-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 20

Renaldas Seibutis: Nuoširdžiai tikiuosi, kad mūsų rungtynėse žiūrovų kitą sezoną bus daugiau

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas ketvirtadienį surengė atvirą žiniasklaidai dieną. Krepšininkai net fotografavosi, filmavosi vaizdo klipams, atsakinėjo į žurnalistų klausimus.
Rungtynių akimirka
Renaldas Seibutis / Luko Balandžio nuotr.

Nors „Lietuvos ryto“ arenoje krepšininkams teko praleisti virš keturių valandų, komandos narių nuotaika atrodė puiki. Vienas vilniečių lyderių Renaldas Seibutis pripažino, kad rungtynių skaičiumi praėjęs sezonas jam buvo vienas sunkiausių bei kvietė komandos aistruolius aktyviau palaikyti ekipą per kiekvienas rungtynes.

- Trečiadienį žaidėte draugiškas rungtynes prieš „Spirou“, kurių mes nematėme. Gal galite papasakoti, kai sekėsi, kodėl pralaimėjote?

- Tai tikrai nebuvo pačios geriausios rungtynės, tačiau šiuo metu dar tik rengiamės naujam sezonui. Žinoma, į aikštę nėjome pralaimėti, tačiau mačo metu nemažai eksperimentavome.

- Ką komandos žaidime vis dar reikia gerinti?

- Visų pirma, reikia susižaisti, pajusti vienas kitą – ekipoje yra daug naujų ir jaunų krepšininkų. Dar nežinome, ką gali vienas ar kitas žaidėjas, kur jo stipriausios pusės.

Žiūrėsime mačo vaizdo įrašą, ieškosime silpniausių vietų, stengsimės jas ištaisyti iki reguliariojo sezono pradžios. Tikėkimės, kad pralaimėjimas išeis tik į naudą, o penktadienį reabilituosimės (penktadienį „Lietuvos rytas“ dar kartą kontroliniame mače išbandys jėgas su „Spirou“ – red.)

- Kaip sakėte ir pats, komanda nemažai pasikeitė. Gal galite įvardyti didžiausią nuostolį ir įvertinti – sudėtis tapo silpnesnė ar stipresnė?

- Komandoje nebėra daug gerų krepšininkų, tačiau atėjo nauji. Dabar nesinori žvalgytis atgal – sieksime savo tikslų ir rezultatų su dabartine ekipa. Ką galime, parodys sezono eiga – tada galėsime plačiau kalbėti ir apie sustiprėjimą arba susilpnėjimą.

- Kokį įspūdį palieka Nemanja Nedovičius, kuris vertinamas kaip itin talentingas krepšininkas – ateities NBA žaidėjas?

- Nebuvau jo matęs anksčiau, tačiau įspūdį palieka tikrai neblogą – jis greitas vikrus ir jaunas žaidėjas. Jei apie Nemanja taip gerai atsiliepia jį stebintys žmonės, reiškia – ne veltui. Tikėkimės, kad komandai jis duos daug naudos.

- Kokie komandai keliami tikslai?

- Kaip ir visada, kuo aukščiausi. LKL ir VTB pirmenybėse turime kovoti dėl titulų, o Eurolygoje žengti kuo toliau ir nepasirodyti žemiau savo galimybių. Kokios jos – matysime.

-Kurias komandas įvardintumėte kaip Eurolygos D grupės favorites („Lietuvos ryto“ varžovės bus „Barcelona“, Maskvos CSKA, Belgrado „Partizan“, Stambulo „Besiktas“ bei Bambergo „Brose Baskets“ – red.)

- Manau, kad favoritai yra visiems aiškūs – tai CSKA ir „Barcelona“. Metai iš metų jos būna stiprios, turi didelius biudžetus ir itin gerus krepšininkus. Prieš likusias komandas tikrai galime laimėti ir sieksime laimėti. Tačiau nesakau, kad negalima kovoti ir su favoritais.

- Jei Eurolygoje pateksite į „TOP-16“ turnyrą, jame lauks žymiai daugiau rungtynių negu anksčiau. Ar negąsdina toks didelis mačų skaičius?

- Jau praėjusį sezoną turėjome apie 80 rungtynių – tai buvo vienas sunkiausių mano sezonų, jei kalbėsime apie rungtynių skaičių. Gal tai ir nėra labai gerai, tačiau žinome, kas esame ir kam ruošiamės. Didelis rungtynių skaičius nebus pasiteisinimas.

- Praėjusį sezoną žaidėte Europos taurės rungtynes, o arenoje dažnai būdavo nedaug sirgalių. Ar tikitės, kad tai pasikeis Eurolygoje?

- Negalima sakyti, kad jų buvo mažai – bent jau prieš stiprias komandas. Tačiau tikrai norėtųsi visos komandos vardu pakviesti aistruolius gausiai mus palaikyti. Nuoširdžiai tikiuosi, kad aistruolių bus daugiau.

- Esate Lietuvos rinktinės žaidėjas. Ką manote apie Kęstutį Kemzūrą ir jo galimybes tęsti darbą su rinktine?

- Trenerio darbo vertinti negaliu ir nenoriu – tai būtų neetiška, be to, ne krepšininkų darbas yra rinkti, kas vadovaus rinktinei. Manau, kad federacija išrinks patį geriausią ir verčiausią.

Man asmeniškai labai patiko dirbti su K.Kemzūra. Rinktinėje patyriau daug puikių akimirkų – puikiai dalyvavome 2010 pasaulio čempionate, o šiemet patekau į pirmą olimpiadą karjeroje. Neneigiu, kad nei savo, nei aistruolių vilčių mes nepateisinome.

- Pakalbėkime apie linksmesniu dalykus. Kaip manote, ar akcija „Seibuti pavaryk! Dar stebins krepšinio aistruolius?

- Nežinau, kiek rezervų turi organizatoriau, bet neseniai buvau vienoje laidoje ir man pažadėjo, kad bent keletas serijų dar tikrai bus.

- Ar nepavydite kai kuriems žalgiriečiams, kurie savo karjeras gali pratęsti Seime?

- Aš esu krepšininkas, tad gal kalbėkime apie krepšinį. kiekvieno žmogaus reikalas – apsispręsti, ką jie nori veikti. Rinkimuose tikrai nesu pasyvus, tačiau ir nesu politikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius