Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 03

Prieš atsakomąsias Europos taurės rungtynes Marcelo Nicola norėtų 100 taškų pranašumo

Trečiadienio vakarą Vilniuje „Lietuvos rytas“ žais pirmąsias Europos taurės aštuntfinalio rungtynes su Izmiro „Pinar Karsiyaka“ krepšininkais. Vilniečių ekipos treneris Marcelo Nicola teigia, kad namuose reikia kuo užtikrintesnės pergalės, nes Turkijoje bus ypatingai sunku.
Marcelo Nicola
Marcelo Nicola / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šioje aštuntfinalio poroje susitiks geriausiai puolančios Europos taurės komandos, tačiau M.Nicola pabrėžia, kad pergalę švęs komanda, kuri geriau ginsis.

„Šimto taškų pranašumas būtų gerai“, – juokavo Vilniaus ekipos treneris, paklaustas, kokio pranašumo norėtų prieš atsakomąsias rungtynes Turkijoje.

Treneris tikisi, kad komandai jau galės padėti po traumos atsigaunantis Kšištofas Lavrinovičius. 

– Kokios mintys prieš rungtynes su turkais?

– Tai bus sunkios rungtynės, nes Izmiro ekipa buvo grupės nugalėtoja. Jų sezonas tikrai geras – jie laimi net prieš Eurolygos komandas. Tai komanda, kuri yra geroje formoje, tačiau mes padarysime viską, kad gerai pasirodytumėme. Turime būti susikoncentravę ir trokšti pergalės.

– Kokie pagrindiniai Vilniaus ir Izmiro komandų skirtumai?

– Jie turi penkis amerikiečius starto penkete. Du iš jų yra praeityje žaidę Vilniaus ekipoje. Jų puolimas yra labai laisvas ir lengvas. Jeigu mes nebūsime pasirengę gerai gintis, turėsime problemų. Rytoj gynyba bus mūsų pagrindinis tikslas ir uždavinys. 

– Ar „Lietuvos rytas“ turi pranašumą rotacijoje?

– Negalvoju, kad turime pranašumą. Manau, kad turime padaryti savo darbą. Galbūt turime daugiau atsarginių žaidėjų ir tai yra svarbu, bet tai svarbu tik tada, jeigu mes žaisime maksimaliai intensyviai. Jeigu neatiduodi visų jėgų žaisdamas, tai nesvarbu, turi penkis ar šimtą žaidėjų. Kiekvienas žaidėjas, kad ir kiek jis praleistų aikštėje laiko, turi žaisti šimtu procentų.

– Ar komanda, kol jūs treniruojate, jau yra parodžiusi tokį kokybišką žaidimą?

– Taip, tačiau tai buvo tik rungtynių atkarpos. Rytoj tokio žaidimo reiks visų rungtynių metu. Kiekvienas taškas bus labai svarbus, nes taškų skirtumas gali labai daug ką lemti po antrųjų rungtynių.

– Koks taškų skirtumas jus tenkintų?

– Šimto taškų pranašumas būtų gerai.

– Ar Kšištofas Lavrinovičius pasirengęs žaisti?

– Pažiūrėsime. Jis dalyvaus šioje treniruotėje. Manau, kad jis galės žaisti.

– Kurios rungtynės jums svarbesnės – su Izmiru ar Kauno „Žalgiriu“?

– Rytojaus rungtynės. Man visada svarbiausios yra kitos rungtynės, kurios manęs laukia. Apie „Žalgirį“ galvosime ketvirtadienį.

– Kieno sprendimas buvo atsisveikinti su Kirilu Natiažka?

– Tai buvo bendras mano ir klubo sprendimas.

– Ar komandoje pamatysime naujų žaidėjų?

– Pasižiūrėsime. Mes neturime daug laiko, nes paskutinė diena yra penktadienis. Jeigu mes nuspręsime įsigyti naują žaidėją, jūs apie tai greitai sužinosite. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius