsų moterų komanda. Kviečiu jus pritarti mūsų idėjai.“

Reikia apie pusės milijono

Po V.Garasto kalbėdamas federacijos sekretorius Mindaugas Balčiūnas pabrėžė, kad reprezentacinės šalies moterų krepšinio komandos biudžetas galėtų siekti nuo 1,5 iki 2 mln. Lt.

„Du trečdalius šios sumos apsiimtų rasti federacija su dabartine klubo vadovybe. Likusio trečdalio mes tikėtumės iš savivaldybės“, – pareiškė M.Balčiūnas ir patikino, kad krepšinio klubas halėje per metus surengtų  50–60 sporto renginių.

„Įvertinant, kiek mes skiriame vyrų komandoms, tas indėlis būtų simbolinis, tačiau labai prasmingas.  Ypač dabar, kai moterų krepšinis išgyvena tam tikrą sportinę krizę. Manau, mes turėtume atsiliepti į federacijos siūlymą“, – savo nuomonę išsakė meras Andrius Kupčinskas ir užsiminė, kad „Žalgiriui“ pradėjus žaisti naujoje arenoje Kauno sporto halės nepavyktų išlaikyti iš jos gaunamų pajamų.

Jau yra potencialus investuotojas

„Kadangi aš esu teisingos orientacijos, turėčiau pritarti moterų krepšinio atėjimui, – šypsodamasis replikavo vicemeras Stanislovas Buškevičius. – O jeigu rimtai šnekame, pritarčiau V.Garasto nuomonei, kad halė neturėtų tapti muziejumi.“

„Labai gražu, kad moterys nori žaisti Kaune. Tik turėtume aiškiai pasakyti, apie kokius pinigus kalbame ir iš kur juos paimsime. Į šiuos klausimus reikėtų atsakyti“, – akcentavo tarybos narys Kęstutis Kriščiūnas.

„Iš „Žalgirio“ paimti du milijonus yra paprastas klausimas, jis, manau, bus svarstomas taryboje, bet reikia atsakyti į kitus klausimus: ar tai bus kuriama nauja komanda, ar dabar žaidžiančios „Laisvės“ pagrindu. Reikia viską ekonomiškai motyvuoti. Tada būtų galima klausimą teikti tarybai ir kalbėti“, – sakė kitas politikas Kęstutis Mikėnas.

Atsakydamas į šiuos ir kitus politikų klausimus bei pastebėjimus, M.Balčiūnas tvirtino, kad viena Kaune veikianti kompanija yra pasiryžusi tapti pagrindine naujosios ekipos rėmėja.

„Ne, ne Ūkio bankas“, – papurtė galvą M.Balčiūnas, kai sulaukė politikų klausimo dėl galimo Vladimiro Romanovo susidomėjimo šia komanda.

„Praėjusį savaitgalį Kauno dienų metu aš bendravau su tuo verslininku. Jis patikino, kad jeigu savivaldybė nuspręs remti, jis antra tiek prisidės“, – pasakojo meras A.Kupčinskas.

Galiausiai Kauno tarybos kolegijos nariai vieningai pritarė idėjai Kaune suburti reprezentacinę šalies moterų krepšinio komandą, kuri kitąmet žaistų moterų Eurolygoje, ir valdininkams patikėjo ieškoti galimų finansavimo šaltinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius