Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 06

Prieš mačą su „Emporio Armani“ žalgiriečiai kalba apie pirmą vietą grupėje, rungtynėse nežais Darjušas Lavrinovičius

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienio vakarą Milane žais aštuntąsias C grupės rungtynes su Milano „Emporio Armani“ krepšininkais. Šiai komandai pergalė yra labai svarbi.
Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza
Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po aštuonių rungtynių šešias pergales turintys žalgiriečiai vis dar yra grupės viršūnėje, tačiau jiems ant kulnų lipa tiek pat pergalių turintys Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkai. „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza ir lyderis Marko Popovičius mano, kad kauniečiai pirmos vietos grupėje yra nusipelnę ir tai komanda bandys dar kartą įrodyti penktadienį.

Tačiau komandai negalės padėti naudingiausiai Eurolygoje iki šiol klube žaidęs Darjušas Lavrinovičius. Aukštaūgis dėl nugaros skausmų liko Kaune. Tad į Milaną kauniečiai vežasi tik keturis priekinės linijos krepšininkus: Kšištofą Lavrinovičių, Mario Delašą, Paulių Jankūną ir Jeffą Foote'ą.

„Į Milaną tikrai nevykstame vien apsipirkti, – kaip visada šmaikščiai pokalbį su žurnalistais pradėjo J.Plaza. – Žinome, kad Milano klubui šios rungtynės bus labai svarbios, nes pralaimėjimas jiems gali užkirsti kelią į „Top 16“ turnyrą. Jie bus pikti ir iš visų jėgų kovos dėl pergalės. Tačiau manau, kad mes nusipelnėme pirmos vietos grupėje, tad kausimės tik dėl pergalės“, – patikino kauniečių strategas.

Jam pritarė ir rezultatyviausias šio sezono komandos krepšininkas Eurolygoje M.Popovičius. Kroatas teigė, kad komanda pastarąją savaitę dvigubai padidino treniruočių krūvius, nes intensyviai rengiasi „Top 16“ varžyboms.

„Niekada negali žinoti, geriau būti pirmiems ar antriems grupėje, tačiau mes norime pirmos vietos ir jos siekiame. Manau, esame to nusipelnę ir tai rodome viso sezono metu. Vis dėlto rungtynės bus sunkios. Milano komanda yra tikrai puiki, jie turi vieną geriausių Eurolygos puolėją Keithą Langfordą, stiprų aukštaūgį Ioannį Bourousį, įžaidėją Omarą Cooką. Rungtynės su „Armani“ buvo vienintelės, kuriose varžovams leidome įmesti daugiau kaip 80 taškų ir vis tiek laimėjome, tad pulti jie tikrai sugeba“, – kalbėjo „Žalgirio“ lyderis.

J.Plaza taip pat kalbėjo apie puikų „Emporio Armani“ puolimą: „Neturėsime Darjušo, tad varžovai greičiausiai bandys pasinaudoti šiomis mūsų bėdomis ir stengsis daugiau atakuoti per baudos aikštelę, tačiau mūsų tikslas – būti geresne komanda, nesvarbu, laimime, ar pralaimime. Nors, be abejo, norime laimėti.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius